Sommerferien betyr bilkjøring for mange, og med den besøk i andre deler av landet. Det gir mulighet for å svinge innom de mange fabrikkutsalgene som finnes rundt omkring. Her kan du gjøre interiørkupp til boligen.

På Mosby, rett nord for Kristiansand finner du for eksempel Høies fabrikkutsalg. Her får du også kjøpt andre merker som Porsgrund Porselen og Navigare fritidstøy.

Og rett utenfor Moss finner du fabrikkutsalget til Iittala Høyang Polaris.

- Vi er Hedemarks største turistattraksjon, og vi har inntrykk av at fabrikkutsalg er veldig populært. Folk legger om reiseruten sin for å komme innom, forteller Lena Klanderud hos Magnor Glass til klikk.no - Og så er de veldig prisbevisste.

Hos Magnor kan man få opp til 80 prosent prisavslag på produktene.

- Det er selvfølgelig andresortering, og designproduktene er uten signatur. Men for mange er designen viktigst og ikke signaturen, sier Klanderud.

Forbrukerrettighetene gjelder

- Fabrikkutsalgene er et positivt tilbud til forbrukerne, og det kan jo være en morsom aktivitet å reise rundt til forskjellige fabrikkutsalg når man er på ferie, sier kommunikasjonsrådgiver Morten Hals Os i Forbrukerrådet til klikk.no.

Han understreker at vanlig forbrukerkjøpslovgivningen gjelder også her, selv om det er snakk om kjøp av andresortering.

Share

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!