Jule-krimgåte

I morgen er det julaften og julestjernen er ennå ikke funnet! Ordføreren i Andeby er desperat. Del 23

Julestjernen i Andeby er forsvunnet! Følg del 23 av historien.

Publisert Oppdatert

I årets julekalender fra Donald Duck & Co kan du følge den spennende jule-krimgåten "Den forsvunne julestjerne". Hver dag presenteres et nytt kapittel i jule-krimgåten. Løsningen på jule-krimgåten kan ikke sendes inn før 24. desember.

Ønsker du å se bildet av kalenderen for å se om det kan hjelpe deg med gåten?
Se kalenderen her. Du kan også klikke på bildet lenger ned på siden for å se større bilde.

Den forsvunne julestjerne:

Luke 1:
Det er en trist julemorgen. Andebys kjære julestjerne er byttet ut med en julekake i løpet av natten. Det blir ingen julefeiring i Andeby uten den ekte julestjernen. Hvem er tyven?

Luke 2:
Ordføreren er rød og rasende. Han ansatte jo en vaktmann for å passe på den uvurderlige stjernen.

Luke 3:
Donald Duck, hvem ellers, var satt til å vokte treet den skjebnesvangre
natten. Og da skulle man vel tro at stjernen var i de tryggeste hender?
Eller …

Luke 4:
Donald jobber vanligvis på margarinfabrikken. Der gir de ham følgende attest: ”Assisterende 3. margarinpakker Donald Duck har jobbet her i altfor mange år. Han er en lat latsabb som stadig sovner ved margarinbåndet.

Luke 5:
Donald protesterer høylytt mot beskyldningene: ”For noe vrøvl! Det var flere som prøvde å forstyrre meg i løpet av natten, men jeg utførte jobben perfekt! Jeg sov faktisk ikke et eneste sekund! Stjernen var jo der hele tiden!

Luke 6:
Petter Smart dukket opp før midnatt for å gi Donald sin nyeste oppfinnelse. En anti-sovehjelm. Hjelmen var utstyrt med en hammer som slo til hver gang Donald forsøkte å lukke øynene.

Luke 7:
Lille Hjelper kom sammen med Petter. Han var svært opptatt av den vakre julepynten på treet.

Luke 8:
Donald hadde selvsagt en vakthund ved sin side hele natten. Den mat-glade Bolivar. Hunden oppførte seg fint, bortsett fra
et lite basketak med en politibetjent.

Luke 9:
B-gjengen var i byen den natten for å pynte den betenkelige B-bølleboden sin til jul.

Luke 10:
Skurkene påstår de har rent mel i posen. "Vi er uskyldige, for en gangs skyld! Hø, hø! Vi brukte natten på å forberede boden vår. Jula er jo en kriminelt god salgsperiode!"

Luke 11:
Skrue McDuck er langt fra fornøyd. ”Hadde jeg voktet det treet, skulle jeg personlig sørget for at samtlige av byens kjeltringer ville sett både stjerner og planeter i løpet
av natten!”

Luke 12:
Magica fra Tryll sier seg uskyldig.
”Jeg og ravnen min, Hugin, befant oss hjemme hele natten. Først i dag tidlig dro vi inn til Andeby.”

Luke 13:
Ole, Dole og Doffen oppsøkte Donald midt på natten med mat. De var stolte over at han ikke lå og sov. ”Imponerende at onkel Donald var våken på den tiden av døgnet!” sier Dole.

Luke 14:
Guttene øvde seg på dyrefløytene sine. Med fløytene kan de få fugler til å utføre alle slags triks. Men de måtte vente
til solen sto opp med å bruke dem, ingen småfugler i Andeby
er oppe og flyr om natten.

Luke 15:
Nabo Jensen er forbannet. ”Det er typisk naboen min å være udugelig og sleip. Jeg vedder på at han har tatt stjernen selv!”

Luke 16:
Dessverre har man ikke installert overvåkningskamera
på toppen av rådhuset. Det viste seg å bli for dyrt. Ordføreren troppet selv opp på kontoret til Skrue for å tigge om penger, men alt han fikk var et olmt blikk og en muskedunder i trynet.

Luke 17:
Snipp og Snapp ble vekket ved midnatt på grunn av hundebjeffing og fugleflaksing. På morgenkvisten ble Snapp sulten og tok en bit av den spiselige julestjernen.

Luke 18:
Bestemor har satt opp en bod der hun selger julebakst. Både julegriser, julekranser, julestjerner, juleditt og juledatt. Hun var hjemme på gården og bakte hele natten.

Luke 19:
Guffen elsker juletiden. Eller julekaketiden, som han kaller den. Han satt for øvrig og pazzzzet på kakene hele natten lang.

Luke 20:
Dolly var innom torget den natten. Men bare for å gi Donald en oppstrammer. ”Den slubberten hadde jo lovet å bli med meg på kino for å se ”Kjeks og pingleliv” den kvelden!” sier Dolly i en kommentar.

Luke 21:
Rundt midnatt fikk Donald besøk av en patruljerende politibetjent. Bolivar mislikte tydelig betjenten, og satte i gang med å bjeffe og bite. Donald måtte til slutt bryte inn
og rive Bolivar vekk fra henne.

Luke 22:
Flaksefetter Anton vinner som kjent alt han kommer over. Han lå hjemme og proppet i seg ny-vunnet julemat på alle fat hele denne natten.

Luke 23:
Julestjernen er ennå ikke funnet, og i morgen er det julaften!
Ordføreren er desperat: ”Den som kommer med stjernen, vil få det han måtte ønske i finnerlønn! Og da mener jeg virkelig HVA SOM HELST FRA ANDEBY!”

Fortsettelse følger ...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning