Inspirasjon

Vårens fineste nye krukker

Det kribler i våre grønne fingre, og vi gleder oss til å benytte uterommet igjen. Kanskje trenger du nye krukker? Vi har funnet frem til noen herlige nyheter.

Danske Bergs Potter har flere fine krukker som passer både ute og inne. Priseksempel: Kr 649 for potte med diameter 25 cm.
Danske Bergs Potter har flere fine krukker som passer både ute og inne. Priseksempel: Kr 649 for potte med diameter 25 cm. Foto: Produsenten
Publisert

Når du skal velge krukker til utendørs blomster, er det viktig å tenke på flere faktorer for å sikre at blomstene trives og ser vakre ut gjennom hele sesongen. Her er noen tips for å velge riktige krukker til uteblomstene dine:

Størrelse og form

Det er viktig å velge krukker som passer til størrelsen og formen på plantene dine. Hvis krukken er for liten, vil ikke plantene ha nok plass til å vokse, mens hvis krukken er for stor, kan det være vanskelig å håndtere og flytte den. Tenk også på formen på krukken - noen planter trives bedre i dype krukker mens andre trives bedre i grunne krukker.

Drenering

På besøk hos Finn Schjøll på Nøtterøy for noen år siden plukket vi opp ideen med svarte bøtter som krukker.
På besøk hos Finn Schjøll på Nøtterøy for noen år siden plukket vi opp ideen med svarte bøtter som krukker. Foto: Privat

God drenering er avgjørende for at plantene skal trives og overleve. Krukker som ikke har dreneringshull kan føre til at jorda blir for våt, noe som kan føre til rot og mugg. Sørg for at krukkene du velger har dreneringshull i bunnen slik at overflødig vann kan renne ut. Det er selvsagt også mulig å lage slike hull selv.

Pris

Krukker finnes i mange ulike prisklasser, og det kan fort bli dyrt hvis du ønsker å lage deg en større krukkehage. Et godt tips er å gå til innkjøp av svarte murerbaljer og/eller svarte bøtter, og blande dem inn blant andre de andre krukkene dine.

Blomsterpottene Fenja med stativ har et både stramt og elegant uttrykk. Priser fra kr 2135 for 2-pk. Produsent er Broste Copenhagen.
Blomsterpottene Fenja med stativ har et både stramt og elegant uttrykk. Priser fra kr 2135 for 2-pk. Produsent er Broste Copenhagen. Foto: Produsenten
Frodig system: Plantekassene fra Bedd finnes i flere størrelser, og er fine å bruke til å skape naturlige skiller i uterommet. I år kommer kassene i tre nye farger i et begrenset antall, på bildet sees fargen Lotus, kr 3996.
Frodig system: Plantekassene fra Bedd finnes i flere størrelser, og er fine å bruke til å skape naturlige skiller i uterommet. I år kommer kassene i tre nye farger i et begrenset antall, på bildet sees fargen Lotus, kr 3996. Foto: Produsenten
Plantekasse Myrhauk på stativ, kr 999, fra Jysk. Finnes også i andre varianter.
Plantekasse Myrhauk på stativ, kr 999, fra Jysk. Finnes også i andre varianter. Foto: Produsenten
Blomsterpotte Chilipeppar i etenplast, finnes i to størrelser, fra kr 299 (h 32 cm), Ikea.
Blomsterpotte Chilipeppar i etenplast, finnes i to størrelser, fra kr 299 (h 32 cm), Ikea. Foto: Produsenten
Pottene Dodu fra Ferm Living, er av sement og har en både ru og taktil overflate. De er perfekt til større planter og trær i uterommet. Fra kr 4499.
Pottene Dodu fra Ferm Living, er av sement og har en både ru og taktil overflate. De er perfekt til større planter og trær i uterommet. Fra kr 4499. Foto: Produsenten
Vaser og krukker med ulike overflater og former fra Kid i stilen de har kalt Flourish, fra kr 199,90.
Vaser og krukker med ulike overflater og former fra Kid i stilen de har kalt Flourish, fra kr 199,90. Foto: Produsenten
Hos Rusta finner du i vår et bredt utvalgt krukker i ulike materialer og stiler. Fra kr 69,90.
Hos Rusta finner du i vår et bredt utvalgt krukker i ulike materialer og stiler. Fra kr 69,90. Foto: Produsenten
Glaserte overflater og dype jordfarger er flott å se på. Uterkrukken over er fra kolleksjonen Murray hos Hageland., fra kr 199,90.
Glaserte overflater og dype jordfarger er flott å se på. Uterkrukken over er fra kolleksjonen Murray hos Hageland., fra kr 199,90. Foto: Produsenten
Utepottene Campana fra Bergs Potter er ganske så majestetiske. Tre størrelser, fra ca. kr 4500.
Utepottene Campana fra Bergs Potter er ganske så majestetiske. Tre størrelser, fra ca. kr 4500. Foto: Produsenten

Denne saken ble første gang publisert 12/04 2023.

Les også