Lag vakker pynt i førjulstiden

Julekrans med duftende dekor

Appelsin, nellik og anisstjerner hører med til julens mange deilige dufter. Så hva med å la sitrusfruktene spille hovedrollen på årets julekrans.

FERDIGKRANS: Kjøp en ferdig edelgrankrans på blomsterbutikken og dekorer den med det du selv ønsker.
FERDIGKRANS: Kjøp en ferdig edelgrankrans på blomsterbutikken og dekorer den med det du selv ønsker. Foto: Vibeke Svenningsen
Sist oppdatert

Ta utgangspunkt i en ferdig krans av edelgran eller vanlig gran. Disse kan du kjøpe i ulike blomsterbutikker og dekorere med det du selv ønsker. Tørkede sitrusskiver gjør seg godt, og kan bli en ny vri på kransen din i år.

Slik tørker du sitrusskiver:

Det finnes flere varianter av sitrusfrukter du kan tørke. Lime, sitroner, grapefrukt, appelsiner og klementiner er fine å bruke.

1. Sett ovnen på 50–60 grader.

2. Skjær sitrusfruktene i tynne skiver.

3. Tørk skivene med et kjøkkenpapir.

4. Legg dem på et bakepapir og stek dem i ovnen i ca. 2–3 timer. Om de trenger lengre tid, steker du dem gjerne en time til.

5. Ta ut stekebrettet og la skivene få lufttørke til de blir sprø.

Når sitrusskivene har tørket helt, er det bare å sette i gang med pynting av kransen din. Start med å fylle kransen med ulike naturmaterialer som kongler, røde bær o.l., og fest sitruspynten på helt til slutt.

PYNT JULEGAVENE: Fest en tørket sitrusskive med en ståltråd rundt en edelgrankvist og knyt sløyfebåndet til slutt.
PYNT JULEGAVENE: Fest en tørket sitrusskive med en ståltråd rundt en edelgrankvist og knyt sløyfebåndet til slutt. Foto: Vibeke Svenningsen

Les også: En vakker og naturlig julekrans lager du enkelt selv

Denne saken ble første gang publisert 07/11 2022, og sist oppdatert 22/11 2023.

Les også