Et røft interiør er det mange som ønsker seg. Samtidig kan det være en omfattende oppgave å skape et slikt interiør.

Betong og drivved står høyt på ønskelisten når interiørelskerne skal pusse opp. Materialene som alle vil ha, kan nå finne sin vei inn i din stue.

Drømmer du om grå betong, røffe murstein eller rustikk treverk, men ikke har lyst til å forsterke grunnmuren eller være redd for skadedyr?

Betongkjøkken=

BETONGKJØKKEN MED PELS: Et kjøkken skifter ham med betong på veggen. Det er lurt å varme interiøret med skinnfell eller treverk, slik at det ikke blir for kaldt. Pris pr kvm fra Concretewall.no er 1098 kr. © Foto: Produsentene

=Tom Haga

BETONGTAPET: Tom Haga laget betongtapet til seg selv. Nå er tapetet kjent blant interiørentusiaster over hele verden. © FOTO: Tom Haga

Falsk tapet

Stavangerfotografen Tom Haga har tatt bilder av betongvegger rundt om i Norge, og resultatet kan du nå lime fast på veggen.

Det begynte med at samboeren og Haga ville ha en betongvegg.

- Jeg kjørte forbi en vegg jeg likte og bestemte meg for å lage min egen. Etter prøving og feiling fant jeg oppskriften, og la ut bilder av leiligheten på en egen Facebookside.

Der skjedde det lite før han plutselig en dag åpnet mailboksen og så post fra svenske Elle interiör og Sköna hem. Det viste seg at en svensk interiørblogger hadde funnet tapetet hans og skrevet om den. Da begynte tapetet å rulle i supertempo.

Påklistret betongjuks=

PÅKLISTRET BETONGJUKS: Dette ser ut som en betongvegg, men deT er bare en tapet. © Foto: Produsentene

Selger til Australia om natten

I dag selger Haga tapetet gjennom siden concretewall.no, og hele verden står i kø for å kjøpe.

- I dag har jeg sendt til New Dehli, Bombay, Hong Kong og Paris, ler Haga. Om natten får jeg bestillinger fra Australia. Det er kokhett på kontoret, og siden vi printer tapeten selv, er det nesten vanskelig å holde følge med etterspørselen, sier han.

Betongtapet=

BETONGTAPET: Den populære bloggeren Nina Holst med bloggen Stylizimo har tapetsert arbeidsrommet med betongtapet «Rustica Light gray» fra Storeys. Den koster fra 399 kr rullen. © Foto: Nina Holst

Autentisk utseende

En vegg består av mange bilder satt sammen til en stor vegg. For at veggen skal se ekte ut, er det ikke gjentagende mønster.

- Det gir inntrykk av at veggen er unik, og helt ekte, sier Haga.

Kvadratmeterprisen for tapeten er 1098 kroner.

Ekte eller falsk=

EKTE ELLER FALSK?: En klesbutikk i Sandnes gikk for betongtapet da de skulle pusse opp. © Foto: Produsentene

Populært hos damene, til mannens glede

Noe mer maskulint enn betong skal en kanskje lete lenge etter i et interiør?

- Jeg opplever at det er jentene som bestiller, for det er jo ofte de som bestemmer. Når vi har en mann på tråden, er han gjerne ungkar, forklarer Haga.

- Dette lover bra for de mange menn som ønsker seg bort fra blonder og sukkertøy i huset. Kanskje en trend som alle i huset blir fornøyde med?

Enkelt å jobbe med

Nina Holst driver bloggen Stylizimo, som er en av Norges mest populære interiørblogger.

Hun har nettopp brukt betongtapet fra Storeys da hun skulle pusse opp samboerens hjemmekontor.

- Det ser maskulint ut, sier Holst.

Hun har pusset opp i årets mest trendy stil; sort og hvitt, og betongtapetet passet perfekt inn.

-Tapeten er den letteste jeg har jobbet med, sier hun.

- Det tok bare en time å sette den opp, så dette er noe alle kan klare.

Pastell og betong:=

PASTELL OG BETONG: Du kan bruke farger sammen med betong. Det blir en særlig spennende kontrast hvis du velger pastellnyanser. © Foto: Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!