Interiør og innredning

Gammel kjærlighet

Anna Irinarchos (29) blander second hand-kjøp med nytt og stramt interiør. For å skape kontrast.

Publisert Oppdatert
Designer og beboer Anna Irinarchos.

Designer og beboer Anna Irinarchos. Foto: Mari Erikson

Den svenske designeren Anna Irinarchos kjøpte leiligheten sentralt i Stockholm i 2000.

- Denne leiligheten var faktisk en av de aller første jeg så på - og ja, det var faktisk kjærlighet ved første øyekast, smiler hun.

Det var flere ting som gjorde at hun falt for den 57 kvadratmeter store leiligheten. De store vinduene i stua slapp inn masse dagslys. I tillegg likte hun at man kunne gå fra rom til rom gjennom hele leiligheten. Ikke minst så hun hva leiligheten kunne bli til med enkle grep.

Med egen design, morsomme second hand-effekter - og et nytt, stramt og moderne interiør, har hun satt merkelappen Anna på den. Den er definitivt blitt henne.

Les også: Interiørekspertens tips til innredning av stua

Kontraster må til

- Jeg har innredet med veldig mange gamle ting, men jeg er opptatt av å ikke bare ha gamle ting. Det er nødvendig med kontraster, sier hun.

- De uttrykksfulle formene fra 50-60- og 70-tallet bør definitivt balanseres med mer moderne, stilrene ting, fortsetter hun.

Selv har hun hang-up til 50-60- og 70-tallet. Forklaringen er enkel: Det er så utrolig mye fint fra nettopp disse tiårene.

Som for eksempel det gamle, kule, oransje plateomslaget på tv-benken. Det var så dekorativt at Anna bare måtte ha det.

- Jeg vet ikke engang hvilken musikk det er, ler Anna.

Les også: Billig kjøkken av loppismøbler

Mange av tingene i Annas leilighet er kjøpt i second hand-butikker. Hun har miljøet i tankene. I tillegg synes hun gamle ting har en egen sjarm. Det gjør seg når man ser at interiøret har "levd".

Hjemmet er et speil

Anna deler leiligheten med kjæresten. Da de flyttet sammen måtte hun inngå noen kompromisser. Kjæresten liker nemlig en langt strammere i stilen enn Anna, hvilket innebar at noen av hennes ting måtte vike.

- Jeg hadde mange flere ting tidligere, smiler hun.

- Hvor viktig er det for deg å ha et hyggelig hjem?

- Det betyr mye for meg, det er jo først og fremst for meg selv og kjæresten jeg innreder - og ikke for andre. Men jeg er veldig glad i å dekke bord og å sette fram blomster når vi får besøk. Hjemmet er jo på sett og vis et speilbilde av deg selv, på samme måte som klær er det. Og man ønsker jo å kle seg fint, sier Anna.

Les også: De kuleste interiørbloggene

Leken design

Eget design har også fått plass i leiligheten.

Enkelte av tingene har hun designet på egen hånd, mens andre ting er designet i samarbeid med kompanjongen i Wis Design, Lisa Widèn. De to jentene startet firma sammen da de gikk ut av Beckmans College of Design i Stockholm.

I år stilte de ut på møbelmessen i Milano for første gang, med temaet "Gjenbruk på ny måte", og responsen var god.

Se Annas favorittbutikker og Annas interiørtips i magasinutgaven av rom123 nr. 4 2009!

Les også:

Gjør møbelkupp i Sverige

9 nye tv-benker

Catwalk-design til lavpris

Hjemmet et speil

I den gamle leiligheten i Birkastan, rett ved Vasastan sentralt i Stockholm har Anna funnet seg til rette.

I den gamle leiligheten i Birkastan, rett ved Vasastan sentralt i Stockholm har Anna funnet seg til rette. Foto: Mari Erikson

Anna deler leiligheten med kjæresten. Da de flyttet sammen måtte hun inngå noen kompromisser. Kjæresten liker nemlig en langt strammere i stilen enn Anna, hvilket innebar at noen av hennes ting måtte vike.

- Jeg hadde mange flere ting tidligere, smiler hun.

- Hvor viktig er det for deg å ha et hyggelig hjem?

- Det betyr mye for meg, det er jo først og fremst for meg selv og kjæresten jeg innreder - og ikke for andre. Men jeg er veldig glad i å dekke bord og å sette fram blomster når vi får besøk. Jeg synes det er hyggelig at gjestene kan ha noe fint å titte på når de er her. Hjemmet er jo på sett og vis et speilbilde av deg selv, på samme måte som klær er det. Og man ønsker jo å kle seg fint, sier Anna.

Leken design

Eget design har også fått plass i leiligheten. Enkelte av tingene har hun designet på egen hånd, mens andre ting er designet i samarbeid med kompanjongen i Wis Design, Lisa Widèn. De to jentene startet firma sammen da de gikk ut av Beckmans College of Design i Stockholm. I år stilte de ut på møbelmessen i Milano for første gang, med temaet "Gjenbruk på ny måte", og responsen var kjempebra.

Se Annas favorittbutikker og Annas interiørtips i magasinutgaven av rom123 nr. 4 2009!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning