Høsten og vinterens store trend på soverommet er «dusty», mørke og mystiske farger. Blått, grått, grønt og burgunder er gjengangerne.

Det er lenge siden motebildet har vært så tydelig og gjennomført på akkurat dette med mørke farger.

- Et tips er å kombinere de ulike fargene. Alt ikke matche som det måtte tidligere, som for eksempel slik det var med «kaffe latte-stilen». Det er trendy å ta messing inn på soverommet. Du kan for eksempel kle en MDF-plate med messing og bruke den som hodegavl, sier interiørstylist Tone Kroken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Soverom interiør

SOVEROM: Mørkt og røft på soverommet. Interiørstyling ved Tone Kroken. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen.

Rom for hvile

Soveromsinteriøret kan godt bestå av forskjellige tekstiler, som silke, velur og lin.

Før du bestemmer deg, bør du sjekke hva slags interiørtype du er.

Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign, bekrefter at det er de mørke fargene som dominerer soverommet i høst.

- Ettersom soverom er forbundet med ro og hvile er det flere som tør å gå for mørkere farger her, gjerne blått og grønt. Vi leker også litt med flatene vi maler, stadig vekk dukker det opp eksempler på at vegg og tak males i samme farge, eller at dører, lister og vegger er i samme nyanse. Det er veldig artig å se at mange tør litt mer, sier Mia Kjeldstad Hansen.

Soverom interiør

TERRACOTTA: En av sesongens populære fargetrender. © FOTO: Jotun

Som på hotell

Inspirasjonen er hentet fra hotellrom - med gardiner som går helt fra taket og ned, og gjerne over en hel vegg.

Sengen skal være romslig og gjerne fylt med store hotellputer.

Sengetøyet skal være mykt og deilig, gjerne i lin. Lunt sengetøy i flanell er også en sikker vinner i høst og vinter.

- Polstrede sengegavler, som for øvrig er et supert gjør-det-selv prosjekt, er midt i blinken, tipser Mia Kjeldstad Hansen.

Trenger du inspirasjon? Slik lager du din egen sengegavl.

Et fristed

Soverommet har for mange blitt et fristed, et sted der du kan trekke deg tilbake. For mange har soverommet overtatt litt av stuens funksjon.

- For 10-15 år siden begynte det å bli vanlig med åpen kjøkkenløsning. Dermed mistet stuen litt av sin funksjon som hvilested. Alt skulle plutselig skje i dette store allrommet: matlaging, tv-titting og sosial omgang.

Interiøreksperten mener soverommet for mange er et flerbruksrom der vi setter inn en liten arbeidsplass eller en lenestol, for å skape en lite fristed hvor vi kan være i fred.

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

Soverom interiør

SENGETEPPE: Blått er høstens vinner, også på soverommet. Her ved et blått sengeteppe fra Cosa. © FOTO: Produsenten.

Soverom interiør

RØFT SOVEROM: Mørke og mystiske farger er populært i høst, også på soverommet. Som dette sengeteppet og putene fra Olsson & Jensen. © FOTO: Produsenten.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!