Bolig med farger

En sprekere gang enn dette har du trolig aldri sett!

Linn malte først gangen lyseblå, men syntes det ble for tamt. Da klinte hun like godt til med knall oransje. Også resten av leiligheten spruter av farger.

Knall oransje: Gangen er malt i den spreke oransjfargen NCS 0540-Y50R. Til venstre står et plassbygget skap, malt i samme farge som veggen, laget av møbelsnekker Bache-Wiig & Reitan. Knottene på skapet er fra Etsy. Teppet, taklampen, krakken og den store vasen er fra H&M Home, speilet fra Jotex.
Knall oransje: Gangen er malt i den spreke oransjfargen NCS 0540-Y50R. Til venstre står et plassbygget skap, malt i samme farge som veggen, laget av møbelsnekker Bache-Wiig & Reitan. Knottene på skapet er fra Etsy. Teppet, taklampen, krakken og den store vasen er fra H&M Home, speilet fra Jotex. Foto: Mint Agency
Publisert

Jeg er alltid åpen for å utvide horisonten, og har ikke noe behov for å låse meg i en spesiell stil. Oppsummert er jeg nok alltid i forandring, jeg liker nye ting hele tiden, så stilen min utvikler seg sammen med meg, sier Linn, som i tillegg til å jobbe i konseptbutikken Moniker også blogger om mote.

Både klær og interiør er en forlengelse av den hun er, det hun bruker for å uttrykke seg.

– Det er jo det som representerer deg utad, og for meg er det både en fordel og en ulempe. Jeg må hele tiden passe på hva jeg uttrykker. Samtidig tilfører det mye energi, mener hun.

I stadig utvikling: Linn Seljeset (35) er ikke redd for å prøve noe nytt, hverken når det gjelder klær eller interiør.
I stadig utvikling: Linn Seljeset (35) er ikke redd for å prøve noe nytt, hverken når det gjelder klær eller interiør. Foto: Mint Agency

Leiligheten på Ulven i Oslo er pusset opp under mottoet «det går alltid an å angre». I starten bodde hun i leiligheten sammen med en venninne. De pusset opp kun det viktigste for å gjøre det levelig å bo der. Da Linn skulle overta leiligheten og bo der alene, ble det totaloppussing. Før jentene flyttet inn, hadde det bodd en mann alene i blokka siden den ble bygget på 60-tallet, og svært lite var gjort siden den gang.

Møt Linn

Linn Seljeset (35) bor i en 66 kvadratmeter stor leilighet på Ulven i Oslo. Leiligheten er fra 1956. Linn jobber som e-commerce manager i kles- og interiørbutikken Moniker.

Det viktigste jeg har lært om å innrede er å ikke ta ting for alvorlig, de fleste valg går det an å angre på. Ikke overtenk, stuen kan males på en helg. Du får til mer enn du tror!

Leiligheten min er ikke originalt en av godbitene i en gammel bygård, så jeg har måttet jobbe for å få den unik på sin måte. Freshe, moderne flater kombinert med vintagekupp er mitt mantra.

Jeg elsker vintage, og det er blitt en vanesak å sjekke Etsy, Finn og Tise før jeg handler. At det er miljøvennlig, er en bonus.

– Vi snakker strietapet, koreapanel over alt og generelt MYE brunt, sier Linn. Både hun og venninnen er glad i vintage, så da de flyttet inn ble det litt vel mye bestemorsstil over interiøret.

– Jeg elsker jo vintage, men det bør helst være i en fin miks med moderne, freshe flater, sier hun. Og som sagt, så gjort.

Hun bestemte seg for å slå på stortromma, ikke bare i form av en totalrenovering, men også ved å utfordre seg selv på fargebruk. Interiørinteressen har nemlig alltid ligget der, hun har bare ikke hatt muligheten til å utforske den.

– Når jeg nå endelig skulle bo helt for meg selv uten hverken kjæreste eller venninne, kunne jeg gjøre akkurat som jeg selv ville. Aldri mer kritthvite vegger! Jeg prøvde meg frem litt gradvis med noen få farger først, før jeg mot slutten gikk «crazy bananas», ler hun.

Sprudlende stuekrok: Stuekroken er det eneste stedet i leiligheten hvor panelet fra byggeåret er beholdt. Sofaen er kjøpt hos Melimeli i Sverige, mens bordet er laget av møbelsnekker Elisabeth Fjøren. Putene og puffen i lær er fra Eske Interiør. Veggene er malt med Vintage Surf fra Detale Cph.
Sprudlende stuekrok: Stuekroken er det eneste stedet i leiligheten hvor panelet fra byggeåret er beholdt. Sofaen er kjøpt hos Melimeli i Sverige, mens bordet er laget av møbelsnekker Elisabeth Fjøren. Putene og puffen i lær er fra Eske Interiør. Veggene er malt med Vintage Surf fra Detale Cph. Foto: Mint Agency

Underveis hadde hun ikke nødvendigvis følelsen av å ha truffet blink på alt, men i etterkant synes hun det er blitt gjort mange gode valg. Hun synes fargene matcher godt, at det er en god flyt, selv om fargekombinasjonene for mange oppleves som nye og uvante.

– Hvis jeg viser andre hva jeg har tenkt å gjøre, er det ikke alltid jeg får dem med meg på visjonene, de må se det ferdig resultat. De er skeptiske underveis også, men når prosjektet først er ferdig, er tilbakemeldingene som regel gode, sier hun.

– Når det er sagt, er det ikke ofte jeg får spørsmål om hvilke fargekoder jeg har brukt heller, men jeg er stolt av å ha gjort dette for meg selv, og kunne ikke blitt mer fornøyd, ler hun.

Malt lilla: SOver den lille TV-benken henter tv-en Samsungs The Frame, alltid med matchende kunst på skjermen. Den grønne vasen er vintage, mens den blå soppen og lysestaken i sølvfarge er fra Carousel. TV-benken er malt i fargen Wisteria fra Fargerike.
Malt lilla: SOver den lille TV-benken henter tv-en Samsungs The Frame, alltid med matchende kunst på skjermen. Den grønne vasen er vintage, mens den blå soppen og lysestaken i sølvfarge er fra Carousel. TV-benken er malt i fargen Wisteria fra Fargerike. Foto: Mint Agency

Hun har konsekvent gått for det hun selv har likt, og selv om hun kjenner til prinsippene i fargepsykologien, er det først og fremst seg selv hun har lyttet til.

– Hva gjør meg glad? Jeg er overbevist om at fargevalgene her påvirker livskvaliteten min, jeg blir alltid glad når jeg kommer hjem, sier hun.

I tillegg er hun klar på at hun nok plukker opp inspirasjon og trender, både bevisst og ubevisst. For eksempel så hun et oransje bad på favorittkontoen på Instagram, @petratungarden. Hun trodde ikke hun festet seg så mye med det, men i etterkant er hun nok blitt inspirert likevel, da hun malte gangen oransje.

– Det er nok mer som fester seg enn man tror, sier hun.

Grønt er skjønt: Spisestuen består av bordet Dutchbone fra Unoliving og stoler fra Ellos. Taklampen er fra By Rydens. På bordet står en miks av second hand og Bordallo Pinheiro servise.
Grønt er skjønt: Spisestuen består av bordet Dutchbone fra Unoliving og stoler fra Ellos. Taklampen er fra By Rydens. På bordet står en miks av second hand og Bordallo Pinheiro servise. Foto: Mint Agency

Selv om alle flater er nymalte, vet hun ikke hvor lenge hun vil ha det akkurat sånn. Siden maling kan endre et helt rom på en liten helg, er hun alltid klar for forandring.
– Jeg er veldig for at det skal være lov å prøve og feile – og fungerer det ikke, prøver jeg på nytt, sier hun.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Rom 123 nr. 02 2023

Kul quilt: Soverommet er blitt lunt og huleaktig med den deilige, mørke nyansen Oliventre i taket og Letthet på veggen, begge fra Jotun Lady. Sengeteppet er Sea New York fra Moniker, og gardinene fra Jotex. Den runde puten er fra Eske, og bildene fra Posterstore. Nattbordet er malt i fargen Vespa fra Fargerike.
Kul quilt: Soverommet er blitt lunt og huleaktig med den deilige, mørke nyansen Oliventre i taket og Letthet på veggen, begge fra Jotun Lady. Sengeteppet er Sea New York fra Moniker, og gardinene fra Jotex. Den runde puten er fra Eske, og bildene fra Posterstore. Nattbordet er malt i fargen Vespa fra Fargerike. Foto: Mint Agency
Malingsrester: Garderoben fra Ikea er malt med malingsrester fra kjøkkenet og stuen, Vintage Surf fra Detale Cph. Det rosa skapet er malt med fargen Potpurri på skap og skuffer, og med fargen Marmor inne i skapet, begge fra Fargerike. Gardinene er fra Ellos, taklampen fra H&M Home.
Malingsrester: Garderoben fra Ikea er malt med malingsrester fra kjøkkenet og stuen, Vintage Surf fra Detale Cph. Det rosa skapet er malt med fargen Potpurri på skap og skuffer, og med fargen Marmor inne i skapet, begge fra Fargerike. Gardinene er fra Ellos, taklampen fra H&M Home. Foto: Mint Agency
Plantegning: Linns leilighet er 66 kvadratmeter stor og består av to soverom, stue, kjøkken og bad.
Plantegning: Linns leilighet er 66 kvadratmeter stor og består av to soverom, stue, kjøkken og bad. Foto: Jo Sjølie

Denne saken ble første gang publisert 17/02 2023.

Les også