Don Rosa har berørt mengder Donald-lesere verden over med sine eventyrlige historier. Skrue McDucks liv og levnet står igjen som hans største og mest betydningsfulle verk og bidrag til andeuniverset. Blandt de som har latt seg inspirere er finnene intet unntak. Finnland er faktisk det landet der Donald Duck, eller Aku Ankka som han heter der har oppnådd størst suksess.

Musiker og finne Toumas Holopaiden er mannen bak det suksessfulle bandet Nightwish. Når han skulle ta fatt på sitt første soloprosjekt henvendte han seg til ingen ringere enn Don Rosa selv. Det resulterte i et samarbeid der Rosa selv har vært involvert i prosessen og også illustert albumet. Holopaiden beskriver det selv som å "Skrive filmmusikk til en film som ikke finnes."

src="http://assets.blabbermouth.net.s3.amazonaws.com/media/tuomasdonrosa.jpg" alt="Foto: Mika Jussila" width="638" height="423">

Foto: Mika Jussila. Fra venstre til høyre: Don Rosa, Toumas Holopaiden.

For Toumas er prosjektet en drøm som endelig går i oppfyllese etter 14 år. Mesteparten av 2013 ble brukt på å komponere og produsere albumet som slippes nå i april.

Se video på neste side!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!