Tema: verktøy

Under har vi samlet alle klikk's artikler om temaet "verktøy" (456)

Klokketro på dansk-norsk synergi

Danskene er kjent for å være kreative og arbeidsomme, og nå søker to danske bedrifter norske samarbeidspartnere for å maksimalisere synergier.

Weland satser stort på Salvagnini

Weland AB, Smålandsstenar, investerer i en ny produksjonslinje fra Salvagnini for nærmere 30 millioner kroner.

Velger Jærtek når maskindialogen ikke strekker til

For effektiv utnyttelse av DAP-verktøy kreves det faglig oppdatering. Alternativet er å benytte eksterne krefter når man møter utfordringer.

Storbesøk fra Norge på EMO!

Hele 1200 nordmenn fant veien til årets EMO i Hannover - den viktigste fagmessen for verktøymaskinbransjen. Messens suksess forklares blant annet i rekordhøy utstiller og besøkstall.

Godkjent for sveiseinspektørutdanning

Teknologisk Institutt (TI) er godkjent opplæringsinstans innen Sveiseinspektør iht. standard NS 477, Internasjonal sveiseinspektør (IWI) og sveisekoordinator (IWS). Du får dokumentert din kompetanse innen fagområdene, og kan kombinere tre utdannelser i ett.

Fredrik Svensson forbereder seg teknologisk

I landlige omgivelser utenfor Sandefjord by ligger Fredrik Svensson AS. Her ruster man seg opp til å plukke markedsandeler. Det gjør man gjennom satsing på høy kvalitet og avansert teknologi.

Norsk bok om bildebehandling og mønstergjenkjenning

Innen industrien benyttes ofte kamerabaserte systemer for eksempelvis gjenkjenning av objekter. Steffen Log har skrevet en bok på norsk som er myntet på studenter ved høyskoler og universiteter samt andre som skal utvikle eller ta i bruk synssystemer.

Hybrid lysmast setter ny standard

Satema AS utvider sitt produktspekter og presenter markedets første og eneste hybride lysmast – VT-Hybrid - med null CO2-utslipp. I tillegg avgir den ingen støy da LED-lampene er batteridrevet. Sammen utgjør dette reduksjon i energiforbruk og forurensing.

Total "makeover" i Songe!

Før Ellen Olsen begynte på skolen jobbet faren Tore med å bygge opp industrikonsernet i Songe. I dag, 40 år senere, er det datteren som har regien i det som kan kalles bedriftens “makeover”. Nyinvesteringer og LEAN-basert ledelse er nå hverdagen i Sørlandsbedriften.

Svensk maskinprodusent på EMO

På EMO messen i Hannover presenterer Osborn International en komplett automatisert robotcelle - Sinjet RDF - beregnet for grading, polering og sliping av støpte komponenter.

DoALL med ny sirkelsag på EMO

DoALL er stolte av å presentere en ny maskinserie med høy produksjons sirkelsager.

21 Muligheter til produksjonsforbedringer på EMO

Yamazaki Mazak stiller ut 21 maskiner på EMO 2013 i Hannover med tema: ”make [it] better”. Ravema inviterer norske kunder til standen.

Fullt hus hos WFL

Før sommeren fikk Maskinregisteret se noe av det som WFL og Weiler presenterer på EMO. Det er ikke lite!

Treffes på EMO

Norske maskinleverandører mønstrer til EMO i Hannover 16. til 20. september i år. Årsaken er ganske enkel; EMO Hannover er den viktigste bransjemessen i verden!

"Intelligent produksjon" hovedfokus på maskinmessen

EMO Hannover åpner sine dører fra 16. til 21. september i år. På verdens fremste messe for metallbearbeiding vil internasjonale produsenter av produksjonsteknologi vise frem sine løsninger og produkter. Temaet for årets arrangement er intelligent produksjon.

Bli med på Maskineringsforum i oktober!

Maskineringsforum er et faglig forum tilknyttet Norsk Industri som skal fremme utviklingen av prosesser, verktøy, maskiner og fabrikkdrift knyttet til materialavvirkende bearbeiding.

Astrup lagerfører nå Alubond aluminium komposittplater

Astrup AS introduserer Alubond U.S.A - en av de tre største produsentene i verden på aluminiumkomposittplater for arkitektur. Alubond har en rekke egenskaper som gjør det fordelaktig i arkitektur, innvendig veggkledninger/himling og dekorative applikasjoner generelt, melder Astrup.

Pioneren Schunk feirer 30 år med gripere

I 1983 introduserte Schunk den første rendyrkede og standardiserte griperen på markedet. Den ”industrialiserte hånden” var utgangspunktet for en rask og effektiv produktutvikling som fortsetter selv i dag.

Unngå ulykker med synlig markering

Bruk av ødelagt eller nedslitt utstyr kan få alvorlige konsekvenser på arbeidsplassen. Regelmessige inspeksjoner utføres for å unngå ulykker på grunn av ødelagt utstyr. Brady kan nå tilby en markeringsløsning som kommuniserer inspeksjonshistorien til et bredt utvalg av verktøy og utstyr.

Pioneren Schunk feirer 30 år med gripere

I 1983 introduserte Schunk den første rendyrkede og standardiserte griperen på markedet. Den ”industrialiserte hånden” var utgangspunktet for en rask og effektiv produktutvikling som fortsetter selv i dag.

Prima Power med Platino Fiber Laser

Et av de siste tilskuddene til Prima Powers utvalg av lasermaskiner, er Platino Fiber 2D laserskjæremaskin. Den kan brukes til å skjære i et bredt spekter av materialer.