Miljødebatt på hytteblogg

Hyttebloggen «Parodi på Norsk Folkemuseum», skrevet av journalist Sverre Julsrud Kristiansen i Hytteliv, skaper nå heftig miljødebatt.

DEBATT: Hyttepalasser og miljøpolitikk skaper heftig debatt på hyttebloggen.

DEBATT: Hyttepalasser og miljøpolitikk skaper heftig debatt på hyttebloggen. Foto: Foto: Per Erik Jæger

Publisert Oppdatert
ENGASJERT: Forsker Finn Arne Jørgensen ved NTNU kommenterer hyttebloggdebatten.

ENGASJERT: Forsker Finn Arne Jørgensen ved NTNU kommenterer hyttebloggdebatten. Foto: Foto: Dolly Jørgensen

Følg bloggdebatten her.

Nå kommenterer forsker Finn Arne Jørgensen ved NTNU, som skriver bok om den norske hyttekulturen, den opphetede bloggdebatten. Han skriver blant annet dette:

- Jeg er fullstendig enig i at mange av de nye hyttepalassene er uttrykk for spektakulært dårlig smak. Men vi bør ikke blande diskusjonen om byggeskikk og dårlig smak med påstander om hva som er den "riktige" måten å bruke hytta. Vi bør ikke bare tenke på hvordan hyttas utseende har endret seg, men også på hvilket forhold hytta har til resten av samfunnet. Norge er en nasjon av hyttedrømmere, og som drømmer flest formes de i stor grad av hverdagslivets opplevelser. Men hvorfor drømmer nordmenn om sin egen hytte? Hvorfor bruker vi så stor del av vår tid og inntekt på hytta? Jeg tror svarene på disse spørsmålene har forandret seg i takt med resten av samfunnet.

Forsker Finn Arne Jørgensen ved NTNU har i over ett år studert den norske hyttekulturen. Jørgensen, som har doktorgrad i miljøhistorie, ser nærmere på hytta og fritidsboligen, som gjennom de siste 150 årene er blitt en uatskillelig del av den norske folkesjelen og en synlig del i den norske naturen.

Les hva de andre debattantene mener her.

Les også:

Nå gjør du hyttekupp

Velg riktig badestamp

Ta taket før snøen gjør det

Kulda dreper mobilen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning