Interiørarkitektens drømmekunde var henne selv

Magisk forvandling til luftig og lunt drømmebad

Da interiørarkitekt Christin Engh skulle skape et nytt bad til seg selv, ble hun sin egen drømmekunde. – Jeg visste med én gang hvordan jeg ville ha det, sier hun.

<b>GRUNDIG TIL VERKS:</b> Interiørarkitekten hadde planene klare allerede da hun og mannen overtok leiligheten, og resultatet ble til slutt akkurat slik hun hadde sett for seg.
GRUNDIG TIL VERKS: Interiørarkitekten hadde planene klare allerede da hun og mannen overtok leiligheten, og resultatet ble til slutt akkurat slik hun hadde sett for seg. Foto: privat
Publisert

Med oppdrag og hjem på begge sider av Atlanterhavet, er det en fordel å vite hva man liker.

Og ikke minst å ha evnen til å sette ønsker og ideer ut i livet. Den egenskapen har Christin Engh i fullt monn.

– Jeg har nok alltid vært sånn. Helt siden jeg var liten, har jeg visst hva jeg liker og ikke liker. Jeg går ikke og lurer – det er jo ingen grunn til å dvele ved en beslutning som allerede er tatt, konstaterer hun.

<b>PRISVINNENDE:</b> Interiørarkitekt Christin Engh er gründer og eier av det prisvinnende interiørstudioet Christin Engh Design, som har kontor i både New York, Connecticut og Oslo. Etter 30 år i USA er Christin kjent for sin stil som forener skandinavisk og amerikansk design, christinenghdesign.com.
PRISVINNENDE: Interiørarkitekt Christin Engh er gründer og eier av det prisvinnende interiørstudioet Christin Engh Design, som har kontor i både New York, Connecticut og Oslo. Etter 30 år i USA er Christin kjent for sin stil som forener skandinavisk og amerikansk design, christinenghdesign.com. Foto: Filippa Tredal

Transatlantisk touch

Badet ligger i Christin og ektemannens Oslo-hjem, en bygårdsleilighet på Frogner i Oslo som de kjøpte høsten 2021 og kunne flytte inn i på forsommeren året etter.

Månedene imellom gikk til å totalrenovere boligen med ny planløsning og et interiør som er preget av Christins transatlantiske touch, der skandinavisk letthet blandes med amerikanernes komfortable eleganse.

<b>FØR: </b>Slik så badet ut før de nye eierne gjøv løs på oppussingsprosjektet.
FØR: Slik så badet ut før de nye eierne gjøv løs på oppussingsprosjektet. Foto: privat
<b>HELHETSFØLELSE:</b> Et gammelt, stengt pipeløp er blitt bygd inn og skaper en nisje med tre plassbygde hyller (t.v.) Ved å bruke de samme flisene fra Fagflis på vegger og gulv blir grensene mellom de ulike flatene mindre merkbare, og rommet oppleves som mer helhetlig. Lyse fliser med marmoreffekt og mørke detaljer gir interiøret et tidløst, eksklusiv preg. Badet er skapt av interiørarkitekt Christin Engh med Malerfirma Per Vernvik AS som entreprenør. Dusjveggen er fra Oslo Glass.
HELHETSFØLELSE: Et gammelt, stengt pipeløp er blitt bygd inn og skaper en nisje med tre plassbygde hyller (t.v.) Ved å bruke de samme flisene fra Fagflis på vegger og gulv blir grensene mellom de ulike flatene mindre merkbare, og rommet oppleves som mer helhetlig. Lyse fliser med marmoreffekt og mørke detaljer gir interiøret et tidløst, eksklusiv preg. Badet er skapt av interiørarkitekt Christin Engh med Malerfirma Per Vernvik AS som entreprenør. Dusjveggen er fra Oslo Glass. Foto: Filippa Tredal

Interiørarkitekt Christin Engh er gründer og eier av det prisvinnende interiørstudioet Christin Engh Design, som har kontor i både New York, Connecticut og Oslo.

Etter 30 år i USA er Christin kjent for sin stil som forener skandinavisk og amerikansk design

christinenghdesign.com

Se mer

Visjonen for badet var klar så fort Christin så leiligheten for første gang på Finn.

Der badet ligger i dag, var det den gang en hybel. I forbindelse med oppussingen ble dette arealet forvandlet til en innbydende suite med bad, soverom og walk-in-garderobe.

Les også: Kjøkken i dempet sort for noen få tusenlapper

<b>VELKOMPONERT:</b> Servanten er perfekt i linje med den nederste hyllen. Både servantskapet og hyllene er laget etter interiørarkitektens tegninger av Inmonta Hans Elbert, i samarbeid med Interiørverkstedet. Speilet er fra Modena, mens armaturen er fra Dornbracht. De store kurvene er fra amerikanske Crate &amp; Barrel, håndklærne er fra Matouk, og de mindre kurvene på øverste hylle er fra Ha Det På Badet. Belysningen er fra AB Elektro AS.
VELKOMPONERT: Servanten er perfekt i linje med den nederste hyllen. Både servantskapet og hyllene er laget etter interiørarkitektens tegninger av Inmonta Hans Elbert, i samarbeid med Interiørverkstedet. Speilet er fra Modena, mens armaturen er fra Dornbracht. De store kurvene er fra amerikanske Crate & Barrel, håndklærne er fra Matouk, og de mindre kurvene på øverste hylle er fra Ha Det På Badet. Belysningen er fra AB Elektro AS. Foto: Filippa Tredal

Pause fra inntrykk

Badet har lyse flater og mørk innredning – en palett som Christin har valgt fordi den gir henne en pause fra alle inntrykkene hun får som interiørarkitekt.

Velg materialer med teksturer som appellerer til sansene og skaper interessante flater.

Store fliser åpner opp rommet mer og gir et renere preg enn masse små fliser, som kan bli masete.

Belysning er viktig, både for å unngå mørke hjørner, som gjør at rommet føles mindre, og for å skape en lun atmosfære. Unngå kaldt hvitt lys – det er den varme hvittonen som gir en glød på badet.

Kilde: Interiørdesigner Christin Engh

Se mer

– For meg som jobber med farger, er det nødvendig å få ro når jeg kommer hjem, sier hun.

I stedet bruker Christin tekstur for å skape lunhet og varme.

– En overflate med liv får et helt annet uttrykk enn en glatt overflate. Det spesiallagde servantskapet og hyllene er i mørkbeiset tre, som har en taktil struktur som står fint til flisene.

Les også (+): Internett på hytta virket ikke, og leiebilen var for liten. Kan vi klage?

<b>GJENNOMFØRT:</b> Det mykt kurvede badekaret fra Bella (t.v.) innbyr til å ta en pause og finne roen i veltemperert badevann. Alt av armaturer på badet, inkludert her i dusjen (t.h.), er fra Dornbracht.
GJENNOMFØRT: Det mykt kurvede badekaret fra Bella (t.v.) innbyr til å ta en pause og finne roen i veltemperert badevann. Alt av armaturer på badet, inkludert her i dusjen (t.h.), er fra Dornbracht. Foto: Filippa Tredal

God belysning

Også belysningen er viktig for å få den ønskede atmosfæren på badet, sier Christin.

– I tillegg til takbelysningen, er det montert LED-lister på undersiden av hyllene. Dette lyset bidrar til en avslappende stemning på badet.

Med både badet og resten av leiligheten ferdig renovert, kan Christin konkludere med at visjonen hennes har gitt ønsket resultat.

– Det ble akkurat slik jeg så det for meg! slår hun fast.

Les også: Nytt kjøkken på budsjett

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2024.

Les også