Det hevdes at nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til oppussing av bolig og hytter.

Mindre malejobber gjør de fleste av oss selv og da er det kjekt med noen små tips for å gjøre hverdagen enklere.

Dette trikset snappet vi opp på Martha Stewarts Painting Ideas and Projects - og det er ganske enkelt genialt.

Det er en kjensgjerning at malearbeid er forbundet med litt søl og klin. Du vil helst unngå at børsten drypper - i alle fall når du holder på med mindre prosjekter hvor du må være ekstra nøye.

For å unngå søl skyver du bare en bred gummistrikk over det åpne spannet. Deretter tørker du forsiktig av undersiden av børsten mot strikken hver gang du dypper børsten i maling.

Små spann

Et smart grep som egner seg perfekt for små beholdere uten håndtak. Du vil oppleve at kosten drypper mindre og at det er lettere å holde spannet rent rundt kanten. Som bonus blir det langt mindre gris når du setter på lokket igjen. Husk bare på å ta strikken forsiktig av når du er ferdig.

Vekk fra oppskriften. For å gjøre det enklere for deg selv og mindre søl rundt det store spannet, heller du malingen over i spannet vekk fra den siden hvor oppskriften står.

Vekk fra oppskriften. For å gjøre det enklere for deg selv med mindre søl rundt det store spannet, heller du malingen over i spannet vekk fra den siden hvor oppskriften står. © Foto: Bård Jørgensen

Mer søl: Dersom du maler over spikrene, vil det bare dryppe og du får et skjoldet resultat.

Mer søl: Dersom du maler over spikrene, vil det bare dryppe og du får et skjoldet resultat. © Foto: Bård Jørgensen

Store spann

Opererer du med et større spann, er dette tipset kjekt å notere seg. Det kommer fra Jostein Brekka som er påføringsekspert i Jordan. Se bilde over.

For å gjøre det enklere for deg selv, heller du malingen over i spannet vekk fra den siden hvor oppskriften står.

Skal du imidlertid male utvendig er det greit å være klar over at du bør gå over veggene og slå inn alle spikrene. Dersom du maler over disse, vil det bare dryppe og du får et skjoldet resultat.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!