Urban landidyll

Den majestetiske bygårdsleiligheten skulle vise seg å endre livet til Hannes

Hannes Mauritzon fulgte magefølelsen da han innredet den klassiske leiligheten. Resultatet ble landlig idyll i urbane omgivelser – en helt ny karriere som interiørinfluenser.

Hannes i vinduskroken på kjøkkenet i leiligheten. Han er interiørprofil, med en stor og trofast følgerskare på Instagram, men jobber også med sosiale medier for Nordiska Kök .
Hannes i vinduskroken på kjøkkenet i leiligheten. Han er interiørprofil, med en stor og trofast følgerskare på Instagram, men jobber også med sosiale medier for Nordiska Kök . Foto: Jonas Lundberg
Sist oppdatert

Uttrykket å bli berømt over natten er en passende beskrivelse på Hannes Mauritzson. Fra å ha levd en relativ anonym tilværelse gjorde han på kort tid kometkarriere som influenser innen interiør og landlig livsstil. Og det var leiligheten i Helsingborg som kan sies å ha åpnet døren til den nye tilværelsen.

Selvsagt ligger det også mye hardt arbeid, talent og kunnskap bak suksessen, men Hannes synes selv han har mye å takke den flotte leiligheten for.

– Den har helt klart banet vei for meg som innholdsskaper og inspirator. For to og et halvt år siden hadde jeg knapt andre følgere enn mine venner; nå har jeg over hundre tusen!

Kjøkkenet er innredet i landlig bistrostil med detaljer i tre og vakre malerier som tilfører karakter. – Jeg har forsøkt å gjenskape følelsen av et gammelt hus, sier Hannes.
Kjøkkenet er innredet i landlig bistrostil med detaljer i tre og vakre malerier som tilfører karakter. – Jeg har forsøkt å gjenskape følelsen av et gammelt hus, sier Hannes. Foto: Jonas Lundberg

For Hannes betyr Instagram først og fremst fellesskap, og han elsker dialogen han har med sine følgere, det at han kan gjøre en liten forskjell i deres liv, inspirere og kanskje fylle et sosialt tomrom.

Hannes sier at han har mye å takke denne leiligheten for, men nå har veien gått videre til en ny leilighet i Gøteborg, der han og Robin skal skape et nytt herlig hjem. Og ferden kan du selvsagt følge på Instagram …
Hannes sier at han har mye å takke denne leiligheten for, men nå har veien gått videre til en ny leilighet i Gøteborg, der han og Robin skal skape et nytt herlig hjem. Og ferden kan du selvsagt følge på Instagram … Foto: Jonas Lundberg

Flere ben å stå på

– Mange har spurt meg om hvorfor jeg i tillegg har tatt meg en heltidsjobb, men jeg savnet rett og slett et arbeidsmiljø, sier Hannes. – Det ligger en sikkerhet i det å tilhøre en gruppe, i tillegg forstår jeg jo at interessen for meg vil avta med tiden. Da er det godt å ha et annet ben å stå på.

Men for å vende tilbake til den andre hovedrolleinnehaveren i denne historien; leiligheten fra 1898 med sin tidstypiske atmosfære og mange godt bevarte originaldetaljer. Takhøyden er på hele 3,70 meter, da vakre tregulvene er originale, det samme er stukkaturen, listene, panel og dører.

Det første man som besøkende møtes av fra hallen er utsikten til det lyse og stilrene kjøkkenet; et rom med både landlig følelse og rene linjer. Her finnes ingen overskap, så uttrykket er luftig. Veggen bak kjøkkenbenken er flislagt opp til taket, noe som understreker den rustikke bistrofølelsen.

Her bor:

Hannes Mauritzon med samboeren Robin og hundene Charlie og Ralph. Hannes er social media & community manager for Nordiska Kök, og selv en stor interiørprofil. Robin er IT-konsulent.

Instagram: @hannesmauritzson

Elsker å gjøre loppemarkedkupp

Overalt i hjemmet finner man bruktfunn fra loppemarkeder, som blant annet malerier som ved første øyekast kanskje ikke syntes som noe særlig å investere i, men som likevel fikk komme hjem til dem. Et godt eksempel er et lite maleri på kjøkkenet som ble kjøpt på en loppemarkedstur som ikke helt svarte til forventningene, men som har vist seg å slå an tonen i hele rommet.

Et annet viktig maleri med sterk karakter er et bilde av solsikker, som symboliserer parets drøm om en egen hage.

<b>GAMMELT OG NYTT:</b> Som i alle leilighetens rom er også hvert møbel og hver gjenstand på kjøkkenet håndplukket for å skape en varm følelse. Hannes hadde lenge ønsket å tilføre noe svart til interiøret, løsningen ble svart understell på kjøkkenbordet og svarte detaljer på lampen Formakami JH5 fra &amp; Tradition. Stolene med flettet sete er fra Åhlens.
GAMMELT OG NYTT: Som i alle leilighetens rom er også hvert møbel og hver gjenstand på kjøkkenet håndplukket for å skape en varm følelse. Hannes hadde lenge ønsket å tilføre noe svart til interiøret, løsningen ble svart understell på kjøkkenbordet og svarte detaljer på lampen Formakami JH5 fra & Tradition. Stolene med flettet sete er fra Åhlens. Foto: Jonas Lundberg

– Jeg forsøkte å gjenskape følelsen av et gammelt hus i denne leiligheten, forklarer Hannes. – Robin og jeg drømmer om å slå oss til ro på landet i et stort gammelt hus med en frodig hage, men har ennå ikke funnet drømmestedet. Jeg elsker bonderomantikk, blomster, striper og ruter, og blir så inspirert av hus med spor av tidens tann.

Ved siden av kjøkkenet ligger stuen, med veggpanel og kalkmalte vegger. For å skape et åpent og innbydende uttrykk har gjennomskinnelige gardiner blitt hengt opp, og en rottingstol og -sofa har erstattet den tyngre sofaen som sto her tidligere.

– I løpet av de årene vi har bodd i leiligheten har sansene mine utviklet seg, og jeg har landet i den følelsen jeg ønsker at vårt hjem skal uttrykke, sier Hannes. – Interiør er en reise, der nåtiden og livet vi lever er med på å prege vårt hjem.

Se flere bilder nedover på siden.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Maison Interior nr 01 2023

Vinduet med jernsprosser understreker det rustikke uttrykket og sørger for lys inn til leilighetens lange korridor. Hannes er glad i å dekke vakre bord, her har han brukt tekstiler fra Ellos, og tallerkener fra Broste Copenhagen.
Vinduet med jernsprosser understreker det rustikke uttrykket og sørger for lys inn til leilighetens lange korridor. Hannes er glad i å dekke vakre bord, her har han brukt tekstiler fra Ellos, og tallerkener fra Broste Copenhagen. Foto: Jonas Lundberg
Det gedigne treskapet var et av de første møblene Hannes investerte i. Det gjorde at budsjettet sprakk, men han har aldri angret; her er det plass til mye, noe som kommer vel med når man har valgt vekk overskap.
Det gedigne treskapet var et av de første møblene Hannes investerte i. Det gjorde at budsjettet sprakk, men han har aldri angret; her er det plass til mye, noe som kommer vel med når man har valgt vekk overskap. Foto: Jonas Lundberg
Sikt fra stuen mot kjøkkenet, her ser man tydelig de vakre originale tregulvene med smale planker og originale detaljer som panel og lister. Lampetten på veggen til venstre er en gave fra Hannes' mormor. Rottingskjenken heter Air Sideboard Low, og er fra Design House Stockholm, bordlampen er fra Ferm Living.
Sikt fra stuen mot kjøkkenet, her ser man tydelig de vakre originale tregulvene med smale planker og originale detaljer som panel og lister. Lampetten på veggen til venstre er en gave fra Hannes' mormor. Rottingskjenken heter Air Sideboard Low, og er fra Design House Stockholm, bordlampen er fra Ferm Living. Foto: Jonas Lundberg
De lange gjennomskinnelige gardinene gir stuen et luftig, men samtidig luksuriøst preg. Hvitmalt panel mot kalkmalte vegger blir en lekker kontrast, som understrekes av naturmaterialer som rotting, ull og lin. En lignende rottingsofa kan du finne hos Savannen Interiør. Stuebordet er fra Ferm Living.
De lange gjennomskinnelige gardinene gir stuen et luftig, men samtidig luksuriøst preg. Hvitmalt panel mot kalkmalte vegger blir en lekker kontrast, som understrekes av naturmaterialer som rotting, ull og lin. En lignende rottingsofa kan du finne hos Savannen Interiør. Stuebordet er fra Ferm Living. Foto: Jonas Lundberg
De høye veggpanelene er originale fra den gang bygården ble bygget i 1898. Rundt speil på veggen fra Walls, teppe fra Ellos. Legg merke til de to pidestallene med blomstervaser – herlig synes vi!
De høye veggpanelene er originale fra den gang bygården ble bygget i 1898. Rundt speil på veggen fra Walls, teppe fra Ellos. Legg merke til de to pidestallene med blomstervaser – herlig synes vi! Foto: Jonas Lundberg
<b>T</b>idligere sto det et stort, lysegrønt skap i denne delen av stuen (bildet til venstre). En treskjenk med runde former, og åpne hyller på veggen passer bedre inn. Skinnstolen er et loppemarkedsfunn, plakaten er fra Posterstore.
Tidligere sto det et stort, lysegrønt skap i denne delen av stuen (bildet til venstre). En treskjenk med runde former, og åpne hyller på veggen passer bedre inn. Skinnstolen er et loppemarkedsfunn, plakaten er fra Posterstore. Foto: Jonas Lundberg
<b>S</b>engegavlen i rotting fra Jotex, bringer tankene hen til filmen om Karen Blixen, Mitt Afrika, en estetikk som flørter fint med den skandinaviske estetikken som Hannes liker. Til høyre ser man inn i det hyggelige tårnrommet som brukes som hjemmekontor.
Sengegavlen i rotting fra Jotex, bringer tankene hen til filmen om Karen Blixen, Mitt Afrika, en estetikk som flørter fint med den skandinaviske estetikken som Hannes liker. Til høyre ser man inn i det hyggelige tårnrommet som brukes som hjemmekontor. Foto: Jonas Lundberg
Skapene langs den ene veggen er laget av stammer og dører fra Ikea, som ble bygget inn av snekkere slik at de oppleves plassbygde. Deretter ble de malt i en varm nyanse, 1173 Humble Yellow fra Jotun, som matcher kalkmalingen på øvrige vegger. Taklampen er fra Watt &amp; Veke.
Skapene langs den ene veggen er laget av stammer og dører fra Ikea, som ble bygget inn av snekkere slik at de oppleves plassbygde. Deretter ble de malt i en varm nyanse, 1173 Humble Yellow fra Jotun, som matcher kalkmalingen på øvrige vegger. Taklampen er fra Watt & Veke. Foto: Jonas Lundberg

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2023, og sist oppdatert 03/02 2023.

Les også