Tema: gi

Under har vi samlet alle klikk's artikler om temaet "gi" (9)

Slik påvirker søtstoffene blodsukkeret

Stor guide: Naturlige søtningsmidler.

Unngå mat som gjør deg sulten

Her er maten som får blodsukkeret til å skyte i været - for så å falle pladask etter kort tid.

Glykemisk indeks og diabetes

Karbohydratene påvirker blodsukkeret ulikt ettersom hvilken mat de finnes i. Kan denne kunnskapen benyttes ved diabetes?

Annonse

Eddik bremser karbohydratene

Et par spiseskjeer eddik før maten eller til måltidet er gull for blodsukkeret og insulinfølsomheten.

Glykemisk belastning - hva er det?

Mange er opptatt av glykemisk indeks, men egentlig bør de være vel så opptatt av matens glykemiske belastning.

Spis deg slank

Noen ganger er det små endringer i hverdagen som skal til.

Tren og glem GI!

Fysisk aktivitet og mosjon demper uheldige blodsukkersvingninger etter et måltid.

Montignac-metoden i praksis

Fase I for vektreduksjon og fase II for vedlikehold. Matvarens glykemiske indeks avgjør resultatet.

Hva er glykemisk indeks?

Glykemisk indeks er et mål på blodsukkerstigningen for en gitt matvare eller for et måltid. Derfor sier vi gjerne at noen matvarer har raske karbohydrater, men andre har langsomme karbohydrater.

Annonse: