Hjemmekontor og gjesteværelse

Se hva interiørarkitekten gjorde med gjesterommet

Da interiørarkitekten var ferdig, sto familien igjen med et fullverdig hjemmekontor og et luksuriøst gjesteværelse - i ett og samme rom.

FØR OG ETTER: Det halvinnredede rommet ble forvandlet til en krysning mellom hjemmekontor og gjestesoverom.

FØR OG ETTER: Det halvinnredede rommet ble forvandlet til en krysning mellom hjemmekontor og gjestesoverom. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Publisert Oppdatert

For familien Forberg er det nye rommet først og fremst et smart og fleksibelt hjemmekontor. Men gjestene ser litt annerledes på det.

- Det er hyggelig når middagsgjester overnatter. Etter at prosjektet ble ferdig, spør vennene våre om de kan få sove på rom nummer 202, forteller Camilla Forberg.

Hint av hotell

Sengen er trukket ut fra veggen, og står nå midt i rommet, som altså ligger i andre etasje. Tilgang til eget bad gir en fornemmelse av å være på hotell.

Familien hadde fått eksperthjelp av Bonytts interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar. Han foreslo å dyrke hotellfølelsen.

- Jeg er glad i hoteller, så jeg ble umiddelbart revet med av interiørarkitektens forslag, sier Camilla.

Men rommet skulle ikke bare være til for bortskjemte overnattingsgjester som ikke gidder å ta drosje hjem. Det skulle også være et arbeidsværelse og et rom der beboerne kunne trekke seg tilbake i.

KOMBIMØBEL FOR TO: Interiørarkitekten designet et møbel som både fungerer som kontorplass for to og som sengegavl med integrerte nisjer. Her kan barna med tiden gjøre lekser sammen. Sengen benyttes av overnattingsgjester.

KOMBIMØBEL FOR TO: Interiørarkitekten designet et møbel som både fungerer som kontorplass for to og som sengegavl med integrerte nisjer. Her kan barna med tiden gjøre lekser sammen. Sengen benyttes av overnattingsgjester.

Interiørarkitektens tips

  • Ta gjesterommet i bruk. Et gjesterom bør kunne brukes til noe fornuftig også når man ikke har gjester. Optimaliser rommet for de du pleier å bruke det til; for eksempel hjemmekontor
  • Personlig kunst. Et privat fotografi i kjempeformat er en fin måte å få inne et element som både er personlig og dekorativt. Foto på akrylglass kombinerer ønsket om et moderne snitt med behovet for å ha bilde av barna på veggen.

Høy på jobben

Interiørarkitekten lot seg inspirere av hotellverdenens spesialløsninger:

Han tegnet et hybridmøbel - en krysning mellom sengegavl, nattbord og arbeidspult. Ved enden av gavlen, eller pulten, foreslo han å plassere to langbeinte stoler.

HJEMLIG JOBBSUITE: For å skape hotellfølelse hjemme er dette rommet kombinert soverom og hjemmekontor. Bordlampene kan fungere både som leselys på sengen, eller arbeidslys.

HJEMLIG JOBBSUITE: For å skape hotellfølelse hjemme er dette rommet kombinert soverom og hjemmekontor. Bordlampene kan fungere både som leselys på sengen, eller arbeidslys. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Dermed kan Camilla se ut over grantoppene og til og med få et gløtt av fjord når hun titter opp fra laptopen.

- Da jeg jobbet hjemmefra tidligere, satt jeg inne i allrommet. Der kunne jobb og privat fort flyte over i hverandre. Nå har vi flyttet jobben fra allrommet og inn i dette rommet. Det gjør det lettere å være i jobbmodus, mener Camilla.

Når man har et allrom, er det dessuten fint å ha et rom i bakhånd - et rom man kan ty til når man vil skjerme seg og være litt for seg selv.

Løsningen er skreddersydd akkurat for dette rommet. Derfor er den kanskje også noe mindre fleksibel enn den typiske løsningen for soverom/arbeidsrom; å plassere sengen inntil den ene veggen, og pulten inntil vinduet.

Det bekymrer ikke Camilla. Pulten kan alltids frigjøres fra sengen og plasseres i et annet rom. Men det blir ikke aktuelt med det første.

Vennehotellet skal holde åpent i mange år til.

HØYT HEVET: Interiørarkitekten designet et møbel som både fungerer som kontorplass for to og som sengegavl med integrerte nisjer. Herfra har man god utsikt gjennom vinduene.

HØYT HEVET: Interiørarkitekten designet et møbel som både fungerer som kontorplass for to og som sengegavl med integrerte nisjer. Herfra har man god utsikt gjennom vinduene. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Dette kostet forvandlingen

Teppe kr 7000

Benk/gavl kr 20 000

Stoler kr 10 000

Fotografi kr 7000

FØR OG ETTER: Rommet har tilgang til eget bad; noe som var utgangspunktet for å dyrke hotellpreget. Billy-bokhyllene fra Ikea, drar i mer privat retning. Bordlampene kan benyttes både til å gi arbeidslys og leselys.

FØR OG ETTER: Rommet har tilgang til eget bad; noe som var utgangspunktet for å dyrke hotellpreget. Billy-bokhyllene fra Ikea, drar i mer privat retning. Bordlampene kan benyttes både til å gi arbeidslys og leselys. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Bokhyller kr 2000

Lamper kr 7000

Totalt: kr 53 000

Les også:

Hold deg oppdatert: Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere hjemmekontorer og soverom i vår inspirasjonsguide

Tips og triks til hjemmekontoret

Alt om graviditet og fødsel på iPad

FOTO PÅ AKRYLGLASS: Fotografiet er trykket på en plate av akrylglass
og festet til veggen med kraftige bolter, kr 7000, Allkopi.

FOTO PÅ AKRYLGLASS: Fotografiet er trykket på en plate av akrylglass og festet til veggen med kraftige bolter, kr 7000, Allkopi. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning