Terrasse på taket

Tregulv eller fliser?

Publisert Oppdatert

Vi skal bygge garasje med flatt tak. Oppå denne skal vi ha en terrasse. Vi vurderer om vi skal ha tregulv eller om vi skal legge fliser. Kan du si noe om pluss og minus ved de to alternativene? Og hvilke type/farger fliser er best? Noen generelle tips til store terrasser ønsker vi også. Terrassen blir på ca. 70 kvadratmeter. Vi har to små barn, og bor i et tradisjonelt trehus fra 50-tallet. Vi kommer sannsynligvis å male huset lys grått. Venter spent på svar!

Jeg ville ha valgt fliser. Men det er mye dyrere enn tregulv, og det krever et helt annet underlag. Et flisgulv er lettere å vedlikeholde, og det tåler mer. Velger du tregulv, må det oljes eller beises ofte, og løv og små gjenstander faller ned mellom sprekkene. Derfor må du ta opp gulvet og vaske under en gang i året, så du ikke tetter avløpene fra terrassen.

Når det gjelder farge ville jeg ha valgt grått, da synes ikke skitt og møkk så godt. Du bør også tenke på hvordan dere bruker terrassen: Kan det være lurt med en vindskjerm? Eller en utepeis? Kanskje bør dere ha tak over deler av terrassen? Er dere mye ute og griller kan et lite utekjøkken være en idé. Håper valget ble lettere og at dere fikk noen gode ideer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning