Maletips

Gi Tripp trapp en make-over

Slik gir du klassikeren en make-over.

FANCY KLASSIKER: Tripp trapp-stolen fins i mange norske hjem, og er slett ikke gått av moten. Hva med å velge en fancy farge på barnestolen?

FANCY KLASSIKER: Tripp trapp-stolen fins i mange norske hjem, og er slett ikke gått av moten. Hva med å velge en fancy farge på barnestolen? Foto: Foto: Stokke

Publisert Oppdatert
MØRK OG TRIST: Denne stolen trengte en ny farge.

MØRK OG TRIST: Denne stolen trengte en ny farge. Foto: Foto: Ifi.no

Dette er IFI

Innholdet i denne artikkelen er hentet fra IFI.

IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, skal gi nøytral informasjon om tjenester og produkter samt gi veiledning og råd om farge og interiør. Organisasjonens medlemmer er bedrifter som leverer varer eller tjenester til dette markedet.

Tripp trapp-stolen fra Stokke er en klassiker vi alle kjenner til, og stolene har gjerne lang holdbarhet.

Men trender endrer seg, og en slitesterk stol kjøpt på 80-tallet - eller kjøpt brukt - ser ikke nødvendigvis særlig fancy ut.

Enkle grep

Heldigvis er det enkelt å friske opp stolen, ved å male den i en frisk, trendy farge.

Stolen til høyre var like god som da den var ny for 20 år siden, men den lille nye eieren ville ha sine egne farger og personlige preg på stolen.

Etter mange år og mange eiere var stolen sliten i lakken og trengte en oppløfting. Resultatet ble en tøff, eplegrønn stol, som nesten ikke var til å kjenne igjen!

Les også:

Få gamle møbler til å skinne

Tips når du kjøper barnestol

Slik går du fram:

1. Vask

Før oppussing, bør du gjøre rent med et spesialvaskemiddel for pussing/maling, som fjerner fett og smuss og matter ned overflaten.

Les også: Test av barnestoler

2. Puss

Bruk deretter et fint slipepapir eller en pussesvamp for å matte ned overflaten ytterligere. Når alt støv er tørket vekk, er det klart for maling.

Les også: 70-talls hus i ny stil

3. Mal

Bruk alltid heftgrunning som bunnstrøk. Heftgrunning gjør at malingen griper bedre på underlaget, og dermed får du et resultat som varer. Deretter påføres ett til to strøk med maling, avhengig av dekkevne.

Les også: 10 tips for deg som skal male

FRISK: Noen malingsstrøk ga et friskt resultat, uten mye arbeid.

FRISK: Noen malingsstrøk ga et friskt resultat, uten mye arbeid. Foto: Foto: Ifi.no

4. Lakker

Dersom du bruker vannbasert maling, kan det være lurt å påføre et strøk med vannbasert lakk til slutt, for å beskytte overflaten. Her er det brukt helblank maling som gjør dette til en barnevennlig stol.

Saken er levert av: Ifi.no

Les flere saker på Klikk Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning