Blir du og din venn alltid fersket og får lest opp høyt lappene dere sender til hverandre i klasserommet? Fortvil ikke - med Donald-kodeskrift vil ingen andre forstå et kvekk av hva som står på lappen.

Slik gjør du:
Bli enige om hvilket blad dere skal bruke til kodingen. Dinn venn skal ut ifra koden din telle seg fram til de riktige ordene rundt omkring i bladet og sette ordene sammen til en setning.

  • Først skriver du nummeret på siden i bladet der ordet befinner seg, feks. 5

  • Så bruker du bokstaver for å telle deg fram til riktig boble, feks C (A = boble 1, B = boble 2, C = boble 3 osv, osv)

  • Til slutt bruker du igjen tall for å forklare hvilket ord i boblen du skal telle deg fram til, feks. 3 som betyr det tredje ordet i snakkeboblen.

Eks: Bildet i toppen av artikklen er hentet fra side 10 i ukens Donald Duck & Co, og en kodet setning herifra kunne sett slik ut:

10-A-2 10-B-2 10-D-4 10-C-1

Har du knekt koden eller synes du det var vanskelig? Se fasit på neste side...

Den kodede setningen er: Jeg er med etterpå!

Fikk du lyst til å prøve å kode? Finn deg et Donaldblad og slå deg løs. Legg igjen din kode i kommentarfeltet under! Men husk å oppgi hvilket Donaldblad du har brukt!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!