Hyttetomter

Gjør tomtekuppet nå

Nå kan du kjøpe billige hyttetomter i innlandet.

PÅ ØSTLANDET: Dette flotte bilde er tatt ved Mollbekktjernet i Østfold. Foto: <a href=""http://http://www.flickr.com/photos/physio/"">Ole Reidar Johansen</a> på Flicker.com. Noen <a href=""http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en_GB"">rettigheter</a> reservert.

PÅ ØSTLANDET: Dette flotte bilde er tatt ved Mollbekktjernet i Østfold. Foto: Ole Reidar Johansen på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

Publisert Oppdatert
INNLAND: På Finn.no finner du flust av rimelige hyttetomter.

INNLAND: På Finn.no finner du flust av rimelige hyttetomter. Foto: Faksimilie: Finn.no

Prisforskjellen på hyttetomter ved sjøen, kontra hyttetomter i innlandet er enorm. Så mens andre betaler i dyre dommer ved sjøen, kan du gjøre et ordentlig kupp i innlandet.

Nedgang i salget

Et søk på Finn.no viser oss at hyttetomter i innlandet kan komme under 200 000 kroner, i motsetning til hyttetomtet ved sjøen hvor du fort må over millionen.

I Belsvika i Sør-Trøndelag får du hyttetomter ned i til 99.000 kroner.

- Sydvendte og solrike tomter med panoramautsikt utover Belsvika. Mulighet for kjøp av båtplass i marina i gangavstand fra tomtene, skriver megler i prospektet.

Eiendomsmegler Ivar Melbye, ved DnB NOR Eiendom avdeling Fagernes, tror finanskrisen kan ha bidratt til kjøpers marked når det kommer til hyttetomter.

- Det har vært en nedgang i salg av hyttetomter den siste tiden. Men i forbindelse med finanskrisen kan dette bidra til at noen aktører setter ned prisene. Leter du litt kan du helt sikkert finne noen gode kjøp, sier han til Klikk.no.

VAKKERT: Det er mange flotte steder i Norges langstrakte land. Også i innlandet.

VAKKERT: Det er mange flotte steder i Norges langstrakte land. Også i innlandet. Foto: Faksimilie: Finn.no

Må være regulert

Men han råder også til å se på hva man har av fasiliteter, som strøm, vann og avløp.

- Skal du ha det er det ofte du må litt opp i pris, sier han.

Ett eksempel på en rimelig hyttetomt er denne i Oppdal med både vei, vann og avløp. Tomten koster 190.000 kroner og er på 1000 m2.

"Hyttetomter med flott beliggenhet i Pøyta hyttegrend ca. 19 kilometer nord for Oppdal. Panorama og gode solforhold", skriver megler.

- Hvis man observerer et fint område når man er ute og kjører og tenker det er interessant med tanke på tomt, er det en idé å da ta kontakt med den som eier jorda direkte?

- Det kan du sikkert. Men for at det skal være en salgbar hyttetomt må den vanligvis være fradelt og ligge i et område regulert til hyttetomter, sier eiendomsmegleren.

Kommunen kan hjelpe

Ål-kommunes hjemmesider oppfordrer de deg til å ta en langhelg og kjøre rundt i kommunen.

På den måten kan du finne flotte steder hvor det kanskje er aktuelt med hyttetomt.

- Du kan henvende deg direkte til grunneier, eller ringe kommunen og spørre om det aktuelle området er regulert og lagt ut som hyttetomt, sier leder for servicetorget i Ål Kommune Turid Hilde Gåsbakk til Klikk.no

Og selv om kommunen ikke kan gi ut navn og nummer på gårdseier så kan det være at kommunen kan opplyse om det aktuelle området er en tomt.

- Vi har en oppdatert liste over alle ledige hyttetomter i kommunen, så ofte kan vi hjelpe, sier Gåsbakk.

Noen eksempler på ledige hyttetomter

Fjelltomter.no får du en oversikt over alle ledige hyttetomter i fjell-Norge.

Hytteavisen.no har en landsdekkende oversikt med utvalgte tomter til salgs .

Tomter.no - oversikt over flere kommuner

Stor-Elvdal og Rendalen - tomter for 175.000 kroner.

Ringerike - Samsjøen - kr 170.000.

Trenger du å spare penger før du vurderer hyttetomt? Under får du nyttige verktøy som gjør at du kan spare penger - enkelt og gratis:

Les også:

Små hytter er trendy

Moderne hytter med sans for naturen

Hytteskatten forsvinner

Gjør hytte klimavennlig

Skapte idyll av forfall

VED VANNET: Du behøver ikke betale i dyre dommer ved sjøen, når du kan få hyggelig tomt ved en innsjø

VED VANNET: Du behøver ikke betale i dyre dommer ved sjøen, når du kan få hyggelig tomt ved en innsjø Foto: Faksimilie: Finn.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning