Jule-krimgåte

Julestjernen i Andeby er forsvunnet! Del 5

Andeby-borgerne trenger din hjelp. Følg del 5 av historien om den forsvunne julestjerne i Andeby! Klarer du løse jule-krimgåten?

Sist oppdatert

I årets julekalender fra Donald Duck & Co kan du følge den spennende jule-krimgåten "Den forsvunne julestjerne". Hver dag presenteres et nytt kapittel i jule-krimgåten. Du kan selvsagt begynne å fundere på hvem som er den skyldige allerede fra 1. des, men selve løsningen på jule-krimgåten kan ikke sendes inn før 24. desember.

Ønsker du å se bildet av kalenderen for å se om det kan hjelpe deg med gåten?
Se kalenderen her. Du kan også klikke på bildet lenger ned på siden for å se større bilde.

Den forsvunne julestjerne:

Luke 1:
Det er en trist julemorgen. Andebys kjære julestjerne er byttet ut med en julekake i løpet av natten. Det blir ingen julefeiring i Andeby uten den ekte julestjernen. Hvem er tyven?

Luke 2:
Ordføreren er rød og rasende. Han ansatte jo en vaktmann for å passe på den uvurderlige stjernen.

Luke 3:
Donald Duck, hvem ellers, var satt til å vokte treet den skjebnesvangre
natten. Og da skulle man vel tro at stjernen var i de tryggeste hender?
Eller …

Luke 4:
Donald jobber vanligvis på margarinfabrikken. Der gir de ham følgende attest: ”Assisterende 3. margarinpakker Donald Duck har jobbet her i altfor mange år. Han er en lat latsabb som stadig sovner ved margarinbåndet.

Luke 5:
Donald protesterer høylytt mot beskyldningene: ”For noe vrøvl! Det var flere som prøvde å forstyrre meg i løpet av natten, men jeg utførte jobben perfekt! Jeg sov faktisk ikke et eneste sekund! Stjernen var jo der hele tiden!

Fortsettelse følger ...

Denne saken ble første gang publisert 05/12 2010, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også