Enten stuen er stor som en ballsall, eller minner mer om et lite kott - smart oppbevaring får du aldri nok av.

Her får du triksene til hvordan du kan innrede selv en liten stue uten at den virker overfyllt .

Smarte møbler

STILIG OG SMART: Sofa med avtagbart trekk, kr 3250, Ikea. Sofabord med skuffer, kr 5990, R.O.O.M. Stolen som henger i forgrunnen er funnet på loppis, bena er skrudd av og festet med tau i taket. Den kan heves og senkes etter behov. Bokhylle av harde papprør med belte rundt, kr 3499, R.O.O.M. Puffen foran, kr 1300, Verket Interiør. Stålampe til venstre, kr 2450, Bolina. Puter fra Kvist, Verket Interiør og Bolina. Bokstavrekke på veggen, kr 430, Palma, og &-tegn, kr 590, Country Chic. © FOTO: Margaret M. de Lange

Tips til stuen:

  • Heng stoler i taket. Har du behov for litt ekstra plass, enten for barnelek eller yogagym, heis den til værs og boltre deg på nyvunne kvadratmeter!
  • Sofa, krakker, puffer og benker, ja alt du setter baken ned på, bør ha lagringsplass. Strikketøyet passer i puffen, og ekstra sengetøy til overnattingsgjester legger du i hjørnesovesofaen.
  • La bordet være mer enn fire føtter og en plate - velg et som byr på skuffer, hyller og skap, slik at du utnytter gulvarealet bedre. For med færre møbler blir det mer danseplass!
Smart oppbevaring

SMARTE STUENMØBLER: Hvit, høyglanset hylle, kr 19 980, BoConcept. Hvite bokser, kr 119 for 3 stk., Ikea, og svart flettepuff med lokk og god lagringsplass, kr 299, Åhléns. © FOTO: Produsentene

  • Blått gjør smått litt større. Fargen er et godt valg for deg med stort hjerterom for mange gjester, men små stuer.
  • Et ryddig rom ser alltid større ut enn et rotete. Utover å holde orden på deg selv, bør du passe på å ha nok kasser, kuver og esker til å sortere og gjemme ledninger og alt det andre rotet i.
Smart oppbevaring

TAR LITEN PLASS: Lysestaker som kan stables, kr 265, 279 og 319, Kvist. Rammelist til bilder, kr 79, Ikea. Aviskurv i svartlakkert metall, kr 200, Åhléns. © FOTO: Produsentene

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!