Takrenner som lekker

Hva slags materiale anbefaler du når vi skal skifte takrenner på hele huset?

Publisert Oppdatert

Takrennene på huset vårt lekker i noen av skjøtene. Vi har prøvd å tette dem selv, men det fungerer dårlig. Takrennene er av plast, og vi vurderer å skifte dem ut. Hva slags materiale anbefaler du oss å bruke når vi skal skifte takrenner på hele huset?

Materialvalg av takrenner og nedløp bør velges etter tidsepoke og estetiske forhold knyttet til huset for å få et pent resultat. Hvis huset er 40 år gammelt eller yngre, vil jeg anbefale takrenner av plastbelagt stål. De finnes i mange farger, er enkle å montere og nesten vedlikeholdsfrie.

Noen tips i tillegg: Ved montering av takrenner er det viktig å få til et fall på ca. 0,5 til 1 cm pr. meter takrenne. Det er viktig å lede vannet som kommer ned fra taket vekk fra huset, helst i et eget dreneringsrør. Det er ganske enkelt å skifte takrenner og nedløpsrør, men husk å sikre stigen. Aller best er det å bruke stillas. Ellers er det viktig å fjerne løv og skitt som samles i takrennene. Jobben bør gjøres en gang i året etter at løvet har falt av trærne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning