I store byer rundt omkring er det et velkjent fenomen at leiligheter kan være både små og trange. Sånn er det når man skal leve urbant og sammen med tusenvis av andre bo innenfor bygrensene. Loftsleiligheter har lenge vært populære blant urbane byboere. Dette både fordi at disse leilighetene har en tendens til å være større enn leiligheter man finner lengre ned i etasjene og også fordi at disse ofte har en litt mer spennende arkitektur, ofte med synlige bjelker og skråtak. Andre typer bygg som også ligger på hitlistene over hvordan mange drømmer om å bo i byen, er gamle omgjorte fabrikklokaler. Her har man også som regel mange kvadrat og boltre seg på, god takhøyde, store vinduer og ikke minst det rette industrielle preget.

San Fransisco

Denne leiligheten i San Fransisco er ikke bare stor, industriell OG lokalisert i et gammelt fabrikklokale, men har også til og med en egen basketball bane midt i stua! Ifølge nettestedet Freshhome ble denne unike leiligheten nettopp solgt, bare dager etter at den ble lagt ut for salg. Og prislappen? 3,3 millioner US Dollar.

Det kan lønne seg å ha 0ver 400 m2 å boltre seg på om du vil ha egen basketballbane inne.

HØYT UNDER TAKET: Dobbel takhøyde gjør at rommet virker luftig og stort. © FOTO: Martin Building Company

Det er ikke spart på noe i denne boligen.

SØTE DRØMMER: Ett av de mange soverommene i den luksuriøse leiligheten.

Leiligheten, som ligger i San Fransiscos trendy South of Market distrikt, er på enorme 465 kvadratmeter. I det som opprinnelig var et gammelt nedlagt lager - og fabrikklokale fikk den tidligere eieren, i samarbeid med byggeherrene hos Martin Building Company, laget sin drømmeleilighet, komplett med både et tre midt i gangen og en ekte basketballbane i stua.

Ifølge nettstedet ønsket eieren å skape et hjem som ikke bare var personlig og med mye komfort, men som også var et ideelt sted å underholde gjester og besøkende - kanskje med en aldri så liten basketballkamp?

Leiligheten er lokalisert i et gammelt lagerlokale i San Fransisco.

HJEMMEKONTOR: Arbeidsplasser har fått plass oppe på messaninen.

Eierne ønsket et hjem skapt for samvær og selskap.

SPILLEGAL: Det må være en guttedrøm å kunne ta seg en basketballkamp midt i stua. © FOTO: Martin Building Company

Flomlys

En optisk belyst ståltube fungerer som gang inn i leilighetens oppholdsrom. Her kommer byggets arkitektur til sin rett og man får en enorm romfølelse i stuen, som har dobbeltakhøyde. Effekten forsterkes videre av de mange og store takvinduene, som flommer leiligheten med naturlig dagslys. Synlige takbjelker hinter til byggets tidligere liv og gjør sitt til at det store rommet virker lunere.

Kjøkkenet har fått plass under en av messaninene.

DRØMMEKJØKKEN: Det store kjøkkenet er åpent mot allrommet. © FOTO: Martin Building Company

Utsikten over urbane San Fransisco er upåklagelig.

UTEPLASS: Det finnes flere takterasser i leiligheten. © FOTO: Martin Building Company

Treet skaper skille mellom spiseplass og

1-2-TRE: Inne i leilighten har man også - av alle ting - plassert et stort tre. © FOTO: Martin Building Company

Allrommet i leiligheten er inndelt i forskjellige soner. Store sofagrupper signaliserer at her kan man slappe av. Kjøkkenet er åpent mot stuen, og det store spisebordet forteller om at leilighetens tidligere eiere likte å invitere til selskapeligeheter.

Loftsleiligheten er optimalt funksjonell for mange formål slik den er designet og lagt opp. Messaniner og innendørs balkonger gir plass til arbeidsstasjoner og fordeler soverommene utover andre etasje.

Et stort tre har fått plass midt i stuen.

UTKIKKSTÅRN: Fra messaninen ser man ut over allrommet i leiligheten.

Grønnplanter er en ting, men i denne leilighten har man tatt inn et helt tre.

GRØNNE FINGRE: Det er ikke alle som har takhøyde til å plante trær i stua. © FOTO: Martin Building Company

Et tre har fått plass midt i boligen.

SPISEPLASS: Det er lagt vekt på at man skulle ha plass til mange til middag i leiligehten. © FOTO: Martin Building Company

Luksus for alle pengene

Ingen detaljer er spart på i denne luksuriøse boligen. Soverommene har egen bad i tilknytning, og store utendørs terasser er perfekte for sosialisering og avslappning. Tregulvene i leiligheten er resirkulerte fra en flyhangar i Los Angeles området, og gir både varme og en røff finish til boligen.

Sofagruppene innbyr til hygge og TV titting.

UNDERHOLDNING: Egen basketballbane innendørs og enorme Tv skjermer; her kan man finne mye underholdning uten å forlate hjemmets lune rede. © FOTO: Martin Building Company

Loftsleiligehter er populære og etterspurte.

LUKSUS: Baderommene i den enorme leiligheten er spekket med luksuriøse detaljer. © FOTO: Martin Building Company

Leiligheten er inndelt i mange områder og soner.

KOSEKROK: Også oppe på messaninen har man fått plass til en liten sofa.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!