Tema: annet

Under har vi samlet alle klikk's artikler om temaet "annet" (54)

Herlig sommervin

Her får du vin - og grilltipsene fra vår ekspert.

Nedetid natt til lørdag 18. juni

Kvinneguidens servere skal flyttes.

Ledig stilling i kvinneguiden.no

Til et vikariat av ett års varighet søker vi etter en journalist til kvinneguiden.no og Edda Medias sentraldesk.

Tilbake til naturen

– Hagesentrene er blitt for dominerende. La heller hagen gro på naturens premisser – da øker trivselen, mener bokaktuelle Dag Tjernshaugen. La hagen få leve sitt eget liv!

Ikke bare sprøyt

Øk toleransen din for lus og ugress, og du tar vare på helsa i samme slengen. Nå mener nemlig forskerne at sprøytemidler kan øke risikoen for å utvikle Parkinsons sykdom.

Verdens beste jordbær

Det er ikke mye som kan måle seg med solmodne, norske jordbær. Også om du dyrker dem selv. Og selv om august nærmer seg er det slettt ikke for sent å plante jordbær.

Et rosehjem

– Skal man først være besatt av noe, er ikke roser det verste, mener "Fru rosegartner Rosnes". Hun har både rosegummistøvler, rosehundesenger, rosesko, og fluktstol med rosemotiv..

Finner drømmehytta i Sverige

Lave priser og en sterk norsk krone lokker stadig flere hyttelystne nordmenn over svenskegrensa, og hvis du klarer deg uten strandlinje kan du fint få prisen ned rundt en halv million norske kroner.

Ny design, gamle materialer

Nye hus trenger ikke være bygd med nye materialer. Hundre år gammelt trevirke kan være vel så bra. I tillegg til det miljømessige aspektet vil det som regel bli billigere å resirkulere materialene.

Lag din egen urtehage

Krydderurtene har funnet sin plass på kjøkkenet, men har du også begynt å plante dem i hagen? Anemette Olesen har skrevet bok om å dyrke krydderurter i hagen, og er hekta.

Orkidé har sex med seg selv

Mange planter befrukter seg selv, enten ved hjelp av biene eller ved at vinden tar med seg pollenstøvet. Nå har kinesiske forskere funnet en orkidé som tar dette ett skritt videre.

Stein på stein

Noen vil helst ha hagen full av stein. Nils Skaarer er botaniker og landskapsarkitekt, er svært interessert i all mulig slags stein, og er nok bokstavelig talt litt "steingal".

Framtiden er massiv

I ferd med å pusse oppe eller bygge hus? Glem glava. Snart er det massivt tre som gjelder, både i tak og vegger. 10 centimeter tykke yttervegger er nemlig det store på byggefronten.

Utnytt plassen med utebod

Er garasjen og kjelleren overfylt, og behovet for lagringsplass påtrengende? En utebod kan være løsningen, og det finnes mange varianter å velge mellom avhengig av behov og ønsker.

Urtids-skjønnheten

Med et teppe av vakre blomster på nakne kvister er magnoliaen et av jordas eldste vårtegn. Planten er eldre enn dinosaurene, og er en av de tidligste blomsterplantene vi kjenner til.

Blomstrende sommer

Et rosa skjær ligger over årets sommer. Ved siden av storslageren rosa er også andre pasteller, samt hvitt, de største trendfargene i sommerblomst-utvalget.

Vi piler mot vår

Enkelte ting bare må gjøres om våren. Planting av pil, for eks. Er du parat i mai, kan du få deg et levende gjerde eller et praktfullt søyletre i løpet av sommeren.