I en sofa fra Hjelle

"Coussin" er både et lite rede og en sofa.

Publisert Oppdatert
Sofaen "Coussin" er resultatet av et samarbeid mellom Inga Sempé og norske LK Hjelle. 

Den franske formgiveren har tidligere designet produkter for ledende produsenter som Ligne Roset, Cappellini og Edra. På sin side, har LK Hjelle gjennom sitt samarbeid med designstudioet Norway Says seilt opp som den stilmessig mest innovative møbelprodusenten i Norge. Med Coussin har den stramme porteføljen blitt litt mykere i kantene. Les mer: www.ingasempe.com.

Sofaen "Coussin" er resultatet av et samarbeid mellom Inga Sempé og norske LK Hjelle. Den franske formgiveren har tidligere designet produkter for ledende produsenter som Ligne Roset, Cappellini og Edra. På sin side, har LK Hjelle gjennom sitt samarbeid med designstudioet Norway Says seilt opp som den stilmessig mest innovative møbelprodusenten i Norge. Med Coussin har den stramme porteføljen blitt litt mykere i kantene. Les mer: www.ingasempe.com. Foto: Produsenten

- Hva er ideen bak møbelet?

- Den skulle se myk og god ut og passe til en privat setting. Hjelle ville ha noe moderne, men samtidig noe annerledes fra Norway Says, sier Sempé.

- Hvordan fikk sofaen sin form?

- Da jeg var liten pleide vi å sitte i en seng med mange puter. Siden kjøpte moren min en stram sofa, men den var aldri god å sitte i. Nå har jeg vendt tilbake til utgangspunktet. Coussin er i grunnen laget som en seng med en lang pute. Endene er løse og kan flyttes slik at man kan sitte på alle mulige måter. Eller man kan sitte helt vanlig. Derfor er den både et lite rede og en sofa.

- Har sofaen en fransk karakter?

- Jeg greier ikke å se min egen franskhet. Men den er jo annerledes fra mye av de rene, stramme linjene dere ofte bruker i Skandinavia.

- Hvem tror du vil kjøpe sofaen?

- De som ikke kommer til å kjøpe den er de som gjerne viser fram hjemmene sine i interiørmagasiner, med én Eames-stol og én Jacobsen-stol. Denne sofaen passer nok for folk som ønsker seg komfort, men vil ha noe annet enn Ikea.

- Har du selv en favorittsofa?

- Ja, og det er en seng. Med mange puter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning