Arkitektens eget hus

Ville ha lys og natur inn

Arkitekten innredet med 12 meter fast skapsystem og 8 meter vindusflate.

GJENNOMGÅENDE: Et av de mest markante elementene i boligen er løsningen med musikkbenk som går over i kjøkkenbenk for så å slutte i en baderomsinnredning (t.h bak persiennen).
GJENNOMGÅENDE: Et av de mest markante elementene i boligen er løsningen med musikkbenk som går over i kjøkkenbenk for så å slutte i en baderomsinnredning (t.h bak persiennen). Foto: Foto: Nils Petter Dale
Sist oppdatert
PANORAMA: Landskapet utenfor nærmest flommer inn gjennom de store panoramvinduene.
PANORAMA: Landskapet utenfor nærmest flommer inn gjennom de store panoramvinduene. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Arkitekt Tim Resen tegnet denne boligen til seg og sin familie, derfor hadde han ingen begrensninger for hva han kunne finne på, som å få solen helt til bunns av stuen.

Dette har han fått til ved å lage et åtte meter langt vindusbånd i betongveggen mot fjorden. I tillegg har stuen glass fra gulv til tak rett mot utsikten i vest.

Verandaen utenfor slipper også sollyset uhindret inn, ved at glassgelenderet er uten sprosser.

Summen av alle disse transparente flatene er en lys og lett kontrast til den tunge betongen.

Sol og skjerming

Selv om man forflytter seg mellom stue, kjøkken og husets hovedsoverom med tilhørende bad, mister man aldri kontakten med landskapet utenfor.

- Panorama og arkitektur har vært helt avgjørende.

- Noen kan synes at stuen er sparsomt møblert, men det er nettopp så enkelt, lyst og funksjonelt vi vil ha det, sier Resen, som legger til at ingen savner bilde på veggen når de er hos dem.

- Naturen rett utenfor stuedøren er våre bilder. Ingen maler så fint som naturen og den skifter alltid karakter med vær, vind og årstider.

GLASS: Det har vært viktig for arkitekten å slipep lyset mest mulig inn, derfor er glass valgt som et hovedelement i innredningen.
GLASS: Det har vært viktig for arkitekten å slipep lyset mest mulig inn, derfor er glass valgt som et hovedelement i innredningen. Foto: Nils Petter Dale Foto: Nils Petter Dale

Persienne

Den store glassfasaden kan lukkes med store persienner som styres med fjernkontroll, slik at det blir mørkt nok til å sikre nattesøvnen, uansett årstid.

Nytt, gammelt og arvet

Den store sofaen og bordet er fra Living. Det svarte spisebordet har selvlagd plate, med bordbein fra Ikea.

Bordet flankeres av fire Talos-stoler fra Leolux.

I tillegg eier familien åtte svarte Arne Jacobsen syverstoler, innkjøpt en gang på sekstitallet. Stolene har Rese arvet av sin far, som også var arkitekt.

Selvtegnet sofabord

I tillegg til spisebordet har Resen også tegnet sofabordet, fordi han opplever at det kan være vanskelig å finne de riktige møblene.

- Derfor ender jeg ofte opp med å lage selv.

Kjøkkenninnredning og bad

Kjøkkenet er oppholdsetasjens eneste faste innredning.

Leverandørliste

Sofa: Living

Eikegulv: Svenneby Sag & Høvleri

Belysning: Concept Design

Spisestuestoler: Robert Tandberg Møbler

Kjøkkeninnredning: Aster

Kjøkkenskapene strekker seg langs hele den tolv meter lange betongveggen, og innerst i etasjen ender dette arrangementet opp som en elegant baderomsinnredning.

På planet under har parets to tenåringsjenter sine rom. Der har de blant annet hver sin inngang til badet og hver sin vask.

Nesten vedlikeholdsfritt

Huset er omhyggelig plassert på en skrånende naturtomt og byggematerialene er tilnærmet vedlikeholdsfrie.

Familien spyler innimellom den asfalterte gårdsplassen og her er det ikke et eneste gresstrå å klippe.

Les også:

- God arkitektur kan endre livet ditt

Disse bygningene må du se i Oslo

Stram arkitektur i vill natur

Slik lager du saltbakt kylling

SOLSKJERMING: Med panoramavinduene som strekker seg over hele husets bredde, var det viktig å ha muligheten til å stenge lyset ut, og det er gjort med bruk av store persienner.
SOLSKJERMING: Med panoramavinduene som strekker seg over hele husets bredde, var det viktig å ha muligheten til å stenge lyset ut, og det er gjort med bruk av store persienner. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også