Noen har en oppussingsenergi og en giv uten sidestykke. Når et oppussingsprosjekt er avsluttet, går de slettes ikke av veien for å sette i gang med nye prosjekter. Familien Söderkvist/Kleppe bestående av pappa Lloyd, mamma Pethra og barna Oliver og Felix havner i den kategorien. Først renoverte de en loftsleilighet på Sagene i Oslo, med råloft og hele pakka. Deretter kjøpte de tomannsboligen på Nordstrand. Her var det svært lite som ikke måtte pusses opp. Og nå når de fleste ting er nyoppusset og ferdig går de like gode i gang med et nytt oppussingsprosjekt - nå har de kjøpt en enebolig! Hvor i all verden får de energien fra?

- Vi er veldig glade i å pusse opp. Det er gøy å skape noe eget, og det er uansett alltid noe vi ønsker å endre når vi bytter bolig, sier Pethra.

Les også: Humor og historie i interiøret

=

Det tøffe, gamle skapet på barnerommet sto igjen etter den forrige eieren. Sengen er fra Ikea, mens sjiraffene og stickersene er fra barnerommet.no.

Riktig nok setter de bort store deler av oppussingsarbeidet - men det betyr ikke at man blir arbeidsledig av den grunn.

- Man blir jo en slags prosjektleder. Det er vel nesten ingen jeg kjenner som har gått på så mange oppussingsprosjekter som vi har gjort, og folk gjør store øyne over at vi virkelig orker! Men det verste som kan skje er jo at man må bo en stund oppi oppussingen med barn. Men det er mulig at vi går i oppussingsfellen nå, nå når vi skal i gang med å pusse opp en enebolig. Men vi velger å se på det nye huset som et livsprosjekt. Klart vi kjenner litt på stresset, men vi blir bare nødt til å prioritere hva vi skal bruke tiden på fremover. Og vi har alltid drømt om en enebolig, sier hun.

Les også: Innred stua som en ekspert

Tipset venner

Tomannsboligen på Nordstrand kjøpte de i januar 2006. Fem måneder senere flyttet de inn i en nyoppusset første etasje. Deretter tok de en liten oppussingspause - før kjelleren sto ferdig høsten 2007. Da boligen over dem ble lagt ut for salg, tipset de et vennepar om det. De valgte å kjøpe, og siden har de delt bolig.

- Det har vært topp å dele med venner. Jeg har bare positive erfaringer med det. Vi liker også området her så godt. Det er stille og grønt. Vi synes dessuten det er hyggelig å ha så god kontakt med naboene rundt her. Vi går nærmest ut og inn hos hverandre - og hjelper hverandre når det trengs.

Les også: Innred med hvitt, få ro i sjelen

=

Liten gutt i stor sofa. Toåringen Oliver titter spent på TV-skjermen. Sofaen er fra Bolia, sofabordet er fra Ikea, mens puten og bildet med kinesisk motiv er fra Teo Jasmin, kjøpt hos Bolina.

Kombinerer svart og hvitt

Boligen er nokså gjennomført når det gjelder stil. Det synes at Pethra har en forkjærlighet for svart og hvitt.

- Svart er en fin kontrast til hvitt. Jeg er også glad i å blande nytt og gammelt.

- Hva betyr det å ha et hyggelig hjem for dere?

- Det er kjempeviktig, spesielt når man får barn. Dagene kan være nokså stressende - og da er det viktig å ha en plass hvor man trives. Det er viktig å ha en god atmosfære hvor man kan ha venner og familie på besøk. Vi liker å ha et åpent hjem, sier Pethra.

Les også: Puter med det lille ekstra

Mye på nett

Interiørshoppingen gjør Pethra gjerne i butikker som Shabby, Bolina, Verket interiør og Illums. Eller i bruktbutikker.

- Jeg finner ofte ting på loppemarkeder og på auksjoner i Sverige. Jeg er dessuten mye på nett, og får mange gode ideer av å lese blogger. Det er dessuten mange fine danske webbutikker, sier Pethra.

Les også: De kuleste interiørbloggene

Mal møblene i greske farger

Slik bor Ikeas PR-sjef

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!