De norske toppmodellene du kanskje ikke visste om

Disse jentene tar moteverdenen med storm!

Publisert

Vi digger når andre nordmenn gjør det bra i utlandet, og de fleste har fått med seg at navn som Iselin Steiro og Ingrid Bolsø Berdal har blitt satt på verdenskartet. Men visste du at det også er flere norske jenter som virkelig rocker den internasjonale modellbransjen akkurat nå?

Bli bedre kjent med jentene på Instagram nederst i saken.

Lange dager og hard jobbing

Kristine Frøseth på sett for Victoria's Secret Pink.
Kristine Frøseth på sett for Victoria's Secret Pink. Foto: Bildedump instagram @kristine_froseth

For de norske jentene som lever av modellyrket, består hverdagen av utallige reisedøgn, lange dager og sjeldent fri.

- Spesielt for jentene som jobber high fashion og gjør visninger for de store motehusene, er det mye reise og lange dager, forteller Jonas Mangerud i modellbyrået Heartbreak.

- De er gjerne innom flere land på én uke, og det krever sitt mentalt.

Det er nettopp modellene som jobber high fashion og går visninger for de store navnene de fleste kjenner til, men det er også et knippe jenter som jobber kommersielt og kan tjene millioner i året uten at man nødvendigvis hører om det på hjemmebane. Kommersielle modeller gjør gjerne reklamejobber, kataloger og nettbutikker, mens de som jobber "high fashion" gjør visninger og kampanjer for de store motehusene.

Selv om modellyrket er hardt og krevende, byr det også på eksotiske reisemål, spennende mennesker og opplevelser de fleste av oss bare kan drømme om. Vi heier på tøffe jenter med bein i nesa, som satser på drømmene sine!

Les også: Her er personlighet viktigere enn utseende

Gjennombrudd i Hollywood

For flere av jentene er det faktisk ikke "bare" én drøm som har gått i oppfyllelse - mens Kamilla Alnes hadde en rolle i American Horror Story og serien I Live With Models, gjør Kaya Wilkins det stort både som musiker og nå også skuespiller i Joachim Triers kommende film Thelma.

En annen som virkelig er i ferd med å gjøre seg bemerket som skuespiller, er 20 år gamle Kristine Frøseth. I tillegg til å være et av de hotteste navnene i motebransjen med blant annet store kampanjer for Prada og Chloé, ble det nylig kjent at hun har landet en rolle i den nye Netflix-filmen Apostle. Kristine blir også snart å se i piloten til Let the right one in, samt en stor rolle i den nye serien Sierra Burges Is a Loser. Vi gleder oss til å se mye mer av Kristine i tiden fremover!

Ta en titt på de inspirerende instagrambildene under, og bli bedre kjent med noen av nåtidens mest suksessfulle norske modeller.

Gitte Lill Paulsen

Smellvakre Gitte Lill gjør stor suksess som modell i New York, hvor hun er signert med Ford Models. Gitte jobber kommersielt, og ble i sin tid signert som en såkalt Plus Size modell hos Ford. Side3 skrev nylig en sak om Gitte Lill, etter at hun ble koblet til Aksel Lund Svindal.

Modellen og danseren reiser verden rundt med jobben, og poster ofte bilder fra eksotiske steder.

Kristine Frøseth

I tillegg til å ha hatt modelloppdrag for blant annet Victoria’s Secret og Chloé, gjør Kristine seg som nevnt bemerket som skuespiller. Vi digger å følge Kristine på Insta, hvor hun gjerne poster bilder fra innspillinger, modelloppdrag og spennende reiser.

Les også:Her fronter norske Kristine Victoria's Secret

Kamilla Alnes

Kamilla Alnes ble først kjent for norske tv-seere da hun vant Top Model i 2007. I ettertid har du sikkert sett henne i American Horror Story, hvor hun spilte rollen som svenske Vendela over flere episoder.  Kamilla har også blant annet hatt en fast rolle i serien I Live With Models, og er å se i flere kortfilmer.

Les også:Se norske Kamilla oppleve skrekk og gru i American Horror Story.

Kamilla bor i likhet med Kristine i Los Angeles, hvor hun også gjør det stort som modell med jobber for blant annet Vogue.

Ada Martini

Ada har base i New York, hvor hun også driver bloggen Models and Truffles sammen med to modellvenninner. Ada har tidligere fortalt Side2 om viktigheten av å være tilstede på sosiale medier som modell i 2017: "Sosiale medier var tidligere litt viktig, men det var ikke avgjørende om du hadde få eller mange følgere. I dag betyr sosiale medier alt."

Les også:Norske toppmodeller: Nå lover de å dele alt

Martine Lervik

Martine har i likhet med Kamilla vunnet norske Top Model, og jobber nå fulltid som modell i London. Martine er ofte å se i reklamefilmer, og har jobbet for blant annet Pepe Jeans og The Kooples.

Becca Hiller

Becca holder for tiden til i LA, og gjør stor suksess med kampanjer for blant annet Diesel. Ta en titt på de inspirerende instagrambildene hennes!

Kaya Wilkins

Som nevnt gjør Kaya stor suksess som musiker, hvor hun er kjent under navnet Okay Kaya. Det var allikevel som modell hun først startet, og nå er hun tilbake i søkelyset også i motebransjen. Vogue kalte nettopp Kaya Modeling's girl of the season, etter at hun gikk visninger for flere store navn som Calvin Klein, Marc Jacobs og Balenciaga. 

Sunniva Vaatevik

En norsk modell som virkelig har kommet som et stjerneskudd den siste tiden, er Sunniva Vaatevik. Sunniva jobber i high fashion-markedet, og har gått visninger for Gucci, Balenciaga, Burberry, Givenchy og Pucci, bare for å nevne noe. 

Oda Marie Nordengen

Oda Marie holder til i New York, hvor hun bor sammen med en slange og en øgle.  Oda jobber kommersielt, og poser stadig vekk inspirerende bilder på instagram.

Denne saken ble første gang publisert 16/04 2017.

Les også