Du har kanskje en lang liste over ting du skal bli flinkere til i 2014, eller noe du skal slutte med? Dette kalles så fint ”nyttårsforsetter”. Guffen derimot, er mer opptatt av nyttårsforretter – altså hva han skal småspise på før han skal storspise på nyttårsaften, og i året som kommer. Her deler han noen oppskrifter på noen av godsakene han gleder seg til å innta:

Brus-hetta med brekemat
- Sleng en smørklatt i stekepanna, og stek brødskivene til de blir passe sprø.
- Hakk 2 mater og litt annet kaninfor, sleng det på skiva, oppå et par skiver brekemat (geitost).
- Sprett en bobleslurp, og ta av deg kokkehetta, og forretten er ferdig!

Kremet sviskesuppe
- Pakk sviskestanga, og passende agn (svisker er svake for rosiner med nellik)
- Sleng ut snøret, og vent på at sviskene biter på. Om rosinen skulle havne i sjøpølsa istedenfor i svisken, så gjør også sjøpølse seg glimrende i sviskesuppe.
- Kok sviskene på svak varme sammen med litt sjøgress, og spe med melk. Voila!

Smakekake
Skal du ha kake til dessert, er smakekake en nødvendig forrett. Oppskriften varierer fra kake til kake, men smakekaken spiser du rett ut av bollen med slikkepott. Deig eller røre – det spiller ingen rolle, så lenge det kan spises rett fra bolle!

Så-lat
Forrett for den late!
Kjøp en pose ferdigblandet så-lat fra butikken.
- Åpne posen.
- Hell innholdet på en tallerken.
- Strø på litt krydder.
- Jafs i vei!

Hostefat
Perfekt om du er litt fokjøla. Det finnes en (h)ost for det meste. Når du først er tett i nesa – gå for de mest illeluktende ostene, og host i vei.
- Ta (h)ostene ut av emballasjen.
- Dander dem lekkert på et fat.
- Ta én og én ost i klypa, og gnafs i vei!
- Husk å svelge unna ofte, så du ikke setter (h)osten i halsen!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!