Smart oppbevaring

SMARTE STUENMØBLER: Hvit, høyglanset hylle, kr 19 980, BoConcept. Hvite bokser, kr 119 for 3 stk., Ikea, og svart flettepuff med lokk og god lagringsplass, kr 299, Åhléns. © FOTO: Produsentene

God plass kan være en mangelvare, og utfordringen er å utnytte plassen på best mulig måte.

Vi har samlet noen av våre beste tips for smarte og plassbesparende løsninger.

I stuen

Siden stuen er et oppholdsrom der vi legger fra oss alt fra leker til magasiner, kan den lett gi et rotete inntrykk. Og spesielt hvis den er liten.

Løsningen kan være å innrede med flerfunksjonelle møbler, som for eksempel et stuebord med skuffer og hyller, eller en puff som er hul for oppbevaring.

Men det er ikke bare areal og møbler du bør ta hensyn til. Fargevalgene har også mye å si, så tenk over hvordan malingen eller interiørets fargetoner påvirker resten av rommet. Husk også at belysning kan ha mye å si for helhetsinntrykket.

Sjekk uten noen av årets interiørtrender her.

På kjøkkenet

Her kan du velge utstyr som kan stables, settes inni og oppi hverandre eller henges opp. Det frigjør plass på benken.

Er du forholdsvis ryddig og har dekorativt kjøkkentøy som gjerne kan stå framme, er det et godt tips å utnytte mest mulig veggplass ved å montere mange åpne hyller.

Sist, men ikke minst: Ryddighet og system er alfa og omega i dette rommet!

I entreen

Her kan du gjøre noe så enkelt som å male med farger som gir en større romfølelse. Visste du for eksempel at det virker forminskende på rommet at døren er malt i en annen farge enn veggene?

Det finnes også mange smarte løsninger for oppbevaring av sko og klær. Første bud for ryddighet er innebygde løsninger med skap, skuffer og hyller.

Få flere tips og la deg inspirere av løsningene under!

Les også:

Smart oppbevaring i bokhylla

Ni smarte oppbevaringsløsninger

Slik får du system i rotet

Fra paradis til morgenkvalme

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!