Harmonisk fargelek

Når Benedicte og Kim nevner hvor mange farger det er i huset, blir folk overrasket

Og når de går inn døren til boligen deres, blir de enda mer forbløffet!

FARGERIKT PAR: Kim og Benedicte med lille Maud i magen. – Vi har en ønsket smak som er relativt lik, samtidig som vi utfordrer hverandre på ulike detaljer. Benedicte er den kreative styrken og Kim fungerer som djevelens advokat når det kommer til praktisk gjennomføring av kreative ideer. Til sammen blir det et godt team for å skape drømmehjemmet.
FARGERIKT PAR: Kim og Benedicte med lille Maud i magen. – Vi har en ønsket smak som er relativt lik, samtidig som vi utfordrer hverandre på ulike detaljer. Benedicte er den kreative styrken og Kim fungerer som djevelens advokat når det kommer til praktisk gjennomføring av kreative ideer. Til sammen blir det et godt team for å skape drømmehjemmet. Foto: Inger Marie Grini
Sist oppdatert

Boligen oppleves jo som både "fargeharmonisk" og rolig. Nå får vi skynde oss å fortelle at Benedicte er interiørdesigner med farger som spesialfelt, og derfor bedre rustet enn de fleste for å finne frem til de riktige valgene.

Hjemmet hun deler med Kim og barna Leah og Maud, var før oppussingen en klassisk, tradisjonell leilighet over to plan med mye beige både på vegger og i innredningen. Den omfattende renoveringen innebar at alt ble revet ned for så å bli bygget opp på med ny romløsning, og altså en splitter ny fargepalett.

At det ble såpass mange ulike nyanser har ikke vært et mål i seg selv, men er en konsekvens av at rommene skulle få den rette stemningen. Kim roser kjæresten.

– Det er jo Benedictes fortjeneste at boligen oppleves på denne måten.

<b>FARGERIK ENTRE:</b> Entreen gir en god indikasjon på hva som er i vente, med vegger i en herlig, dempet mintgrønn nyanse, 7637 Exhale, som er brukt også videre i gangen. For å markere skille mellom de to områdene, er taket i inngangspartiet malt i dypblå 4863 Statement Blue, mens resten av taket har kuløren 1303 Observe. Alle farger er fra Jotun. Stolen er Zig Zag Chair av Gerrit Rietveld for Cassina, innkjøpt hos Expo Nova der også takspottene er fra.
FARGERIK ENTRE: Entreen gir en god indikasjon på hva som er i vente, med vegger i en herlig, dempet mintgrønn nyanse, 7637 Exhale, som er brukt også videre i gangen. For å markere skille mellom de to områdene, er taket i inngangspartiet malt i dypblå 4863 Statement Blue, mens resten av taket har kuløren 1303 Observe. Alle farger er fra Jotun. Stolen er Zig Zag Chair av Gerrit Rietveld for Cassina, innkjøpt hos Expo Nova der også takspottene er fra. Foto: Inger Marie Grini

I prosessen med å fargesette familiens hjem fokuserte de på at rommene skulle ha sjel og fortelle en historie.

– Det var ingen tvil om at når vi nå skulle male på nytt, så skulle det være med farger vi virkelig likte å omgi oss med, slik at de varer i minst 15 år, sier Benedicte.

Kortvarige trender har de holdt seg langt unna, i stedet er mye av inspirasjonen hentet på reiser rundt om i verden.

– God energi og fargeflyt er viktig for å få utnyttet boligens areal best mulig og for å ta vare på dagslyset. Om sommeren er det helt fantastisk her, og det var viktig for oss å sikre at boligen også inneholder godt med naturlig lys året rundt. Det er noe som vi synes vi har fått til, er de enige om.

Grepet med å fjerne veggen mellom stue og kjøkken i første etasje har gjort sitt til at dagslyset finner sin vei inn allerede fra tidlig morgenstund, da det fyller stuen og gjør de okergule veggene ekstra livlige.

– Deretter beveger lyset seg videre til formiddagssol ved spisebordet og fyller så kjøkkenområdet med lys resten av dagen.

<b>WOW!:</b> Ingen tvil om at kjøkkenet spiller hovedrollen i dette hjemmet. Innredningen er laget av Hamran, og består av veggfaste skap over to vegger samt en frittstående kjøkkenøy. Messingplaten som er brukt på veggen over kjøkkenbenken er et blikkfang i rommet, og materialet hentes fint opp i taklampene Sqube og Box fra belgiske Wever &amp; Ducré, kjøpt hos Expo Nova.
WOW!: Ingen tvil om at kjøkkenet spiller hovedrollen i dette hjemmet. Innredningen er laget av Hamran, og består av veggfaste skap over to vegger samt en frittstående kjøkkenøy. Messingplaten som er brukt på veggen over kjøkkenbenken er et blikkfang i rommet, og materialet hentes fint opp i taklampene Sqube og Box fra belgiske Wever & Ducré, kjøpt hos Expo Nova. Foto: Inger Marie Grini

At kjøkkenet er hjemmets hjerte er ikke en forslitt klisjé, men en realitet for Kim og Benedicte. Selv om allrommet også inneholder en stuesone, er det meste av plassen viet til å lage og nyte mat. Det er som regel Benedicte som står ved grytene; hun elsker å kokkelere uansett om hun lager mat til én eller mange.

<b>GLAMBAD:</b> En glamorøs, rosa drøm av et baderom ligger sentralt plassert i første etasje. Veggflisene med marmoreffekt er Onici Malaga fra Modena, og er også brukt i forkant av det innebygde badekaret Durasquare fra Duravit. Mosaikken P-Saico Plaster Mix fra Modena er brukt på baderomsgulvet. Servanten er italiensk, mens både dusjarmatur og servantkran er fra fra Vola.
GLAMBAD: En glamorøs, rosa drøm av et baderom ligger sentralt plassert i første etasje. Veggflisene med marmoreffekt er Onici Malaga fra Modena, og er også brukt i forkant av det innebygde badekaret Durasquare fra Duravit. Mosaikken P-Saico Plaster Mix fra Modena er brukt på baderomsgulvet. Servanten er italiensk, mens både dusjarmatur og servantkran er fra fra Vola. Foto: Inger Marie Grini

– Det er viktig med gode og store arbeidsflater, fastslår Kim som mener det er en sammenheng mellom plass og kulinariske krumspring. Selv tar han gjerne oppvasken når måltidet er over, og setter pris på godt med benkeflate rundt vasken på kjøkkenøya, som i likhet med resten av kjøkkeninnredningen er spesialsnekret.

Å velge materialer i god kvalitet og å satse på skreddersydde løsninger har gjort at renoveringen har kostet litt mer, men Benedicte og Kim understreker at dette er valg som lønner seg på lang sikt.

– Det holder gjerne dobbelt så lenge, og blir derfor mer bærekraftig både økonomisk og miljømessig, sier interiørdesigneren.

<b>GLASSROM:</b> Ved å sette opp glassvegger rundt et hjørne av gangen i første etasje, ble det skapt et eget rom. – Uten glassveggene ville dette vært «dead space», sier Benedicte. Rommet har seng og skap som er spesiallaget av møbelsnekker Nikolaos Pavlidis og malt i samme farge som veggen, 20047 Blushing Peach fra Jotun. 
GLASSROM: Ved å sette opp glassvegger rundt et hjørne av gangen i første etasje, ble det skapt et eget rom. – Uten glassveggene ville dette vært «dead space», sier Benedicte. Rommet har seng og skap som er spesiallaget av møbelsnekker Nikolaos Pavlidis og malt i samme farge som veggen, 20047 Blushing Peach fra Jotun.  Foto: Inger Marie Grini

Hun er opptatt av å utfordre etablerte tankesett rundt hvordan et rom må være, noe hun mener er viktig for å finne frem til de beste løsningene som innfrir behovene til de som skal bo der. Denne tilnærmingen har på hjemmebane blant annet resultert i at et hjørne av gangområdet utenfor allrommet er blitt rammet inn av glassvegger.

– Dette ville vært bortkastet plass uten glassveggene, samtidig som vi ikke ønsket å lukke det igjen med vegger og dermed miste det vakre lyset i resten av gangen. Dessuten er ikke arealet stort nok til at det ville blitt et godkjent soverom, forklarer Benedicte. I stedet har gangområdet fått ny oppgave som «pusterom» for store og små familiemedlemmer som måtte ønske litt tid for seg selv.

<b>ÅPEN LØSNING:</b> Fra kjøkkenøya kan kokken følge med på livet rundt spisebordet. Veggene er malt i 8302 Laurbær og taket i 1303 Observe, begge fra Jotun. Den lille, røde lampen Bellhop er fra Flos, mens pendelen over Norrgavel-spisebordet er Orion Light Gold fra Lee Broom. Rundt bordet står Fogias stol Bollo og Capitol Complex Chair fra Cassina.
ÅPEN LØSNING: Fra kjøkkenøya kan kokken følge med på livet rundt spisebordet. Veggene er malt i 8302 Laurbær og taket i 1303 Observe, begge fra Jotun. Den lille, røde lampen Bellhop er fra Flos, mens pendelen over Norrgavel-spisebordet er Orion Light Gold fra Lee Broom. Rundt bordet står Fogias stol Bollo og Capitol Complex Chair fra Cassina. Foto: Inger Marie Grini
<b>HEL VEGG:</b> Høyskapene skjuler alt fra kjøleskap og fryser til redskaper. – Det handler om å skjule det du kan, for så å kunne spice opp med farger og liv andre steder, forklarer Benedicte. Kjøkkenøya er i røkt eik mens resten av innredningen er i naturfarget eik.
HEL VEGG: Høyskapene skjuler alt fra kjøleskap og fryser til redskaper. – Det handler om å skjule det du kan, for så å kunne spice opp med farger og liv andre steder, forklarer Benedicte. Kjøkkenøya er i røkt eik mens resten av innredningen er i naturfarget eik. Foto: Inger Marie Grini
<b>LUN SONE:</b> Selv om spiseplassen er viktigere enn stuen for Kim og Benedikte, har de har lagt ned mye omsorg i å skape et innbydende sofaområde i allrommet. Veggene i okergule 10428 Masala fra Jotun gir en lun stemning. Stolen Bollo er fra Fogia, mens bordet er fra Bolia. Det lave skapet er laget av Hamran og strekker seg langs hele veggen. Over sofaen henger blant annet et bilde av Benedicte som Kim har tatt på Bali.
LUN SONE: Selv om spiseplassen er viktigere enn stuen for Kim og Benedikte, har de har lagt ned mye omsorg i å skape et innbydende sofaområde i allrommet. Veggene i okergule 10428 Masala fra Jotun gir en lun stemning. Stolen Bollo er fra Fogia, mens bordet er fra Bolia. Det lave skapet er laget av Hamran og strekker seg langs hele veggen. Over sofaen henger blant annet et bilde av Benedicte som Kim har tatt på Bali. Foto: Inger Marie Grini
WALKIN-GARDEROBE: Walkin-garderoben er malt i 10963 Golden Bronze fra Jotun, en farge som både står fint til blåfargen i soverommet og til kommoden Senzafine fra Poliform.
WALKIN-GARDEROBE: Walkin-garderoben er malt i 10963 Golden Bronze fra Jotun, en farge som både står fint til blåfargen i soverommet og til kommoden Senzafine fra Poliform. Foto: Inger Marie Grini
<b>BLÅ DRØM:</b> – Vi ønsket oss et svalt soverom, og siden Kim er B-menneske måtte ikke fargen være for mørk, forklarer hun og henspeiler på at det kan være enklere for morgentrøtte personer å stå opp i lyse omgivelser. 5200 Dusky Blue fra Jotun er brukt på både vegger og i taket. Det gir følelsen av større takhøyde. Leselampene er klassiske Bestlite BL7 fra Gubi via Oslo Deco, mens nattbordene er kjøpt brukt. Sengen er redd opp med sengetøy i egyptisk bomull fra Mille Notti.
BLÅ DRØM: – Vi ønsket oss et svalt soverom, og siden Kim er B-menneske måtte ikke fargen være for mørk, forklarer hun og henspeiler på at det kan være enklere for morgentrøtte personer å stå opp i lyse omgivelser. 5200 Dusky Blue fra Jotun er brukt på både vegger og i taket. Det gir følelsen av større takhøyde. Leselampene er klassiske Bestlite BL7 fra Gubi via Oslo Deco, mens nattbordene er kjøpt brukt. Sengen er redd opp med sengetøy i egyptisk bomull fra Mille Notti. Foto: Inger Marie Grini
Firemannsboligen er på 125 kvm og går over to plan. I underetasjen ligger det grønne badet og to soverom. I første etasje ligger enda to soverom, det rosa badet, entreen, kjøkkenet og spisestuen.
Firemannsboligen er på 125 kvm og går over to plan. I underetasjen ligger det grønne badet og to soverom. I første etasje ligger enda to soverom, det rosa badet, entreen, kjøkkenet og spisestuen.
GRØNT BAD: Boligens andre bad ligger i underetasjen. Her er den håndlagde vasken fra Hustadvika Steinindustri prikken over i-en. Servantskapet og kranen Gessi Inciso er fra Oslo VVS. Veggflisene Artisan Moss Green og gulvflisene Travertino Classico er fra Modena. Den øverste delen av veggen er malt i 7613 Northern Mystic fra Jotun, og bildet er fra Yellowkorner.
GRØNT BAD: Boligens andre bad ligger i underetasjen. Her er den håndlagde vasken fra Hustadvika Steinindustri prikken over i-en. Servantskapet og kranen Gessi Inciso er fra Oslo VVS. Veggflisene Artisan Moss Green og gulvflisene Travertino Classico er fra Modena. Den øverste delen av veggen er malt i 7613 Northern Mystic fra Jotun, og bildet er fra Yellowkorner. Foto: Inger Marie Grini
LANDLIG BYLIV: Idylliske Tåsen hageby er perfekt for familien Lobos. Benedicte og Kim fremhever husenes landlige, danske stil, de grønne omgivelsene og den korte avstanden til sentrum.
LANDLIG BYLIV: Idylliske Tåsen hageby er perfekt for familien Lobos. Benedicte og Kim fremhever husenes landlige, danske stil, de grønne omgivelsene og den korte avstanden til sentrum. Foto: Inger Marie Grini

Møt Benedicte og Kim

Benedicte Lobos (30) og samboeren Kim Thorvaldsen (43) bor sammen med barna Leah (12) og Maud (6 md.) i en 125 kvm stor leilighet over to plan i en firemannsbolig fra 1920-tallet i Oslo. Hun er interiørdesigner i Koi Fargestudio og Kim er investor i gründerbedrifter.

Vi er mest stolt av rommet med glassveggene; solid håndverk som gir et eget rom med en luftig følelse.

Det beste DIY-prosjektet er ennå ikke fullført! Holder gjerne på med 10 prosjekter samtidig.

Vi kunne aldri ha gjort dette uten den fantastiske entreprenøren vår, Woodstyle Bygg. Det var mange detaljer som skulle på plass.

Den største utfordringen har vært å være ekstremt nøye i planleggingen, og ha evne til å endre hvis noe ikke kan gjennomføres.

Rotet vårt ligger overalt på dagtid, og i skuffer og skap når vi får besøk.

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2023, og sist oppdatert 21/02 2023.

Les også