I filmen, som ble vist første gang i 1936, besøkte Donald et moderne museum der alle slags spennende fremtidsoppfinnelser var utstilt. En av disse var en robot-butler som insisterte på å ta hatten til Donald. Donald var ikke særlig innstilt på å spasere rundt innendørs uten hatt, og han gav derfor ikke fra seg matroslua uten kamp, men som alle som har kranglet med en robotbutler kan skrive under på, vinner de alltid til slutt.Heldigvis hadde Donald en rekke nye hatter og luer skjult i ermet, så hver gang robotbutleren tok fra ham en, kunne han trekke en ny ut av ermet. Totalt i filmen brukte Donald seks ulike hodeplagg: matroslue, flosshatt, napoleonshatt, skyggelue, babykyse og skalk. Så godt som alle disse ble imidlertid tatt av robotbutleren før filmen var over.

Kanskje grunnen til at Donald i dag stort sett går med den samme gamle matroslua er at han aldri fikk resten av hattelageret sitt tilbake fra butleren?

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!