Tema: pilke

Under har vi samlet alle klikk's artikler om temaet "pilke" (55)

Vinterørret på ståsnøre

Ørreten tar gjerne stillestående agn under isen, og ståsnøre er derfor en aktuell fiskemetode. Også innen dette fisket finnes det både enkle og mer avanserte metoder.

Herlig utstyr på isen

Disse nappvarslerne ble kåret til beste produkt under Efftex-messen i Roma, og stønner med kvinnestemme når du får fisk.

Riktig verktøy på isen

Pilestikka er krumtappen i isfiskerens utstyr, og som alltid er fiskegleden størst når utstyret er tilpasset teknikk, pilktype og fiskeart.

Karismax Max 1 SRV

Kort varpestikke med neoprenhåndtak, snellehus og glassfibertopp for fiske med pimpel og lokkeskje. Fiskes med spolen ned.

Karismax Max 1

Lang varpestikke med neoprenhåndtak, spolehus og indikator av metall. Fiskes med spolen opp. For lokkemeite og pimpelfiske på større dyp og røyefiske med lokkeskje.

Karismax ProMax 1

Middels lang varpestikke med håndtak av edeltre og neopren, spolehus og metallindikator. Fiskes med spolen opp. For lokkemeite og pimpel.

Karismax Max 1 V

Lang varpestikke med neporenhåndtak, spolehus og glassfibertopp. Velegnet for fiske på litt større dyp med pimpel og lokkeskje fordi du tar pilken fort opp. Utmerket til røyefiske!

Karismax Max 1 SRM

Kort varpestikke med neoprenhåndtak, spolehus og indikator av plast. Fiskes med spolen ned. For fiske med mormyshka.

Karismax Max 1 SR

Kort varpestikke med neoprenhåndtak, spolehus og justerbar indikator av metall. Fiskes med spolen ned. Egner seg til fiske med pimpel eller lokkemeitepilk.

Wiggler varpestikke

Kort, lett varpestikke med neoprenhåndtak og snørefører som skal hindre snørekluss. Passer best til fiske på grunnere vann med pimpel eller lokkemeitepilk.

Varpestikker

Når du fisker med ei varpestikke, vinner – varper – du hele tida snøret opp mellom de to varpepinnene på stikka når redskapen skal opp av vannet.

Wiggler mormyshka

Følsom mormyskhastikke med neoprenhåndtak for tommelgrep, snørefører for å unngå snørekluss, spolelås og stiv glassfibertupp med plastindikator.

Karismax Max 8

Stikke med russisk grep av neopren, spolehus, meget myk glassfibertupp og indikator av plast. For lett mormyskhafiske.

Karismax Max 5

Følsom stikke med neoprenhåndtak for tommelgrep, spolehus, middels myk glassfibertupp og indikator av plast. For middels "tungt" mormyskhafiske.

Karismax Max 4

Kraftig stikke (for tyngre mormyshkaer, større dyp og større fisk), korhåndtak, spolehus, lang og stiv glassfibertupp og indikator av plast. For større ørret, røye og abbor.

Delfin mormyshka 501

Enkel mormyskhastikke med plasthåndtak for tommelgrep, spolehus og metallindikator som passer best for tyngre mormyskhafiske.

Delfin President 502 Mormyskha

Mormyskhastikke med stiv plasttupp, krokhåndtak, spolehus og plastindikator. For noe tyngre mormyskhafiske etter røye, ørret og abbor.

Mormyskhastikker

Det spesielle med mormyskhastikkene er at de har en spesiell nappindikator ytterst på tuppen.

Normark Bumerang (Teho 39)

Kraftig, delbar pilkestikke, plasthåndtak, snelle med stor spole og utveksling (for tykkere sene, større dyp og større fisk), to tupper med ulik stivhet, enkelt telleverk som viser fiskedyp. Egnet til røyefiske og fiske med balansepilk på sjøisen.

Delfin 85 E

Kraftig pilkestikke, middels stiv plasttupp (som 90 E), snelle med utveksling som gjør det raskere å sveive opp fra større dyp, snørefører, dobbeltsveiv, klikklås – men tupp som 90 E – godt grep.

Delfin 90 E

Kraftig pilkestikke, middels stiv plasttupp, neoprenhåndtak, snelle med stor spole (for tykkere sene og større dyp), snørefører, dobbeltsveiv og klikklås.