GÅRD OG HESTER

Jeanett vokste opp i boligfelt, men har alltid drømt om å bo mer landlig. Drømmen kom i oppfyllelse på et uventet vis

Jeanett hadde alltid hatt en drøm om en gård med hester. Ikke visste hun at mannen hun nettopp hadde møtt, skulle oppfylle den.

LYKKEHJEM: Rett bak huset ligger skogen, og akkurat nå er den dekket av et teppe med vakre hvitveis. Tilde og Lycke er med mamma på tur.
LYKKEHJEM: Rett bak huset ligger skogen, og akkurat nå er den dekket av et teppe med vakre hvitveis. Tilde og Lycke er med mamma på tur. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
Publisert

Det er fortsatt litt sånn klyp-meg-i-armen-følelse, sier Jeanett Jore med et stort smil.

– Tenk at det skulle bli gård på landet og mange hester rundt meg.

– Jeg hadde aldri turt å håpe på at jeg kunne leve av min store lidenskap og hobby, legger hun til.

Hun er vokst opp i boligfelt, men har alltid drømt om å bo mer landlig.

Da hun og Roy Atle traff hverandre på jobb, visste hun lite om at han kom fra en gård utenfor Arendal.

– Han var litt hemmelighetsfull rundt det i starten, sier Jeanett. Da hadde hun allerede fortalt at drømmen hennes var å bo på en gård og ha hester. Så overraskelsen var stor da hun skulle bli med ham hjem første gang.

Les også: Christer og Solbjørg har gitt nytt liv til den gamle skysstasjonen

FINT UTEOMRÅDE: Rett bak huset ligger skogen, og akkurat nå er den dekket av et teppe med vakre hvitveis. Tilde og Lycke er med mamma på tur.
FINT UTEOMRÅDE: Rett bak huset ligger skogen, og akkurat nå er den dekket av et teppe med vakre hvitveis. Tilde og Lycke er med mamma på tur. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Vakre naturomgivelser

– Da vi kjørte gjennom det vakre landskapet på Froland og opp den lille grusveien her, ble jeg forelsket med én gang, forteller hun.

– Altså for andre gang, legger hun til med et smil.

Ved siden av den solgule Forsythiaen dekker Jeanett et lite bord med gamle kaffekopper og gulrotkake på stettfat. Hun har fått besøk av venninnen og naboen Sissel, og nå er de i sitt ess.

VÅR: I dag er det venninnelunsj i hagen for første gang i år. Ved den solgule gullbusken (Forsythia) har Jeanett og Sissel dekket et koselig kakebord.
VÅR: I dag er det venninnelunsj i hagen for første gang i år. Ved den solgule gullbusken (Forsythia) har Jeanett og Sissel dekket et koselig kakebord. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

– Vi deler interessen for interiør, borddekking, god kaffe, og ikke minst hester, forteller hun. Så når de møtes, gjør de alltid noe hyggelig sammen. Enten det er å dekke et fint bord de kan kose seg rundt, eller en lang tur i skogen med hver sin hest.

Sjel, historie og arvede møbler

Helt siden Jeanett og Roy Atle tok over Jore gård, har de prøvd å gjøre den til sin egen.

– Det er mye sjel og historie her, og mange arvede møbler. Og det har vært viktig for oss å ta vare på alt dette, forteller Jeanett.

Moren til Roy Atle syns alle de gamle møblene virkelig får skinne nå, og at de har en fin miks av gammelt og nytt.

Da paret flyttet inn, nøyde de seg med litt overflatebehandling.

SPISESTUE: Den store entreen blir nesten som en ekstra stue med glassdører rett ut til hagen. Veggfargen heter Kalk NCS 1603-Y31R.
SPISESTUE: Den store entreen blir nesten som en ekstra stue med glassdører rett ut til hagen. Veggfargen heter Kalk NCS 1603-Y31R. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Men fra 2018–2019 renoverte de hele huset. Da gravde de opp rundt hovedhuset, drenerte, bygde på og løftet hele huset.

Dermed fikk de en større andre etasje med bedre takhøyde. I kjelleren har de også en stor bakekjeller som skal innredes til festlokale med bakerovn.

– Vi kommer ofte inn med søle på skoene og møkkete gårdsklær, forteller Jeanett. Da er det gull verdt for oss å ha fått den store gangen. I enden av den har vi en egen inngang med vaskerom og stor garderobe.

ENTRE: I den romslige entreen er det også en egen arbeidsinngang for møkkete klær og sko. Gamle møbler og bruktfunn pynter opp også her.
ENTRE: I den romslige entreen er det også en egen arbeidsinngang for møkkete klær og sko. Gamle møbler og bruktfunn pynter opp også her. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Les også (+): Verken Helene Bøksle eller mannen Espen er veldig opptatt av at ting skal være nye. Det er hjemmet deres et bevis på

Oppussing

Paret er ikke ferdige med oppussingen. Nå er det uteområdet som står for tur, og å få ferdigstilt kjelleren.

Jeanett har også skapt sin egen arbeidsplass på gården, og det er noe hun syns er veldig givende og spennende. Hun leier ut stallplasser, har ridekurs og har søkt om å bli Inn på tunet-gård der de tilbyr velferdstjenester.

Alt som er hvitt, er malt i 9918 klassisk hvit.

Alle beigetoner i de fleste rom er malt med Kalk NCS 1603-Y31R, men i hovedstuen er den valgt hakket mørkere i Kalkgrå 10342.

Gjestebad: Fargen kalk og Borås tapet i grønn. Kommoden er arv etter Roy Atle sin farmor, som også hadde arvet den etter sin andre storesøster, og den er malt i FR 1354 AURA.
Blåfargen i kjøkken og stue heter St. Pauls Blue.
Hovedsoverom 4638 Byge.

Se mer

– Jeg setter stor pris på å ha arbeidsplassen her hjemme mens barna er små, sier hun.

– Og det gir en egen glede å skape sitt eget, legger hun til.

At jentene deres også har blitt hestejenter, er kanskje ikke så rart. Nå løper de leende over tunet, klare for en hvitveistur i skogen sammen med mamma.

Jeanett forteller om flotte turområder rett bak huset. Inne i skogen har de også en gammel husmannsplass de har planer om å sette i stand etter hvert. Og når savnet etter byliv eller hav blir for stort, er det bare en kort kjøretur unna.

– Vi kan ikke be om mer, avslutter Jeanett.

Les også: Anne (71) flyttet til industrileilighet på 50 kvadrat: – Mer enn nok plass

Se flere bilder av boligen under:

GÅRD: Jore gård ligger flott og åpent til, og har god utsikt utover Froland.
GÅRD: Jore gård ligger flott og åpent til, og har god utsikt utover Froland. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
HJEMMEKONTOR: Under trappa opp til andre etasje har mannen i huset snekret en smart kontorløsning: En pult på skinner som man kan skyve helt inn når man ikke bruker den.
HJEMMEKONTOR: Under trappa opp til andre etasje har mannen i huset snekret en smart kontorløsning: En pult på skinner som man kan skyve helt inn når man ikke bruker den. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
STUE: Familien har to sofakroker nede, og her inne er TV-en gjemt. Den sorte sofaen er kjøpt på Bohus. Barna har også en egen TV-stue oppe. Blåfargen i kjøkken og stue heter St. Paul’s Blue.
STUE: Familien har to sofakroker nede, og her inne er TV-en gjemt. Den sorte sofaen er kjøpt på Bohus. Barna har også en egen TV-stue oppe. Blåfargen i kjøkken og stue heter St. Paul’s Blue. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
STUE: I stua er sofaen fra Fagmøbler så å si det eneste som er kjøpt nytt. Jeanett er stadig på skattejakt på låven. Der har de lagret mange gamle møbler, og det er fint å ha muligheten til å ommøblere.
STUE: I stua er sofaen fra Fagmøbler så å si det eneste som er kjøpt nytt. Jeanett er stadig på skattejakt på låven. Der har de lagret mange gamle møbler, og det er fint å ha muligheten til å ommøblere. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
KJØKKEN: Jeanett har alltid ønsket seg svart kjøkken. Hun syns det ble tøft i kombinasjon med tømmer og mye arvet porselen. Hun har en fin miks av gammel pynt fra gården som trau og messing, samt moderne elementer.
KJØKKEN: Jeanett har alltid ønsket seg svart kjøkken. Hun syns det ble tøft i kombinasjon med tømmer og mye arvet porselen. Hun har en fin miks av gammel pynt fra gården som trau og messing, samt moderne elementer. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
KOS: Litt mor og datter-tid før jentene skal ut i stallen. Med to døtre som har vokst opp med hester, har de også fått hestedilla.
KOS: Litt mor og datter-tid før jentene skal ut i stallen. Med to døtre som har vokst opp med hester, har de også fått hestedilla. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
ÅPEN LØSNING: Kurvstolene er fra Ikea, og sammen med det gamle, runde bordet skaper de et lite loungeområde mellom stue og kjøkken. Det var flere og mindre rom her tidligere, men familien har åpnet opp. Taket er malt med 9918 Klassisk Hvit og veggene med Kalkgrå 10342.
ÅPEN LØSNING: Kurvstolene er fra Ikea, og sammen med det gamle, runde bordet skaper de et lite loungeområde mellom stue og kjøkken. Det var flere og mindre rom her tidligere, men familien har åpnet opp. Taket er malt med 9918 Klassisk Hvit og veggene med Kalkgrå 10342. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
BARNEROM: Her bor det ei hesteglad jente som heter Lycke. Begge jenterommene har den samme rosafargen.
BARNEROM: Her bor det ei hesteglad jente som heter Lycke. Begge jenterommene har den samme rosafargen. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
BARNEROM: Linde har et koselig barnerom i en lys rosafarge, og med en vakker sengehimmel over den gamle senga.
BARNEROM: Linde har et koselig barnerom i en lys rosafarge, og med en vakker sengehimmel over den gamle senga. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
BADEROMSINNREDNING: Baderomsinnredningen er fra Ikea og servantene er fra Megaflis. Blandebatteri fra Gustavsberg. <br>De store flisene på gulvet er også fra Megaflis.
BADEROMSINNREDNING: Baderomsinnredningen er fra Ikea og servantene er fra Megaflis. Blandebatteri fra Gustavsberg.
De store flisene på gulvet er også fra Megaflis.
Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
BAD: Badet er stort med plass til to dusjer ved siden av hverandre, hjørne med badekar og dobbel servant. Badekaret er fra Megaflis og blandebatteriene er fra Gustavsberg.
BAD: Badet er stort med plass til to dusjer ved siden av hverandre, hjørne med badekar og dobbel servant. Badekaret er fra Megaflis og blandebatteriene er fra Gustavsberg. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2023.

Les også