pusset opp loftsleilighet

Da de malte loftsleiligheten, passet ikke de gamle møblene inn lenger

Da Julie og Lars-Erik overtok leiligheten ble de hvite veggene malt i en samstemt og leken fargepalett. Det endte med at de måtte bytte ut møblene også.

Kunstverk: Som å bo i et kunstverk, slik opplever Lars-Erik det etter at leiligheten deres ble fargesatt av Koi fargestudio. Julie elsker også fargene og synes de gir henne en fin ro. Hovedfargen i stuen er NCS S1510-Y40R, mens alle bjelker er malt i fargen NCS S8005-Y50R. Trappen som leder opp til takterrassen er malt i fargen NCS S4030-Y70R.
Kunstverk: Som å bo i et kunstverk, slik opplever Lars-Erik det etter at leiligheten deres ble fargesatt av Koi fargestudio. Julie elsker også fargene og synes de gir henne en fin ro. Hovedfargen i stuen er NCS S1510-Y40R, mens alle bjelker er malt i fargen NCS S8005-Y50R. Trappen som leder opp til takterrassen er malt i fargen NCS S4030-Y70R. Foto: Anne Andersen
Sist oppdatert

Dette er utvilsomt en av de fineste leilighetene jeg har sett, og jeg har sett mange, sier Lars-Erik Lindgreen. Han jobber til daglig som eiendoms-megler og burde derfor vite hva han snakker om.

– Dette er rett og slett drømme-leiligheten, stemmer samboer Julie Lier i. Opprinnelig var det en venninne av henne som eide den, så paret hadde flere ganger vært der i hyggelige lag. Da leiligheten en dag kom for salg, var Lars-Erik sikker i sin sak: Vi kjøper den! Julie trengte litt mer betenkningstid, for som hun sier:

– Dette var jo min venninnes leilighet! Det føltes litt rart å bare skulle flytte inn der.

Men hun lot seg overbevise, og over en bedre middag ble salget mellom vennene avgjort.

Parkettvegg: Til tross for at Julie og Lars-Erik ikke alltid har vært enige om interiørvalgene underveis, er de begge strålende fornøyd med resultatet. Legg merke til kjøkkenbenken i bakgrunnen som har samme parkett som gulvet, enstavsparkett i naturoljet eik. Et grep som skaper flott effekt og en fin helhet.
Parkettvegg: Til tross for at Julie og Lars-Erik ikke alltid har vært enige om interiørvalgene underveis, er de begge strålende fornøyd med resultatet. Legg merke til kjøkkenbenken i bakgrunnen som har samme parkett som gulvet, enstavsparkett i naturoljet eik. Et grep som skaper flott effekt og en fin helhet. Foto: Anne Andersen

Dette er nå snart ti år siden, og leiligheten har i mellomtiden gjennomgått en total forvandling.

Julie Lier (41) og Lars-Erik Lindgreen (43) bor i en loftsleilighet på 82 kvm i boareal, med en takterrasse på 20 kvm, på Frogner i Oslo. Hun er markedsføringsansvarlig i konsulentselskapet BearingPoint, og han er partner/eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling Frogner. 

Vi er veldig fornøyd med kjøkkenet og overgangen til spisestue og stue. Kokken har god kontakt med gjestene, og peisen har synlig flammebilde fra hele kjøkken- og stuesonen. Vi hadde et litt upraktisk kjøkken tidligere, men nå fungerer det helt optimalt!

Vi var veldig uheldige med legging av nytt gulv og oppmuring av ny peis. Her lærte vi mye! Det ble fint til slutt, men det var mye frustrasjon underveis, og det tok unødvendig mye tid. Bygg peisen før gulvet og velg håndverkere med omhu er vårt tips!

Stoler fra Pierre Jeanneret har vært på ønskelisten i lang tid, og vi håper de en dag kan bli et tilskudd til hjemmet.

Se mer

– For noen år siden kom vi til et punkt hvor vi vurderte å flytte, men i stedet bestemte vi oss for å legge ny eikeparkett og bytte kjøkkenet ut med et mer praktisk og åpent ett, som passet bedre til våre preferanser. I tillegg ble den gamle peisen fjernet, og vi fikk bygget en ny hjørnepeis, sier Lars-Erik.

Skandinavisk design: Paret har en forkjærlighet for skandinavisk design. Spisegruppen fra Carl Hansen & Søn består av CH24-stoler, også kjent som Y-stolen, og et spisebord i valnøtt, CH337. Den varme trefargen står ekstra godt til de andre fargene i rommet. Taklampen Satellite kommer fra Gubi, og den ser ut som nettopp det. Putene er fra H&M Home og den store vasen fra Granit. Veggen bak spisestuen er malt med Jotun Minerals, i fargen Blushing Peach, og har en røff og levende overflatestruktur som skiller seg ut fra de andre flatene i rommet.
Skandinavisk design: Paret har en forkjærlighet for skandinavisk design. Spisegruppen fra Carl Hansen & Søn består av CH24-stoler, også kjent som Y-stolen, og et spisebord i valnøtt, CH337. Den varme trefargen står ekstra godt til de andre fargene i rommet. Taklampen Satellite kommer fra Gubi, og den ser ut som nettopp det. Putene er fra H&M Home og den store vasen fra Granit. Veggen bak spisestuen er malt med Jotun Minerals, i fargen Blushing Peach, og har en røff og levende overflatestruktur som skiller seg ut fra de andre flatene i rommet. Foto: Anne Andersen

Etter oppgraderingen fulgte en diskusjon om hva slags farger de skulle velge. Omgjøringen hadde nemlig gitt dem nye, flotte flater som formelig skrek etter å fargesettes.

– Siden vi ikke klarte å bli enige, bestemte vi oss for å hyre inn Koi fargestudio som jeg hadde gode erfaringer med fra før. De var her på befaring, spurte hva vi likte og fikk beskjed om at vi ikke ville ha knallfarger, ikke blått og at soverommet skulle være som en mørk hule. Utover det var jeg åpen for alle farger, men håpet for Lars-Eriks del at de ikke skulle velge lakserosa. Og så viste det seg å være hovedfargen i paletten de kom tilbake med, ler Julie.

Heldigvis var Lars-Erik umiddelbart positiv og tenkte at de bare skulle klinke til. Fargepaletten er jo utarbeidet av noen som virkelig har peiling, var hans tanke.

Room with a view: Den fantastiske utsikten er en av kvalitetene som paret falt for ved denne leiligheten. Her sett fra stuevinduet.
Room with a view: Den fantastiske utsikten er en av kvalitetene som paret falt for ved denne leiligheten. Her sett fra stuevinduet. Foto: Anne Andersen

– Med alle vinklene her føles det nesten som å bo i et kunstverk, med de nye fargene. Det er alltid noe fint å se på. De minner meg litt om 80-tallets pastellfarger og Miami. Jeg stortrives! Fargene er behagelige og ikke masete, sier Lars-Erik.

Julie elsker også fargene:

– Aldri mer hvite flater, og ja til farger i alle rom! Jeg får en så fin ro av å være her, legger hun til.

Favorittmøbelet: Sofaen Tiki, i vintage Ranger-lær med messingben, er designet av Andreas Engesvik for Fogia. Lenestolen i valnøtt og svart lær, CH07 Shell Chair, ble opprinnelig designet av Hans J. Wegner i 1963, og er fra Carl Hansen & Søn. Den er Lars-Eriks favorittmøbel. Selv om den kanskje ikke er verdens beste å sitte i, blir den som en flott skulptur i rommet. Det store gulvteppet, Ruter Army Green fra Volver, rammer fint inn sittegruppen. Kunstbildet er av Bjarne Melgaard.
Favorittmøbelet: Sofaen Tiki, i vintage Ranger-lær med messingben, er designet av Andreas Engesvik for Fogia. Lenestolen i valnøtt og svart lær, CH07 Shell Chair, ble opprinnelig designet av Hans J. Wegner i 1963, og er fra Carl Hansen & Søn. Den er Lars-Eriks favorittmøbel. Selv om den kanskje ikke er verdens beste å sitte i, blir den som en flott skulptur i rommet. Det store gulvteppet, Ruter Army Green fra Volver, rammer fint inn sittegruppen. Kunstbildet er av Bjarne Melgaard. Foto: Anne Andersen

Men den nye fargepaletten førte også til et totalt stilskifte. Siden det tidligere var hvite og nøytrale rammer som dominerte, passet plutselig ikke de gamle møblene deres like godt inn lenger.

– Vi har gått mange runder og brukt masse tid på å finne de rette møblene, som også passer til fargene. Ikke minst har det vært mange forhandlinger om hva vi liker og ikke liker. Selv om vi har vært sammen i 17–18 år, var vi jo uenige om nesten alt i prosessen! Jeg ville egentlig ha en myk sofa, du ville ha en stram, ler Julie.

Lun hule: På soverommet er vegger, listverk og tak malt i fargen NCS S6010-R10B. Det var også et ønske fra paret selv. Spesielt Lars-Erik er opptatt av å ha det mørkt rundt seg for å sove godt. Den lysere skyggen øverst til høyre er kun lysspill fra vinduet. Sengen er fra Hästens, sengetøyet fra Midnatt og lampene fra H&M Home. Nattbordene fra Bolia er malt i samme farge som veggen. Ved å male tak, vegger, lister og nattbord i samme, mørke farge oppnår man en ekstra omsluttende effekt.
Lun hule: På soverommet er vegger, listverk og tak malt i fargen NCS S6010-R10B. Det var også et ønske fra paret selv. Spesielt Lars-Erik er opptatt av å ha det mørkt rundt seg for å sove godt. Den lysere skyggen øverst til høyre er kun lysspill fra vinduet. Sengen er fra Hästens, sengetøyet fra Midnatt og lampene fra H&M Home. Nattbordene fra Bolia er malt i samme farge som veggen. Ved å male tak, vegger, lister og nattbord i samme, mørke farge oppnår man en ekstra omsluttende effekt. Foto: Anne Andersen

– Men den Tiki-sofaen som vi endte opp med, er noe av det fineste jeg har sett, innrømmer hun.

Den nye stilen består for det meste av skandinavisk design, uten at det egentlig var bevisst. Selv om Julie synes det er ekstra gøy med norsk og dansk design.

– Det viktigste var likevel å finne møbler som vi virkelig likte, understreker Lars-Erik.

Til tross for at begge er skjønt enige om at dette virkelig er drømmeleiligheten, går ferden nå videre til drømmehuset.

– Jeg kan egentlig ikke tenke meg noen finere plass, og jeg kommer til å savne utsikten og alle solnedgangene. Her ser du himmelen fra alle vinduene, ikke minst kommer jeg til å savne takterrassen, sier Julie litt vemodig.

– Jeg kommer også til å savne den flotte beliggenheten. Men vi hadde behov for litt mer plass. Håper virkelig den nye eieren blir like fornøyd som oss! avslutter Lars-Erik.

Planløsningen: Leiligheten har et boareal på 82 kvadratmeter og består av stue, spisestue, kjøkken, to soverom, bad og wc.
Planløsningen: Leiligheten har et boareal på 82 kvadratmeter og består av stue, spisestue, kjøkken, to soverom, bad og wc. Foto: Jo Sjølie

Julie og Lars-Eriks tips

Kjøp det du virkelig liker, og ikke bry deg så mye om trender. Det du liker passer antagelig fint sammen, selv om det ikke står sammen på utstillingen i møbelbutikken.

Prøv å tenke litt utenfor boksen. Ikke vær redd for å være litt «crazy»!

Det viktigste er at du selv liker hjemmet ditt. Ikke vær opptatt av hva du tror andre kommer til å mene om det.

Gi nytt liv til gamle møbler og gjenstander, som ikke lengre passer inn i interiøret, med noen strøk maling.

Kontrast: Peisveggen er malt i den gylne fargen Golden Majesty fra Pure & Original, som står i fin kontrast til det mørke kjøkkenet, Mano Sera, fra Kvik. Den mørke fargen plukkes opp igjen på de synlige takbjelkene, slik at det hele bindes elegant sammen. Og paret er ekstra fornøyd med hvordan det nye, åpne kjøkkenet sklir nesten sømløst over i stuen. På det høyeste punktet måler det nesten fem (!) meter.
Kontrast: Peisveggen er malt i den gylne fargen Golden Majesty fra Pure & Original, som står i fin kontrast til det mørke kjøkkenet, Mano Sera, fra Kvik. Den mørke fargen plukkes opp igjen på de synlige takbjelkene, slik at det hele bindes elegant sammen. Og paret er ekstra fornøyd med hvordan det nye, åpne kjøkkenet sklir nesten sømløst over i stuen. På det høyeste punktet måler det nesten fem (!) meter. Foto: Anne Andersen

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2023, og sist oppdatert 16/02 2023.

Les også