Bygget drømmehuset med basseng:

Bente (37) og Frode (40) har hatt ferie i sin egen hage

På den lille hageflekken, utenfor det nye funkishuset, valgte Bente og Frode å bygge basseng. Det var et lykketreff!

Funkishuset er tegnet av arkitekt Håvard B. Olsen. Å gjøre den lille hagen til et lekkert bassengområde, viste seg <br/>å være et svært godt valg.
Funkishuset er tegnet av arkitekt Håvard B. Olsen. Å gjøre den lille hagen til et lekkert bassengområde, viste seg
å være et svært godt valg.
Foto: Jeanette Baekkevold
Sist oppdatert

Er det én sommer familien har hatt ekstra glede av det lekre uteområdet, så er det i år.

– Vi har brukt bassenget veldig mye de andre somrene også, men i år ble det ekstra viktig å ha muligheten til å være på «sydentur» i egen hage. Annen reising har det jo ikke blitt på grunn av koronasituasjonen, sier Bente Hansen Nyengen og smiler.

Sammen med ektemannen Frode, og sønnene Oliver og Philip, kom hun flyttende hit til Skogmo på Jessheim for drøye tre år siden. Året før var de på visning i denne blindveien, hvor en utbygger hadde satt opp seks helt like funkishus tegnet av Håvard B. Olsen i Vårdal Arkitekter.

Nå var det klart for bygging av det syvende og siste huset, og Bente og Frode bestemte seg for å slå til. På denne tiden bodde de i Sørum i et hus de hadde bygget selv, tilfeldigvis tegnet av samme arkitekt.

Les også: 4-åringen hadde ikke lyst å bytte rom. Så fikk han se dette

På det høyeste er det nesten fem meter under taket i det luftige allrommet i andre etasje. Trappen er rammet inn av lave, grå vegger som skaper et skille mellom kjøkkenet og stuen. Peisen er fra Vision Line og taklampene fra Secto Design.
På det høyeste er det nesten fem meter under taket i det luftige allrommet i andre etasje. Trappen er rammet inn av lave, grå vegger som skaper et skille mellom kjøkkenet og stuen. Peisen er fra Vision Line og taklampene fra Secto Design. Foto: Jeanette Baekkevold


Hvem? Bente Hansen Nyengen (37), Frode Hansen Nyengen (40) og sønnene Oliver (7) og Philip (5). Hun er merkevaresjef i en hotellkjede, mens han er teknologigründer.

Hva? Arkitekttegnet funkishus fra 2016 med 215 m² i boareal + utleiedel på 30 m².
Hvor? Skogmofeltet på Jessheim.

Korte avstander

– Vi var veldig fornøyd med det forrige huset også, men det ble bygget før vi fikk barn. Etter hvert som guttene ble større, kjente vi at vi ønsket å bo i et område med et bredt fritidstilbud, der barna kan sykle fritt rundt og ha masse lekekamerater i nabolaget, sier Bente, som selv er oppvokst på en gård i Sørum, med flere kilometer til nærmeste venninne.

– Jeg hadde det fint på gården, altså, men jeg var alltid så misunnelig på dem som bodde i byggefelt. Tenk å ha vennene rett i nærheten! Det ville jeg at mine barn skulle få oppleve. Og siden vi allerede hadde vært på besøk hos venner i dette området og fått sansen for stedet, var det et ganske enkelt valg å ta. For oss som har to fotballgutter, er det utrolig deilig at fotballbanen ligger bare et par minutter unna.

Selve planløsningen var fastlagt, men øvrige detaljer fikk de være med på å bestemme.

MOTSTRØMSBASSENG: Glassfiberbassenget holder en temperatur på rundt 30 grader. Bassenget av typen Hydro-Wanaka
er et helautomatisk, isolert glassfiberbasseng med nedsenket lamelltrekk.

Bassenget er 7,5 m langt, 3,5 m bredt og 1,5 m dypt.

Motstrømsanlegget på 70 kubikk gjør at du får motstand, slik at du kan svømme i det uendelige uten å komme av flekken.
MOTSTRØMSBASSENG: Glassfiberbassenget holder en temperatur på rundt 30 grader. Bassenget av typen Hydro-Wanaka er et helautomatisk, isolert glassfiberbasseng med nedsenket lamelltrekk. Bassenget er 7,5 m langt, 3,5 m bredt og 1,5 m dypt. Motstrømsanlegget på 70 kubikk gjør at du får motstand, slik at du kan svømme i det uendelige uten å komme av flekken. Foto: Jeanette Baekkevold

Moderne, men lunt

– Jeg er glad vi kom inn i bildet så tidlig i prosessen, for da kunne vi påvirke valg av løsninger, innredning og materialer og få det akkurat slik vi ønsket. Vi har valgt en moderne stil, som vi også hadde i forrige hus. Men nå har vi det litt lunere med mer gardiner og tekstiler, grønne planter, treverk og varmere farger på veggene, og i innredningen ellers.

Huset har hall, bad, vaskerom, to soverom og tv-stue i første etasje, samt en utleiedel med egen inngang. I andre etasje er det et stort allrom på nærmere 70
kvadratmeter med stue og kjøkken, samt bad og et soverom. I tillegg har de et lite loft med bod og lekerom.

Store vinduer gir mye lys, og i dette huset kan solen nytes fra tidlig morgen til langt på kveld. Enten det er på en av de to terrassene i andre etasje, eller selvfølgelig fra bassengområdet utenfor tv-stuen i første etasje.

Les også: Amalie og Ole Johnny bygget hytte på ni måneder

Bente i loungesofaen på terrassen. Hun stortrives på uteområdet foran huset, og familien flytter nærmest ut i sommersesongen.
Bente i loungesofaen på terrassen. Hun stortrives på uteområdet foran huset, og familien flytter nærmest ut i sommersesongen. Foto: Jeanette Baekkevold

Herlig sommerliv

– Hele tomten er ikke mer enn 550 kvadratmeter, så vi har virkelig utnyttet uteplassen godt. Jeg er så lykkelig for at vi bestemte oss for å investere i et basseng, for maken til glede! Om sommeren bor vi nærmest her ute, og det å slippe å dra noe sted for å bade, er høyt verdsatt av oss alle. Her har vi grill, så middagen kan lages ute. Og jeg elsker å ligge på solsengen med en god bok og gløtte bort på guttene som storkoser seg i bassenget.

Både Bente og Frode jobber i Oslo, og det tar en drøy time fra dør til dør, inkludert en togtur på rundt tre kvarter.

– Kabalen går ikke alltid opp, men det blir en vanesak. Siden Jessheim for oss er et perfekt sted å bo, er det helt greit at vi må bruke litt tid på å komme oss til og fra, sier Bente.

Og da er det selvfølgelig deilig å ha sitt eget sommerparadis rett utenfor døren!

Se flere bilder av huset ved å scrolle nedover:

Kjøkkeninnredningen er fra HTH. Vasken var opprinnelig plassert på kjøkkenøya, men Bente ville heller ha koketopp der. Da de fant en ventilator som kunne felles ned i benken, gikk kabalen opp.
Kjøkkeninnredningen er fra HTH. Vasken var opprinnelig plassert på kjøkkenøya, men Bente ville heller ha koketopp der. Da de fant en ventilator som kunne felles ned i benken, gikk kabalen opp. Foto: Jeanette Baekkevold
Spisekroken i det åpne allrommet har sofa fra Ygg &amp; Lyng og bord fra Andersen Furniture. Stolene er fra BoConcept, gulvteppet fra Bolia og lampene fra finske Secto Design.
Spisekroken i det åpne allrommet har sofa fra Ygg & Lyng og bord fra Andersen Furniture. Stolene er fra BoConcept, gulvteppet fra Bolia og lampene fra finske Secto Design. Foto: Jeanette Baekkevold
I andre etasje ble det lagt eikeparkett fra Haro. Sofaene og puffen i stuekroken er fra Slettvoll, mens bordet er fra BoConcept og taklampen fra Secto Design. Sisalteppet er kjøpt i USA. Ytterveggen er malt i fargen Kalk, de andre i fargen Sober, begge fra Jotun.
I andre etasje ble det lagt eikeparkett fra Haro. Sofaene og puffen i stuekroken er fra Slettvoll, mens bordet er fra BoConcept og taklampen fra Secto Design. Sisalteppet er kjøpt i USA. Ytterveggen er malt i fargen Kalk, de andre i fargen Sober, begge fra Jotun. Foto: Jeanette Baekkevold
Fra tv-stuen i første etasje er det egen utgang og kort vei til bassengområdet. Sofaen er fra Bolia, bordene fra Bohus og gulvteppet fra Teppeabo.
Fra tv-stuen i første etasje er det egen utgang og kort vei til bassengområdet. Sofaen er fra Bolia, bordene fra Bohus og gulvteppet fra Teppeabo. Foto: Jeanette Baekkevold
Den rommelige sofaen fra SixBondStreet er plassert under tak ved bassenget, noe som er praktisk på dager med ustabilt vær.
Den rommelige sofaen fra SixBondStreet er plassert under tak ved bassenget, noe som er praktisk på dager med ustabilt vær. Foto: Jeanette Baekkevold
Den store terrassen utenfor kjøkkenet er et perfekt sted for gode måltider, og da særlig under det praktiske solseilet fra Rustibust. Bordet er fra Fresh Living, stolene fra Slettvoll og den lave benken fra Ikea.
Den store terrassen utenfor kjøkkenet er et perfekt sted for gode måltider, og da særlig under det praktiske solseilet fra Rustibust. Bordet er fra Fresh Living, stolene fra Slettvoll og den lave benken fra Ikea. Foto: Jeanette Baekkevold
Bente inviterer gjerne til selskap og serverer deilig hummer på den store terrassen.
Bente inviterer gjerne til selskap og serverer deilig hummer på den store terrassen. Foto: Jeanette Baekkevold
Med sol på terrassen fra formiddag til langt på kveld, er den store solsengen fra SixBondStreet et deilig sted å slenge seg nedpå. Den store potteskjuleren i teak er fra Slettvoll, mens fluktstolene er kjøpt på Skeidar.
Med sol på terrassen fra formiddag til langt på kveld, er den store solsengen fra SixBondStreet et deilig sted å slenge seg nedpå. Den store potteskjuleren i teak er fra Slettvoll, mens fluktstolene er kjøpt på Skeidar. Foto: Jeanette Baekkevold

Denne saken ble første gang publisert 07/08 2020, og sist oppdatert 07/08 2020.

Les også