Men Hakkespettboken har selvfølgelig et svar på alt! Har man en Hakkespettbok, har man en god løsning på alle krisesituasjoner. Og har man en klønete onkel, kommer man fort opp i krisesituasjoner, noe Ole, Dole og Doffen fikk erfare i 1955 da de som en konkurranse skulle bygge en bro over Mudderelva.

Donald klarte først å sette seg fast i kvikksand, men ble reddet av Hakkespettene. Ifølge Hakkespettboka er den enkleste måten å få folk opp av kvikksand på å feste et tau under armene deres, for deretter å dra dem opp sakte og forsiktig, så man ikke påfører den uheldige ubotelig skade. Donald kom seg opp av kvikksanden, men fikk veldig dårlig samvittighet for å ha kastet bort så mye av nevøenes tid.

Og bedre ble det ikke da Donald prøvde å hjelpe til igjen, og klarte å få en skilpadde sittende fast i nebbet. Men Hakkespettboken har selvsagt en løsning på det også: Først legger man skilpadden på ryggen, og så opphever man vekten av det som skilpadden har bitt seg fast i. I Donalds tilfelle: Ved å fire Donald opp i lufta.

Det finnes altså ikke den krisesituasjon Hakkespettboka ikke kan hjelpe til med, og med en onkel som Donald, er det kanskje like greit?

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80381739057.jpg" alt="" />

Har du en hakkespettbok og har den vært til stor nytte?

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!