Med enkle midler kan nye ideer skapes av kjente elementer.

Drivved funnet i naturen ble satt sammen til et urostativ for den lille, og gamle møbler ble enda eldre ved å klistre på et tapet som ser ut som gamle plankerester.

Del

Lag ditt eget logoskilt

Såkalte stadionboards, eller logoskilt, er populære for tiden, og Julie Håkonsen har lagd en variant som er enkel og morsom å lage:

Print ut ordene du vil bruke i to forskjellige fonter/skrifttyper, klipp ut teksten helt inntil bokstavene, og lim på platen.

Limpistol eller spraylim anbefales. Du kan lime på for eksempel et lerret, en kapaplate, MDF-flate eller lignende. Avslutt med et strøk klarlakk. Vil du heller ha svart bakgrunn, er det bare å male først.

Logoskilt=

LOGOSKILT: Ordene ble klippet, limt opp på en plate og lakket over med klarlakk. © Idé/Foto: Julie Håkonsen

Nye dører med blonder

For å pynte opp skapet på badet og gjøre det litt annerledes, brukte Natalia Danilovskikh blonder, spraymaling og frontdører fra Ikea. Hun festet blondene på glasset på dørene og sprayet over med maling. Så var det bare å fjerne blondene. En enkel metode som også kan brukes på andre overflater.

Malte blonder=

MALTE BLONDER: Først ble blondene lagt opp på glasset, så ble det sprayet og til slutt ble blondene fjernet igjen. © Idé/Foto: Natalia Danilovskikh

Gamle møbler blir som gamle igjen

Liker du trenden med møbler av masse trerester?

Kopier Piet Hein Eek og Amy Hunting på en enkelt måte: Tapetser et gammelt tremøbel i tapetet Recycle fra designduoen Studio Ditte, studioditte.com, i Nederland. Tapetet koster 1080 kroner per rull (6 m x 45 cm).

Tapetserte møbler=

GAMLE MØBLER: Med et plankerester-tapet fra Studio Ditte ble disse møblene enda eldre. © Foto: Produsentene

Naturlig urostativ

Lekestativene du får kjøpt i butikken var ikke helt etter Marte Lindstad Næss' smak, så hun lagde sin egen variant. '

Hun brukte pinner av drivved som hun pusset med sandpapir til de ble myke og gode å ta i. På pinnen henger hun forskjellige leker. Vanlige pinner fra skogen kan også brukes. Pinnene har hun surret godt sammen med hyssing, så stativet står stødig og ikke faller over barnet.

Lekestativ=

LEKESTATIV: Pinner av drivved ble pusset og til slutts att sammen til et lekestativ/urostativ. © Idé/Foto: Marte Lindstad Næss

En hatt til begjær

Sanne M. falt pladask for Jeeves hattelampe, som er vist i en tidligere utgave av rom123.

Lampen ble imidlertid litt for dyr for henne, derfor bestemte hun seg for å lage en selv. Her er resultatet.

Hattelampe=

HATTELAMPE: En gammel hatt ble til en lampe. © Idé/Foto: Sanne M.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!