Med utgangspunkt i en vannlekkasje i dusjsone på det gamle badet, valgte hytteeierne like så greit å pusse opp hele badet; på enklest mulig måte.

- En ypperlig anledning til gi hele badet en oppfriskning samt å realisere drømmen om å kunne få integrert en vaskemaskin på badet, forteller hytteier Marit Skei.

Hun forklarer at hytten, som har beliggenhet i Oppdal, blir veldig mye brukt og at det da er herlig å kunne slippe å frakte håndklær og sengetøy frem og tilbake.

- Med ny dusjløsning og ny modifisert baderomsinnredning med vaskemaskin, så har vi fått bedre plass på det nye hyttebadet enn i det gamle, utdyper Skei.

Dette ble gjort

Servanten ble gjenbrukt og benkeplaten ble modifisert, slik at den passet inn i ny løsning hvor det også skulle integreres en vaskemaskin.

Speilet ble også brukt på nytt hvor det ble laget omramming av to typer listverk som ble malt matt sort.

FERDIG RESULTAT: Med utgangspunkt i en vannlekkasje i dusjone på det gamle badet, valgte hytteierne like så greit å pusse opp hele badet; på enklest mulig måte. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

GJENBRUK: Speilet ble brukt på nytt, hvor det ble laget omramming av to typer listverk som ble malt matt sort. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

Ville unngå "striper" i panelet

Servantbenken ble utvidet med noen centimeter og ble bygget opp på nytt. Fas-panel fikk et strøk med grunning og maling før det ble spikret fast som ny sidevegg i innredningen. På den måten unngås synlige "striper" av ubehandlet treverk i sammenføyninger når panelet tørker.

Ny flis på gammel flis

Nye fliser ble lagt rett på gammel flis, bortsett fra i dusjsonen, hvor all gammel flis ble fjernet og det ble skrudd wedi-plater på veggene. Mosaikk-fliser 5 x 5 cm på gulv og vegg i dusjsonen, 30 x 60 cm flis på resten av gulvet.

FLISER: Nye flis ble lagt rett på gammel flis, bortsett fra i dusjsonen, hvor all gammel flis fjernet og det ble skrudd wedi-plater på veggene. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelpen.no

UNNGÅ HÅNDKLESURR: Hytteierne har ofte gjester på besøk, så for å unngå ""surr"" med håndklær brukes det små skilt av skifer som kan henges på knaggen sammen med håndkleet. Navn skrives på med kritt. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

Skap fra Ikea

Ny varmtvannsbereder ble montert på toppen av benkeplate inne i plassbygget skap. God plass til vaskemaskin under benk, og det hele skjules av skapdører fra Ikea. Skapdørene ble malt i samme svarte matte farge som innredningen og speilomramming ble malt i. Under servanten står det en kurv til skittentøy samt at det er god plass til å betjene nedtappingskraner og det skjuler diverse rørkoblinger rundt vanninntaket.

På motsatt vegg ble det innredet med hvite skap fra Hemnes-serien til Ikea. Her er det bra med plass for håndklær og diverse.

Hytteeierne har ofte gjester på besøk, så for å unngå "surr" med håndklær brukes det små skilt av skifer som kan henges på knaggen sammen med håndkleet. Navn skrives på med kritt. Skiltene finnes hos Søstrene Grene.

RIMELIG OPPBEVARING: På badet ble det innredet med hvite skap fra Hemnes-serien til Ikea. © FOTO: Marit Skei / interiorhjelp.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!