NILs årbok 2010

PERSONLIGHET. Natur og lusekofte var blant inspirasjonskildene da Inne Design innredet Quality Spa & Resort Norefjell. © FOTO: NIL

Det er alltid spennende når årets interiørkatalog fra NIL offentliggjøres. Redaktør Lars Elton og hans stab har plukket ut landets beste møbel- og interiørprosjekter.

Mønstervariasjon

Blant prosjektene i årboken bør Inne Designs hotellprosjekt nevnes. Quality Spa & Resort Norefjell er blitt en opplevelse mellom rock og lusekofte.

- Vi tok utgangspunkt i mønsteret fra den kjente Marius-genseren da vi satte i gang. I tillegg har naturen fra Norefjell inspirert oss. Vi blandet flere stiler, hotellet skulle ha et rocka preg uten å bli glossy, sier interiørarkitekt MNIL Vigdis A. Berg.

Dyrepreg

Sammen med designer Gina Rose har de gitt stedet et drag av eventyr: Dyreportretter, fotografier av traktor og husdyr skal gi gjestene inntrykk av det jordnære.

Les også:

En hyllest til bonden

Ja, vi elsker norsk mote!

På Spa-avdelingen er lener du deg mot en skog i mosaikk , i lobbyen kan du synke ned i dype skinnstoler og nyte omgivelsene.

NILs årbok 2010

HVIT LØPER. Et bånd av hvit Corian bølger seg fra resepsjonsdisken hos Opplysningen 1881. Zinc er mestere bak prosjektet. © FOTO: NIL

NILs årbok 2010

SAMLINGSPUNKT: Zinc har designet en original kaffebar i Opplysningen 1881s lokaler i Oslo. © FOTO: Produsent

Hvit løper

Zinc bidro til at Opplysningen 1881 fikk sin egen vri på innredningen. Et bånd av hvit Corian bølger seg gjennom tre rom, resepsjonen, trapperommet og ender opp som et barbord i kaffebaren.

Interiøret er i et historisk teglsteinsbygg i Oslo og moderne materialer skaper kontrast i industrilokalene.

Skiftende lys

The Boston Consulting Group (BCG) fikk et tidsriktig og lysende interiør etter at Kristin Jarmund Arkitekter rehabiliterte hovedkontoret. Resepsjonslokalet ble åpnet opp og store bakbelyste glassprismer i fondveggen og resepsjonsdisken er gitt variable fargearrangemeneter som spiller på lag med årstidene.

Glassmaterialer er også benyttet i kontorene som blant annet har skillevegger med belyste glassprismer.

Beste interiører NILs årbok 2010=

ORGANISK. Hos advokatfirmaet Thommessen er det skulpturelle former blant annet i hvitt og gull, Arkitekturverkstedet/Asplan Viak. © FOTO: NIL

NILs årbok 2010

LYSSATT: Glassflater med skiftende lys er sentralt i interiøret hos Boston Consulting Group, Kristin Jarmund Arkitekter. © FOTO: NIL

NILs årbok 2010=

SVANEMERKET. Roscoe er designet av Steinar Hindemes og Frode Myhr, en lett hvilestol med polstrede seter. © NIL

Organiske former

Hvite organiske former og en skulpturell gulldisk er et blikkfang i lokalene hos advokatfirmaet Thommessen. Hvit terrrazzo og messingdetaljer er også blitt en del av materialpaletten.

Svane i gul drakt

Blant møblene som er representert i interiørarkitektenes årbok er "Roscoe", en hvilestol designet av herrene Steinar Hindenes & Frode Myhr. På grunn av miljøvennlig produksjon og materialbruk er den polstrede hvilestolen Svanemerket , et stort pluss for designerne.

Spekket med prosjekter

NILs (Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening) årbok "Rom & Møbler" gis ut hvert år og viser noen av landets beste interiørprosjekter. I år er 85 prosjekter med i katalogen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!