ULVØYA: Oppussing

Villaen hadde stått tom i ti år. Så tittet Tom og Caroline inn vinduene

Etter tre år med oppussing, kunne familien endelig nyte deres spesialdesignede hjem. Se forvandlingen!

OPPUSSING: Huset hadde stått tomt i over ti år før familien fikk et godt øye for det.
OPPUSSING: Huset hadde stått tomt i over ti år før familien fikk et godt øye for det. Foto: Privat
Publisert

En sensommerdag for tre år siden, satt Caroline i hagen i barndomshjemmet sitt på Nedre Bekkelaget i Oslo sammen med moren sin og venner, da hun fikk en sms.

– Etter mange rastløse år med flytting i utlandet og i Oslo, hadde mannen min, jeg og våre tre barn, begynt å se på hus på mine barndomstrakter, men uten å finne det riktige.

– Denne dagen kom det en sms fra eiendomsmegler om et hus han snart skulle legge ut for salg på Ulvøya. Min barndomsvenninne gjennom 25 år, som også bor på øya, spratt opp da hun hørte adressen og pekte over sjøen, på huset. Vi kjørte straks over for å kikke på eiendommen, forteller Caroline.

Les også: Da Elin og Henning pusset opp familiehytta, oppdaget de en 130 år gammel beskjed

Oppussingsprosjekt

Boligen var terrassert over flere nivåer i en skråning og hadde stått tom i over 10 år.

Det var helt gjengrodd og forlatt, nesten som et spøkelseshus.

SLITT HUS: Huset hadde både mugg og sopp. Det trengte mye omsorg før familien sa seg fornøyd.
SLITT HUS: Huset hadde både mugg og sopp. Det trengte mye omsorg før familien sa seg fornøyd. Foto: Privat
OPPUSSING: Familien fikk god hjelp til å pusse opp både innvendig og utvendig.
OPPUSSING: Familien fikk god hjelp til å pusse opp både innvendig og utvendig. Foto: Privat

De krummet hendene rundt øynene og tittet inn vinduene. Et par dager senere hadde de kjøpt det.

– Det viktigste for oss var å få huset i beboelig stand. Planen var å pusse opp kjøkken og bad, og legge nye gulv. Istedenfor ble det fullstendig rehabilitering både innvendig og utvendig, i tillegg til full drenering rundt all bygningsmasse på tomten.

BYNÆRT: Ulvøya har rundt tusen innbyggere og ligger knappe seks kilometer fra Oslo sentrum, med broforbindelse. Fra kjøkkenet i den ferdigrenoverte villaen kan man gå ut på terrassen med badebasseng, til storslagen utsikt over Oslofjorden og båtene.
BYNÆRT: Ulvøya har rundt tusen innbyggere og ligger knappe seks kilometer fra Oslo sentrum, med broforbindelse. Fra kjøkkenet i den ferdigrenoverte villaen kan man gå ut på terrassen med badebasseng, til storslagen utsikt over Oslofjorden og båtene. Foto: Annette Nordstrøm
<b>UTEROMMET:</b> Gulv av stein har den fordelen at de nærmest er vedlikeholdsfrie, det holder også godt på varmen utover sommerkvelden. Men veien til det vakre uterommet var lang. Da paret overtok stedet for tre år siden var naturen i ferd med å ta hagen tilbake. De måtte drenere rundt alle bygningene, for å hindre nye fuktskader på huset.
UTEROMMET: Gulv av stein har den fordelen at de nærmest er vedlikeholdsfrie, det holder også godt på varmen utover sommerkvelden. Men veien til det vakre uterommet var lang. Da paret overtok stedet for tre år siden var naturen i ferd med å ta hagen tilbake. De måtte drenere rundt alle bygningene, for å hindre nye fuktskader på huset. Foto: Annette Nordstrøm

Caroline og Tom med sine tre barn.

Huset på Ulvøya i Indre Oslofjord ble bygget omkring 1990, men hadde stått tomt i 10 år da familien kjøpte det høsten 2020.

Det trengte totalrehabilitering både innvendig og utvendig, som ble gjort i samarbeid med Gustavian Design.

Instagram: @gustaviandesign.

Se mer

Det var fukt, mugg og sopp i både kjeller og tilstøtende bygninger.

– Det var en overveldende jobb, vi solgte til og med hytta vår underveis, for å håndtere kostnadene som løp løpsk.

– Men med god hjelp fra snekkere og maskinførere, og interiørdesigner Hanne Hagen i Gustavian AS, kom vi oss gjennom og resultatet ble fantastisk.

Spesialdesignet hjem

En ny planløsning kom på plass, tilpasset familien på fem. Videre ble hvert rom planlagt og innredet etter den enkeltes behov og ønsker.

<b>MORMORS SOFAER:</b> – Sofaene stod i mormors penstue. Da jeg leverte sofaene til omtrekking oppdaget jeg merkelappen under den store sitteputen hvor det stod Duxiana. En gammel svensk møbelprodusent, som fortsatt produserer populære kvalitetsmøbler og senger, sier Caroline. Det nye tekstilet er fra Jane Churchill.
MORMORS SOFAER: – Sofaene stod i mormors penstue. Da jeg leverte sofaene til omtrekking oppdaget jeg merkelappen under den store sitteputen hvor det stod Duxiana. En gammel svensk møbelprodusent, som fortsatt produserer populære kvalitetsmøbler og senger, sier Caroline. Det nye tekstilet er fra Jane Churchill. Foto: Annette Nordstrøm

Fra egen inngang til barna til praktiske skuffer til pant og papp, og langsiktige løsninger på fire-åringens rosadille.

– Det er utrolig spennende å få være med fra begynnelse til slutt på et skikkelig rehabiliteringsprosjekt. Vi må leve oss inn i kundens ønsker, hverdagsliv og levemåte.

– Rammene er satt, men inni er nesten alt mulig. Et fantastisk morsomt prosjekt for oss, sammen med kunder som tok del i alle avgjørelsene, sier interiørdesigner Hanne.

Tre år senere kan familien nyte et hus som er spesialdesignet dem og deres vaner.

– Alle i vår familie er morgenfugler, både barn og voksne. Vi elsker å ha god tid til å kose oss, selv om vi skal ut av døren rundt klokken 8. Om sommeren har vi den store verandadøren på soverommet åpen, og går rett ut på balkongen for å sette oss i morgensolen.

<b>MORGENFUGLER:</b> – I hverdagen står vi voksne stort sett opp klokken seks og går ned for å lage oss kaffe og tenne stearinlys. Barna kommer ned en etter en og spiser frokost i «baren» på kjøkkenet mens vi står og drikker kaffe og lager matpakker, sier Caroline.
MORGENFUGLER: – I hverdagen står vi voksne stort sett opp klokken seks og går ned for å lage oss kaffe og tenne stearinlys. Barna kommer ned en etter en og spiser frokost i «baren» på kjøkkenet mens vi står og drikker kaffe og lager matpakker, sier Caroline. Foto: Annette Nordstrøm

– Arkitekten som tegnet huset rundt 1990, har tenkt mye bra når det gjelder plasseringen av balkongene, perfekt beliggende i forhold til morgen- og kveldssol.

De er faktisk mer ute enn inne om sommeren.

– Frokosten spiser vi gjerne ute, og nyter livet fra solstolen med utsikt til barna som bader. Barnas favorittsted er nok definitivt bassenget. Også er de veldig glade i rommene sine.

<b>SKILLER KJØKKEN OG STUE:</b> Søylene mellom kjøkken og stue var der fra før, men de har fått speil og innfelte glasskap fra sidene. Fra stuen kan man gå ut på én av husets mange terrasser.
SKILLER KJØKKEN OG STUE: Søylene mellom kjøkken og stue var der fra før, men de har fått speil og innfelte glasskap fra sidene. Fra stuen kan man gå ut på én av husets mange terrasser. Foto: Annette Nordstrøm
<b>STORSLÅTT UTSIKT:</b> De arvede stolene kom til sin rett på den buede utsiktsplassen. I det fjerne kan man skimte Holmenkollbakken, som med sin historie fra 1892 er en av verdens eldste, aktive hoppbakker.
STORSLÅTT UTSIKT: De arvede stolene kom til sin rett på den buede utsiktsplassen. I det fjerne kan man skimte Holmenkollbakken, som med sin historie fra 1892 er en av verdens eldste, aktive hoppbakker. Foto: Annette Nordstrøm

Les også (+): Stuen var pregløs og upersonlig. Nå har den gjennomgått en totalforvandling

Rosa pikerom

Med utgangspunkt i oldemors vakre taklampe med rosa utsmykninger, gikk Hanne i gang med innredningen av husets pikerom. Et illustrerende eksempel på hvordan hun arbeider.

– For en drøm av en jobb! Å prøve og sette seg inn i tankene og drømmene til en liten pike, som var fire år den gangen. Jeg valgte en tapet med fugler i organisk mønster, som kunne brukes både på veggen og inne i himmelsengen.

<b>EN ROSA DRØM:</b> Himmelseng med fugletapet, oldemors funklende lysekrone og rosa gardiner. Interiørdesigner. Innredningen stod der fra før og ble malt opp i Bright Skagen fra Nordsjö, en hvitnyanse som passet til tapetet Art of the Garden fra Sanderson.
EN ROSA DRØM: Himmelseng med fugletapet, oldemors funklende lysekrone og rosa gardiner. Interiørdesigner. Innredningen stod der fra før og ble malt opp i Bright Skagen fra Nordsjö, en hvitnyanse som passet til tapetet Art of the Garden fra Sanderson. Foto: Annette Nordstrøm

– Rosafargen holdt jeg i en ikke altfor sukkersøt rosatone, slik at den kunne vare noen år fremover. Hun ble veldig fornøyd, og det er det viktigste for meg.

Familien oppdager stadig soner, både inne og ute, som kan brukes til ulike anledninger.

– Også er det veldig hyggelig å ha utsikt over til mitt barndomshjem. Jeg vokste opp med seilbåt, og vi kikker rett bort på bryggen hvor moren min har båt, så vi er heldige å få være med dem når vi ønsker.

– Barna synes for øvrig det er gøy at de kan spionere på mormor med kikkert! Tenk, dette huset har jeg kikket på hele barndommen, uten å tenke over det.

Styling: Hanne Hagen

Se flere bilder under:

FØR: Familien totalt renoverte huset som hadde stått tomt i ti år.
FØR: Familien totalt renoverte huset som hadde stått tomt i ti år. Foto: Privat
FØR: Ved hjelp av interiørdesigner Hanne, fikk familien spesialdesignet hjemmet sitt-.
FØR: Ved hjelp av interiørdesigner Hanne, fikk familien spesialdesignet hjemmet sitt-. Foto: Privat
ETTER: Familien har nå garasjer og fornyet inngangsparti.
ETTER: Familien har nå garasjer og fornyet inngangsparti. Foto: Annette Nordstrøm
<b>SAMLING I STUEN:</b> Stolene kommer i en mengde ulike tekstiler, skinn og mønster. Den buede linjen i ryggen er et særtrekk som gjør at den passer godt inn både i en gruppe og for seg selv. Trekkene er avtakbare.
SAMLING I STUEN: Stolene kommer i en mengde ulike tekstiler, skinn og mønster. Den buede linjen i ryggen er et særtrekk som gjør at den passer godt inn både i en gruppe og for seg selv. Trekkene er avtakbare. Foto: Annette Nordstrøm
<b>VARMT MIDTPUNKT:</b> Komfyren fra Falcon er et smykke i seg selv, og et blikkfang på kjøkkenet. Speilveggen er spesialtilpasset i antikt speil fra Asker Glassmesterforretning. Kjøkkenet er malt i fargen Light Blue fra Farrow &amp; Ball. Innredningen er malt i 9918 Klassisk hvit fra Jotun, med armatur fra Tapwell.
VARMT MIDTPUNKT: Komfyren fra Falcon er et smykke i seg selv, og et blikkfang på kjøkkenet. Speilveggen er spesialtilpasset i antikt speil fra Asker Glassmesterforretning. Kjøkkenet er malt i fargen Light Blue fra Farrow & Ball. Innredningen er malt i 9918 Klassisk hvit fra Jotun, med armatur fra Tapwell. Foto: Annette Nordstrøm
<b>UNIKE BARSTOLER:</b> Interiørdesigner Hanne har designet barstolene på kjøkkenet og trukket dem i tekstiler fra Manuel Canovas, lik gardinene.
UNIKE BARSTOLER: Interiørdesigner Hanne har designet barstolene på kjøkkenet og trukket dem i tekstiler fra Manuel Canovas, lik gardinene. Foto: Annette Nordstrøm
<b>FAMILIENS FROKOSTKROK:</b> Frokostplassen på kjøkkenet er barnevennlig og har spisebord i heltre eik fra norske Ygg &amp; Lyng i Drammen. Sittebenken med sidebordene er spesiallaget av Gustavian AS, og har gode skuffer til tegnesaker, lys og servietter. Y-stolene eller CH24 er et velkjent dansk stolikon, designet av Hans J. Wegner i 1949. De har blitt produsert uten avbrudd siden 1950. 
FAMILIENS FROKOSTKROK: Frokostplassen på kjøkkenet er barnevennlig og har spisebord i heltre eik fra norske Ygg & Lyng i Drammen. Sittebenken med sidebordene er spesiallaget av Gustavian AS, og har gode skuffer til tegnesaker, lys og servietter. Y-stolene eller CH24 er et velkjent dansk stolikon, designet av Hans J. Wegner i 1949. De har blitt produsert uten avbrudd siden 1950.  Foto: Annette Nordstrøm
<b>KJØKKENVEIEN:</b> Barna bruker sin egen inngang i hverdagen, og hovedinngangen forblir ryddig og gjesteklar. Husets «butlers pantry» eller grovkjøkken er nok en praktisk inngang, med dempet svart innredning og enstavs eikegulv
KJØKKENVEIEN: Barna bruker sin egen inngang i hverdagen, og hovedinngangen forblir ryddig og gjesteklar. Husets «butlers pantry» eller grovkjøkken er nok en praktisk inngang, med dempet svart innredning og enstavs eikegulv Foto: Annette Nordstrøm
<b>SPESIALDESIGN:</b> Det er flere spesialdesignende møbler i huset, alt fra garderobeskap til sengegavler. Hanne liker godt å designe sengegavler, de blir gjerne høye og myke, med tekstiler som tåler bruk og er godt å lene hodet mot. Denne gavlen er like bred som sengen. Veggene er malt i grånyansen Light Gray 17 fra Farrow &amp; Ball.
SPESIALDESIGN: Det er flere spesialdesignende møbler i huset, alt fra garderobeskap til sengegavler. Hanne liker godt å designe sengegavler, de blir gjerne høye og myke, med tekstiler som tåler bruk og er godt å lene hodet mot. Denne gavlen er like bred som sengen. Veggene er malt i grånyansen Light Gray 17 fra Farrow & Ball. Foto: Annette Nordstrøm
<b>SPESIALLAGET GARDEROBE:</b> I forlengelsen av soverommet ligger walk-in garderoben, som også er spesiallaget og designet av Gustavian AS og laget av Bokhyllespesialisten i Lier. Grepene er fra Lovehandles, som har butikk på Frogner i Oslo.
SPESIALLAGET GARDEROBE: I forlengelsen av soverommet ligger walk-in garderoben, som også er spesiallaget og designet av Gustavian AS og laget av Bokhyllespesialisten i Lier. Grepene er fra Lovehandles, som har butikk på Frogner i Oslo. Foto: Annette Nordstrøm
<b>SJØUTSIKT FRA BADEKARET:</b> Interiørdesigner Hanne har omfavnet utsikten til Oslofjorden i innredningen på badet. Badekaret Princess er fra Knief. Flisene på veggen er fra Skogr.
SJØUTSIKT FRA BADEKARET: Interiørdesigner Hanne har omfavnet utsikten til Oslofjorden i innredningen på badet. Badekaret Princess er fra Knief. Flisene på veggen er fra Skogr. Foto: Annette Nordstrøm
<b>DEN SKJØNNE TIDEN:</b> Den doble dusjen med utsikt ble plassert på badets kortvegg, med en vask til husets eiere på hver sin side. Det er lagt store marmorfliser på veggene og i dusjen. Dusjarmaturene er fra Axor Montreux-serien til tyske Hans Grohe. De er inspirert av de luksuriøse baderommene på de store hotellene i Europa på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, også kalt La Belle Époque.
DEN SKJØNNE TIDEN: Den doble dusjen med utsikt ble plassert på badets kortvegg, med en vask til husets eiere på hver sin side. Det er lagt store marmorfliser på veggene og i dusjen. Dusjarmaturene er fra Axor Montreux-serien til tyske Hans Grohe. De er inspirert av de luksuriøse baderommene på de store hotellene i Europa på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, også kalt La Belle Époque. Foto: Annette Nordstrøm
<b>NYTT OG GAMMELT:</b> I hallen pryder et tapet fra Ananbô Panoramic veggen. Kommoden er arv fra mormor.
NYTT OG GAMMELT: I hallen pryder et tapet fra Ananbô Panoramic veggen. Kommoden er arv fra mormor. Foto: Annette Nordstrøm

Denne saken ble første gang publisert 07/09 2023.

Les også