tegning

Arilds svar

Dere har spurt, og nå har Arild Midthun svart på mange tegne-spørsmål.

Publisert Oppdatert

For litt siden la vi ut en sak der dere kunne stille spørsmål til Donald-tegner Arild Midhun, og det kom inn mange fine spørsmål. Vi plukket ut et knippe av dem, og sendte dem til Arild. Og nå har han svart. Kanskje har ditt spørsmål kommet med?

FridaDuck
Hvordan får du inspirasjon til å lage så råbra tegneserier?

Inspirasjonen kommer fra de råbra manuskriptene fra de råbra forfatterne jeg jobber sammen med, som igjen blir inspirert av bøker, filmer og alt som skjer i livene deres. Ja, for livet i Andeby er ikke så ANDerledes enn våre, bare mye morsommere!


Andreas_29
Hvordan tegner man det runde hodet til ole dole og doffen ? Jeg får det aldri til! enten blir det langt og ovalt ellers bli det alt for rundt ! Også lurer jeg på hvordan man tegner hele kroppen til donald også hvordan man får tegne dem så små i ruter ? ;)

Hodene kan aldri bli FOR runde. Det som er viktig er hvordan øyne og nebb blir plassert på disse runde "jordklodene". Legger ved en skisse som kanskje kan være til hjelp, både når det gjelder hoder og kropper. Se ellers arbeidstegningene til mester Barks på side 3 i denne saken. :-)

Og ja, vi tegner alltid tegneserierutene mye større og så blir de forminsket ned til riktig størrelsen i bladet.


Torbear
Hei! Jeg lurer på to ting. Det første: Hvordan fyller man ut alle sidene i tegneserien med tegninger? Klarer ikke å fylle ut den siste siden i tegneserien min! Også lurte jeg på om du har noen spesielle teknikker for hvordan man tegner Donald i forskjellige stillinger? F. eks. at han ligger på gulvet og ler seg halvt i hjel.

Se svaret over når det gjelder å tegne Donald og få inspirasjon, altså å finne på hva som skal skje i historien.


hal_i_og_dra
har du et tips til å tegne hender. det er det vamskeligste med teneserien synes jeg.

Det beste tipset er å tegne sine egne. Selv har jeg massevis av tegninger av min venstre hånd, siden jeg tegner med høyre.


Veset
Hei! Når du tegner tegneserier, bruker du da A4 ark, eller A3??

En tegneserieside tegnes mye større enn det vi ser i bladet. En av mine sider passer akkurat inn på et stående A3.

dolly122
Har du noen tips om hvordan jeg kan få tegningene mer livaktige?

Unngå "tvillinger", d.v.s. at den ene siden av kroppen er lik/speiler den motsatte (se livløs Mikke til venstre og den mye mer livaktige til høyre på opplæringstegningen fra Disney).
smartingen
Hei! Lurer på om du tegner inn et og et bilde, skanner det inn og sette det sammen til en serie. Hyggelig om du svarte. :)

Tegner hele tegneseriesiden, med alle rutene på plass, på et stående A3-ark.


johan_esp.
Hvordan fargelegger man tegneserien sin best mulig (uten avanserte programmer ol.)?

Du kan fargelegge på papir med pensel og flytende tusj eller vannfarger. Hvis du har scannet inn serien din på en mac eller pc, kan du sikkert finne noen gratis bildebehandlingsprogram på nettet, hvis du ikke har råd til f.eks. Photoshop, som er det programmet jeg bruker.


Hvordan tegner man kroppen til Donald (Skrue, Dolly osv...) best mulig? Fins det noen "regler"?

Se Barks sine egne glimrende "regler" her.

mikkel.hagen
Hei :) Jeg har også laget noen tegneserier, men hvor fort går det og få inspirasjon til en historie?
Og hvor lang tid bruker du på og tegne en 10 sider lang historie og en lang historie?
og hvilken Carl Barks historie er din favoritt? Og av egene historier hvilken er favoritten der?

Inspirasjon får man hele tiden hvis man passer på å se verden med Andeby-øyne. Når en Donald-historie er skrevet og skisset ut, bruker jeg omtrent én dag per originalside. Har ingen favoritter, annet enn den Barks-serien jeg til enhver tid leser, eller serien jeg akkurat jobber med.Antonfan
Når begynte du å tegne (hvor gammel?)

Da jeg var gammel nok til å holde i en blyant! Tormod og jeg laget tegneserier sammen allerede da vi gikk i samme klasse på barneskolen.

konald
Bruker du tusj etter du har skissa?:-)Når jeg gjør det så smitter tusjen på baksiden!:-/

Ja, jeg tusjer seriene med mange forskjellige typer tusjpenner, samt pennesplittet som jeg dypper i flytende, svart tusj. For å unngå at tusjen går gjennom arket, må du bruke et tykkere papir.Sivert_Hestetun_Grindhaug
Skal eg teikne opp på skissene med svart tusj, eller er det greit med blyantteikningar? Treng teiknetips!

Skissene holder det fint å bruke blyant på. Skal tegningene/seriene fargelegges og trykkes, bør man streke opp med svart tusj (se over).


Lykke til, alle sammen :-)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning