Sitter du godt i denne stolen?

Når møblene blir kunstverk, er det greit med en ekstra pute.

Sist oppdatert
METALLBEN: Bordet "Smallwire" fra Zanotta kommer i flere sterke farger, med metallvaiere til ben som fellesnevner. 5960 kroner.
METALLBEN: Bordet "Smallwire" fra Zanotta kommer i flere sterke farger, med metallvaiere til ben som fellesnevner. 5960 kroner. Foto: Foto: Harald Nordbakken

- Å bruke metallvaiere til å lage møbler er ikke noe nytt, men mange møbeldesignerne har tatt dette uttrykket et skritt videre i det siste, sier redaktør i Elle Interiør, Helle Tjaberg.

- Møblene nå er mer skulpturelle, som kunstverk. En av de nye spennende designerne som har vært med på å skape trenden, er Arik Levy. Han laget en serie i vaier som fikk stor oppmerksomhet i fjor, forteller hun.

Uttrykket finnes i de fleste typer møbler, fra krakker og stoler, til bokhyller og bord.

- Det er en spennende form å jobbe med. Mange bruker sterke farger, som er en annen trend nå. Dermed blir ikke uttrykket kaldt. Ellers kan det være tøft å kombinere metall med andre materialer. Ha trestoler til et bord i vaier, eller et røft trebord kombinert med metallstoler, så kommer møblene mer til sin rett, anbefaler Tjaberg.

Så da er utfordringen bare å få satt seg godt til rette.

- Mange av møblene er gode å sitte i, selv om det kanskje ikke ser slik ut. Men av hensyn til sittekomforten kommer heldigvis noen av modellene også med puter.

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2008, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også