Brukt og hjemmesnekret

Da søsteren til Julie bestemte seg for å selge huset, fikk de en god idé

Litt brukt og litt hjemmesnekret understreker den rustikke følelsen i tomannsboligen i Nannestad.

FAMILIEHJEM: Julie stortrives sammen med mann og barn i det koselige rekkehuset på Maura i Nannestad.
FAMILIEHJEM: Julie stortrives sammen med mann og barn i det koselige rekkehuset på Maura i Nannestad. Foto: Jeanette Baekkevold
Publisert

Tomannsboligen, som er bygget tidlig på 1990-tallet, ligger i et boligfelt på Maura i Nannestad i Viken fylke, og her er det 114 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Første etasje består av kjøkken, stue, spisestue, gang, bad og et gjesterom, mens det i andre etasje er to soverom og loftstue.

Her bor Julie Marie Haugamo (30) og samboer Halvor Myrvold (32) sammen med barna Jesper (4) og Jens Otelius (4 mnd).

Det var Julies eldre søster som eide boligen før, og da hun flyttet hit i 2010, fulgte lillesøster med på flyttelasset.

Her ble Julie boende i noen år før hun flyttet sammen med Halvor i en leid leilighet i nærheten.

Les også: «Sommerhytta»-paret tok over den gamle hytta og pusset den opp. Overtakelsen endret livene deres

Oppussing

Da søsteren og svogeren bestemte seg for å selge tomannsboligen i 2017, spurte de om Julie og Halvor var interessert i å kjøpe.

– Og det var vi, selvsagt. Det var veldig fint å kjøpe noe jeg kjente, et hus jeg visste jeg trivdes i, siden jeg allerede hadde bodd her i en del år, sier Julie der hun serverer kaffe og kake i den koselige spisestua som tidligere var et soverom, faktisk akkurat det rommet Julie hadde de første årene hun bodde her.

<b>SPISESTUE:</b> Bordet i spisestua er laget av en møbelsnekker, og Julie fant det på Finn. Stolene er fra Søstrene Grene, og fra taket henger en lampe kjøpt på Lampehuset.
SPISESTUE: Bordet i spisestua er laget av en møbelsnekker, og Julie fant det på Finn. Stolene er fra Søstrene Grene, og fra taket henger en lampe kjøpt på Lampehuset. Foto: Jeanette Baekkevold

– Da Halvor og jeg flyttet hit, var kjøkkenet nokså nytt, så det trengte vi ikke gjøre så mye med, bortsett fra å bytte benkeplate. Vi pusset opp gjesterommet og et soverom i andre etasje, men ellers har vi stort sett bare malt vegger.

– De første årene var det mye svart og mørkegrått, men så begynte jeg å bevege meg i en lysere retning. Jeg var innom både grønt og rosa før jeg landet på de fargene vi har nå. Jeg tror nok Halvor ble litt lei av all malingen, så mye som jeg prøvde ut, sier Julie og ler.

<b>KREATIVE DØRER:</b> Planen var egentlig å ha skyvedører til garderoben ved siden av kjøkkenet, men så kom Julie på at hun like gjerne kunne lage noen rustikke dører selv. Disse har hun beiset i fargen Høstbrun, det samme har hun gjort med den lille benken hun selv har snekret.
KREATIVE DØRER: Planen var egentlig å ha skyvedører til garderoben ved siden av kjøkkenet, men så kom Julie på at hun like gjerne kunne lage noen rustikke dører selv. Disse har hun beiset i fargen Høstbrun, det samme har hun gjort med den lille benken hun selv har snekret. Foto: Jeanette Baekkevold
KJØKKEN: Innredningen fra Ikea er som den var da de overtok huset, men Julie og Halvor har satt inn ny benkeplate i marmorlook. Murflisene er fra Right Price Tiles.
KJØKKEN: Innredningen fra Ikea er som den var da de overtok huset, men Julie og Halvor har satt inn ny benkeplate i marmorlook. Murflisene er fra Right Price Tiles. Foto: Jeanette Baekkevold

Les også (+): Mannen min var bortreist, og jeg dro til en gammel venninne. Da jeg så over i nabohagen, falt hele livet mitt sammen

Brukt og hjemmelaget inventar

Julie og Halvor hadde litt møbler fra før da de flyttet inn, men en god del måtte byttes ut for å passe i denne planløsningen. Det meste har de kjøpt brukt.

<b>DYREVENNER:</b> Familien har to katter, Rambo og Spartakus, og dessuten en fransk bulldog ved navn Doris. Julie trives med dyr i huset, <br/>så da får det heller være at møbler og inventar klores på og blir slitt.
DYREVENNER: Familien har to katter, Rambo og Spartakus, og dessuten en fransk bulldog ved navn Doris. Julie trives med dyr i huset,
så da får det heller være at møbler og inventar klores på og blir slitt.
Foto: Jeanette Baekkevold

– Jeg er veldig glad i å kjøpe brukt, av flere grunner. Jeg er glad i å bytte ut interiøret innimellom, og når det er barn og dyr i huset, blir jo ting ganske fort slitt eller ødelagt, så da er det ingen vits i å bruke masse penger på å kjøpe nye og dyre møbler man må være redd for, sier Julie.

I tillegg til familien på fire, består husholdningen nemlig også av hunden Doris og omplasseringskattene Spartacus og Rambo.

Julie er kreativ og liker å lage ting selv, så her i huset er det også en god del hjemmelaget når det gjelder møbler og inventar.

– Egentlig skulle vi ha skyvedører foran garderobekroken ved kjøkkenet, men så kom jeg på at det kanskje kunne være fint med noen rustikke dører i stedet. Halvor hjalp meg å kappe til noen planker, og så monterte jeg dem sammen og beiset dem, forteller Julie, som også har snekret skrivebord til barnerommet, sofabord til loftstua og hyller til kjøkkenet.

<b>HØSTFARGER:</b> Arbeidsbordet på Jespers rom har Julie laget selv ved å lime sammen tykke planker. Krakken fra Ikea har hun pusset ned og beiset i fargen Høstbrun, det samme har hun gjort med papirholderen på veggen.
HØSTFARGER: Arbeidsbordet på Jespers rom har Julie laget selv ved å lime sammen tykke planker. Krakken fra Ikea har hun pusset ned og beiset i fargen Høstbrun, det samme har hun gjort med papirholderen på veggen. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>GUTTEROM:</b> Jesper har fått en fin, gammel seng som er kjøpt på Finn. Veggen til høyre har fått fargen Skimmer, mens resten av rommet er hvitmalt.
GUTTEROM: Jesper har fått en fin, gammel seng som er kjøpt på Finn. Veggen til høyre har fått fargen Skimmer, mens resten av rommet er hvitmalt. Foto: Jeanette Baekkevold

– Jeg er nok litt arvelig belastet, for faren min har alltid drevet og laget møbler på hobbybasis. Det er morsomt å skape ting selv. Jeg får en idé, og så spør jeg Halvor om han kan skaffe meg planker og beis eller hva jeg trenger. Og det gjør han.

Halvor er rørlegger av yrke, mens Julie er helsefagarbeider og jobber på et sykehjem. Men hun er også utdannet hudpleier, og drømmen er å kunne åpne egen salong i garasjen.

– Det hadde virkelig vært noe. Kanskje får jeg gjort alvor av det når ungene er blitt litt større. Muligheten er der, i alle fall.

<b>EKSTRA TV-STUE:</b> I andre etasje er det en liten tv-stue utenfor soverommene, med sofa som er arvet etter Julies bestemor. Bordet har hun laget selv ved å skjære ut en ubehandlet benkeplate og montere bein på. Deretter har hun beiset det i fargen Høstbrun.
EKSTRA TV-STUE: I andre etasje er det en liten tv-stue utenfor soverommene, med sofa som er arvet etter Julies bestemor. Bordet har hun laget selv ved å skjære ut en ubehandlet benkeplate og montere bein på. Deretter har hun beiset det i fargen Høstbrun. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>FERIEMINNE:</b> Bilen kjøpte de på en ferietur. Jesper så den og falt pladask, og nå har den hedersplass på nattbordet, som er en gammel eplekasse.
FERIEMINNE: Bilen kjøpte de på en ferietur. Jesper så den og falt pladask, og nå har den hedersplass på nattbordet, som er en gammel eplekasse. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>PRAKTISK:</b> Ikea-kommoden er malt i fargen Laurbær. Klesstativet er kjøpt på Babyshop og speilet på Nille.
PRAKTISK: Ikea-kommoden er malt i fargen Laurbær. Klesstativet er kjøpt på Babyshop og speilet på Nille. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>RAMME ALVOR:</b> TV-en av typen «The Frame» fungerer som veggbilde når den ikke er i bruk, og dagens høstmotiv er et bilde laget av den østerrikske maleren Olga Wisinger-Florian. Skjenken fra Home &amp; Cottage er kjøpt via Finn.
RAMME ALVOR: TV-en av typen «The Frame» fungerer som veggbilde når den ikke er i bruk, og dagens høstmotiv er et bilde laget av den østerrikske maleren Olga Wisinger-Florian. Skjenken fra Home & Cottage er kjøpt via Finn. Foto: Jeanette Baekkevold
<b>SOVEROM:</b> Julie og Halvors soverom er malt i fargen Blek sand, med en kontrastvegg i kalkmaling. Taklampen og nattbordet er fra Kid, mens nattbordslampen er kjøpt på Rusta.
SOVEROM: Julie og Halvors soverom er malt i fargen Blek sand, med en kontrastvegg i kalkmaling. Taklampen og nattbordet er fra Kid, mens nattbordslampen er kjøpt på Rusta. Foto: Jeanette Baekkevold

Denne saken ble første gang publisert 26/10 2023.

Les også