I en hverdag hvor blant annet hus og hjem skal deles og likes, er det fort gjort å få litt støv på hjernen.

Kanskje er du en av dem som tar en kjapp gulvvask før fredagsbesøket ringer på døren?

Skal vi tro rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther, er det svært få som vasker gulvet på riktig måte – spesielt parkettgulv.

- De aller fleste som vasker gulvet, føler at de må bruke masse vann for at det skal bli skikkelig rent. Det er feil, fastslår Hagesæther.

Ifølge rengjøringseksperten vil nemlig for mye vann gjøre at støvet i rommet fester seg til den fuktige overflaten. Etter hvert som vannet fordamper, vil støvet ligge igjen på gulvet du nettopp gjorde rent.

- Føler du at du må vaske med vann, er det viktig at du tørker over med en tørr mopp etterpå. Da vil ikke støvet få mulighet til å feste seg til overflaten, sier hun.

For mye såpe

Det er lett å tenke at såpe som lukter godt, også er godt for parketten. Likevel er det et par ting du må huske på.

- Ofte bruker vi for mye såpe når vi vasker gulvene, forteller leder for kvalitet og opplæring i CityMaid Hjemmeservice AS, Line Mercedes Åramnes.

- Såperestene vil i slike tilfeller fungere som støvmagneter i stedet for å fjerne skitt, legger hun til.

Hun råder deg til å heller bruke en tørr microfibermopp for å fjerne støvet, og eventuelt vann med litt ph-nøytral såpe dersom det er flekker.

Avdelingsleder og fagsjef i Total Renhold AS Bjarne Andersen-Gott, er enig.

- På gulv er det lett å overdosere med såpe. Det samme gjelder bruken av vann. Dette vil til slutt skade overflatene, sier han.

Vanlige feil

Det er altså ikke så lett å vite hva som er riktig rengjøring, og skal vi tro ekspertene er det flere ting og steder som blir vasket feil.

Vi har derfor laget en liste over de mest vanlige vasketabbene, og tips til hvordan du kan gjøre det riktig.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!