Det hører liksom våren til: vårrengjøring. Kjipt å gjøre, herlig når det er gjort.

- Dessverre (og kanskje heldigvis) ses alt støv i huset lettere når vårsolen titter frem. Det kan være lurt å benytte anledningen til å vaske kriker og kroker skikkelig, noe vi sjelden tar oss tid til i hverdagen, sier Malin Skaar, rengjøringsekspert og leder for Lilleborg Forbrukerservice.

Line Mercedes Åramnes, leder for kvalitet og opplæring i Citymaid Hjemmeservice, mener vårrengjøring er en god rutine som bidrar til både bedre inneklima og godt vedlikehold av boligen.

- En vårrengjøring består ofte i å fjerne oppsamlet støv, fett og skitt som har satt sine spor igjennom vinterhalvåret. Mange tar også en runde på andre oppgaver man gjerne gjør én til to ganger i året for å sette huset i stand før sommeren.

For å gjøre jobben enklest mulig, har vi laget en supergrei oversikt over hva du bør gjøre i de ulike rommene i boligen din.

Lykke til og god vasking!

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!