Sveitserhus

At to små gjesterom skulle få så mye oppmerksomhet, hadde Monica aldri trodd

Det koselige utleiehuset var ganske upersonlig da Monica Fjeld var der første gang, men på kort tid har hun skapt et sjarmerende hjem her på Noresund.

SVEITSERHUS: Endelig er det sommer på Noresund.
SVEITSERHUS: Endelig er det sommer på Noresund. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
Publisert

Etter at Monica Fjeld flyttet til Noresund, har følgerskaren på Instagrammen hennes @monicafjeld.interior økt betraktelig.

– At to små gjesterom skulle få så utrolig mye oppmerksomhet, hadde jeg aldri trodd, sier Monica.

Bildene av gjesterommene har fått titusener av likerklikk totalt, samt mange fine kommentarer.

Hun har alltid hatt sansen for interiør og har, siden hun var liten, lekt seg med farger og møbler på jenterommet.

Da hun ble voksen, jobbet hun både som dekoratør og interiørkonsulent, før hun dessverre måtte slutte i jobben på grunn av sykdom.

– Jeg velger å konsentrere meg om det jeg kan, istedenfor det jeg ikke kan. Sykdom skal ikke få definere meg eller begrense meg mer enn den gjør, sier hun.

GJESTEROM: Dette er et av to gjesterom Monica har under skråtaket på huset. Hun har innredet i romantisk stil med hvit seng og blomsterprint fra Emma Sjødin.
GJESTEROM: Dette er et av to gjesterom Monica har under skråtaket på huset. Hun har innredet i romantisk stil med hvit seng og blomsterprint fra Emma Sjødin. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
TØMMERVEGGER: Her malte Monica tømmerveggene lyse på gjesterommet. Rommet er innredet i blåtoner og natur og har virkelig slått an på Instagram.
TØMMERVEGGER: Her malte Monica tømmerveggene lyse på gjesterommet. Rommet er innredet i blåtoner og natur og har virkelig slått an på Instagram. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Fast rutine

For hennes del har det vært viktig å ha en fast rutine.

Hun står tidlig opp og gjør seg klar for dagen, som ofte innebærer et oppdrag på Instagram. Hun har et klart skille mellom hverdag og helg.

– Ukedagene fyller seg opp, og slik liker jeg det best. Så tar jeg helg med alt det innebærer, slik som da jeg var i arbeid.

ROLIG: Det rolige livet på landet er Monica glad i, men hun elsker også storbyen og reiser ofte på besøk til gode venner.
ROLIG: Det rolige livet på landet er Monica glad i, men hun elsker også storbyen og reiser ofte på besøk til gode venner. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Gjennom Instagram har hun også fått et sterkt nettverk av gode venner, landet over. De møtes til både større og mindre treff.

– Det er en flott gjeng med livsglade og interiørinteresserte damer, og vi storkoser oss når vi møtes, sier Monica.

Les også: Anne-Kat. Hærland: – Ferie kan jeg ha om vinteren

Naturfarger

Da Monica flyttet til gårdshuset, så det litt annerledes ut enn det gjør i dag.

Men hun så fort at hun kunne få det fint her for huset hadde sjel og potensial.

Siden Monica leier huset, kunne hun ikke starte på en stor renovering, men noen enkle grep kunne hun gjøre for å få det koselig rundt seg.

På de fleste veggene var det strietapet, og den valgte hun å male rett på. Hun liker aller best naturtoner og har brukt det i de fleste rom.

Men da hun kom til kjøkkenet, så hun fort at det måtte bli blått. Slik gamle gårdskjøkken ofte var.

Innredningen der var svært dårlig, så den ble byttet ut. Nå har det blitt et rom som skiller seg ut i huset, og Monica liker det landlige preget svært godt.

GAMMELT SKRIVEBORD: Det gamle skrivebordet ble til ei kjøkkenøy. Monica syns den er veldig praktisk med god oppbevaringsplass og ekstra benkeplass.
GAMMELT SKRIVEBORD: Det gamle skrivebordet ble til ei kjøkkenøy. Monica syns den er veldig praktisk med god oppbevaringsplass og ekstra benkeplass. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
KJØKKEN: Kjøkkeninnredningen som var her da Monica flyttet inn, var i dårlig stand, så hun fikk satt inn Bodbyn fra Ikea. Her koser hun seg stort med matlaging.
KJØKKEN: Kjøkkeninnredningen som var her da Monica flyttet inn, var i dårlig stand, så hun fikk satt inn Bodbyn fra Ikea. Her koser hun seg stort med matlaging. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Hun vet ikke hva hun skal kalle stilen sin, men hun liker en miks av klassisk, nordisk og landlig. Hun har alltid valgt kvalitet når det kommer til møbler, og det aller meste hun eier, har fulgt henne i mange år.

– Det var ikke vanskelig for meg å innrede et helt hus. Jeg flyttet fra både et hus og et fritidshus, så møbler hadde jeg nok av. Mange av dem betyr mye for henne, og har en personlig historie.

SPISESTUE: I spisestua har Monica dekket på et koselig bord til venninnelunsj.
SPISESTUE: I spisestua har Monica dekket på et koselig bord til venninnelunsj. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

At Monica klarer seg selv, er det liten tvil om. Hun gjør ting i sitt eget tempo, men får det unna. Både oppussing og innredning.

Men da hun fikk det store skrivebordet levert, ble hun litt usikker på hva hun skulle gjøre. Det var planen å ha det i andre etasje, men det var altfor stort.

– Jeg hadde ikke tatt mål, og det var umulig å få opp trappa. Ikke alle bruktkupp er like gjennomtenkt, sier hun og smiler.

Men løsningen ble at det kunne brukes som kjøkkenøy, og det har hun ikke angret et sekund på.

– Det er veldig praktisk og fint, med mange skuffer til oppbevaring, forteller hun.

Under har hun flettede kurver til mer oppbevaring, og benken blir ofte brukt til baking.

– Kjøkkenet her har jeg blitt veldig glad i, forteller Monica.

Les også (+): Da jeg åpnet kofferten til mannen min, fikk jeg sjokk. Hvordan kunne han?

Interiør gir energi

Monica finner stor glede i å se store forandringer i et rom med enkle grep. Hele rommet kan endres totalt med bare et strøk maling, synes hun.

INNREDNING: Monica har nok av plass å boltre seg på. Men med alle møblene hun har spart på, var det ikke noe problem å innrede hele huset.
INNREDNING: Monica har nok av plass å boltre seg på. Men med alle møblene hun har spart på, var det ikke noe problem å innrede hele huset. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Ønsker man endring, kan en liten endring av farge og kanskje en ommøblering være nok.

– Det gir meg energi å gjøre det fint rundt meg. Dekke et bord, lage et nytt stilleben på et skap eller lage en dekorasjon med friske blomster.

Å ta bilder av det ferdige resultatet er en del av prosessen og gir Monica ny innsikt.

GAMLE MØBLER: Dette er stua mellom tv-stue og spisestue, og den fører ut mot glassverandaen. Her har Monica innredet med gamle møbler i heltre.
GAMLE MØBLER: Dette er stua mellom tv-stue og spisestue, og den fører ut mot glassverandaen. Her har Monica innredet med gamle møbler i heltre. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

– Ofte ser man jo ting annerledes gjennom linsa, og det ligger i detaljene om man skal få et godt bilde.

At vennene på Instagram føles som de nye kollegaene hennes, syns hun er veldig beskrivende.

– Vi deler den samme interessen, og har ofte et morgenmøte over kaffekoppen.

Bytt ut tekstiler, puter og pledd etter sesong, og du har et helt nytt uttrykk i rommet. Maling er en rask og rimelig fornyelse, og det er lett å endre på.

Let i brukthandelen og på nettet etter noe ikke alle andre har, og bruk det som blikkfang. Bruk planter og blomster, det er lett å flytte rundt på, og gir liv og stemning i interiøret.

Prøv å droppe gardiner om sommeren for å slippe inn mer lys. Det gir et lettere uttrykk.

Se mer
HOTELLFØLELSE: På dette romslige gjesterommet er det hotellfølelse og luksus. Fargene går i duse rosatoner og bak senga har hun hengt et stort blomstermaleri.
HOTELLFØLELSE: På dette romslige gjesterommet er det hotellfølelse og luksus. Fargene går i duse rosatoner og bak senga har hun hengt et stort blomstermaleri. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
SVEITSERHUS: Det gamle sveitserhuset sett utenfra, med glassverandaen.
SVEITSERHUS: Det gamle sveitserhuset sett utenfra, med glassverandaen. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
BLOMSTER: Ved inngangspartiet har Monica pyntet for sommeren med blomster, kurver og lykter.
BLOMSTER: Ved inngangspartiet har Monica pyntet for sommeren med blomster, kurver og lykter. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
AVSLAPPET STIL: or en mer avslappet stil er Monicas tips å fjerne putene som følger med kurvmøblene og bruke egne pynteputer.
AVSLAPPET STIL: or en mer avslappet stil er Monicas tips å fjerne putene som følger med kurvmøblene og bruke egne pynteputer. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
GLASSVERANDA: Den gamle glassverandaen er innredet med kurvmøbler og mange puter og pledd. Her har hun nydelig utsikt over naturen på andre siden av veien.
GLASSVERANDA: Den gamle glassverandaen er innredet med kurvmøbler og mange puter og pledd. Her har hun nydelig utsikt over naturen på andre siden av veien. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
HAGE: Monica har en stor hage rundt huset, og i dag kommer det noen damer fra nærområdet på besøk. De har Monica blitt kjent med etter at hun flyttet hit.
HAGE: Monica har en stor hage rundt huset, og i dag kommer det noen damer fra nærområdet på besøk. De har Monica blitt kjent med etter at hun flyttet hit. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

Denne saken ble første gang publisert 13/06 2023.

Les også