Det Danske Hus fra Nordbohus er ekte dansk design, selv om det kanskje mest av alt minner om en stilig norsk Tandberg-forsterker fra 70-tallet . Huset er ennå ikke solgt på det norske markedet.

- Det er nok for tidlig ennå. En huskatalog kan ligge ute i årevis og ennå ha appell til husbyggere, sier markedssjef Stian Moursund.

Disse ferdighusene er tegnet for flate tomter. Klikk her for tilsvarende hus beregnet for tomt med skrått terreng.

Gjenkjennelig form

Han venter seg kunder fra alle aldersgrupper, til de moderne boligene med flatt tak.

- Det er ikke sånn at disse husene nødvendigvis tiltrekker seg unge husbyggere. For folk i 60-årene kan dette designet være mindre fremmed, vi kjenner jo igjen den stramme og funksjonelle formen fra tidligere, sier Moursund.

Han mener imidlertid ikke det er snakk om et renspikket retrodesign.

- Dette er jo nye, moderne hus. Innvending skiller de seg for eksempel klart fra funkishusene vi husker fra 60- og 70-årene ved det som kalles universell utforming. Det vil si at de har har bredere trapp, større snusirkel for rullestol og annet, og trinnfri adkomst til huset utenfra. Dette er ikke bare tiltenkt handikappede, men noe som gir økt tilgjengelighet for alle, sier Moursund.

Les også:

Ferdighus er blitt moderne

Garasjeport med heldekkende bilder

Spennende ferdighus

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!