Hytter til salgs

Hytter for 500 000

Du har mange muligheter om du ønsker deg en billig hytte.

Hytte i skogen.

Hytte i skogen. Foto: Per Erik Jæger

Publisert Oppdatert

Trenden i hyttemarkedet de siste årene har vist tendenser til at flere og flere vil ha vei til døra, vann og strøm på hytta. Likevel er det også en stor gruppe som ikke nødvendigvis ønsker seg tømmerhytte med alle fasiliteter i tettbebygde hyttefelt.

Enkel livsstil og enkelt hytteliv er også fristende for mange, og er en trend som vil øke ettersom fokus på miljø også bli sterkere. Kronprinsparets hytte utenfor Risør , som har enkle fasiliteter, er et godt eksempel.

For mange er et hytteliv ensbetydende med et annerledes liv enn det hjemme, og da er vann i brønnen og vedfyring en kjærkommen forskjell.

- Jeg har blitt overrasket mer enn én gang over at unge mennesker faktisk liker og etterstreber det enkle og opprinnelige hyttelivet. En 20 åring i saggebukse og topplue i sommervarmen, fortalte meg at noe av det beste han visste var å dra på hytta, kakke hull på isen, bære vann og spise posesuppe kokt på den gamle Jøtulen. Etter hvert har jeg møtt mange unge med samme holdning som ham. Disse rimelige hyttene er perfekte objekter for mange unge som ønsker egen hytte, sier redaktør av idébladet Hytteliv, Turid Røste.

Les også: Spør eksperten om hytte!

Har du 500 000 kroner og ønsker deg hytte, enten ved sjøen, i innlandet eller på fjellet, er mulighetene mange. Et søk på Finn.no viste at 304 hytter lå til salgs for den summen i skrivende øyeblikk.

Les også: Billigere å arve hytte

Hytter til salgs. Finn.no

Hytter til salgs. Finn.no Foto: Finn.no

Billig er populært

Are Berg, daglig leder i Valdres Eiendomskontor i Fagernes, sier at hytter i billigsjiktet går så det suser.

- Helt opp til 1,8 millioner går det unna uten problemer. Priser til rundt millionen er overkommelig for mange og derfor merker vi ingen nedgang i dette markedet, forteller han .

Han har ikke mange hytter i sitt marked under 500 000, men mange mellom en halv og én million.

- Det er mange bra hytter i sjiktet 700-800 000 kroner, forteller han.

Les også: Se bilder av sjarmerende skogshytte.

Mye bra

Rune Garborg, markedsdirektør i Dnb nor Eiendom, kan fortelle at de som setter pris på den opprinnelige hyttedrømmen med naturopplevelsene som en viktig faktor, vil finne mye på markedet.

Rune Garborg, Dnb nor Eiendom

Rune Garborg, Dnb nor Eiendom Foto: DnB Nor

- Det er veldig avhengig av hvilke behov du har, men for eksempel en innlandshytte med god beliggenhet ved et vann, kan du få for under en halv million. Det er mange hyggelig steder i denne prisklassen, sier han.

- Jeg er selv fra Hamar og det er mange områder rundt for eksempel Mjøsa som er flotte!

Flere er nok enige med Rune Garborg. De enkle hyttene er det fremdeles et marked for, og salget har ikke vært rammet merkbart av finanskrisen.

- Store deler av hyttemarkedet er oppspart kapital og belåningsgraden er lavere enn i resten av boligmarkedet. Derfor merkes ikke nedgangen så mye her, sier Garborg.

Søker du på Finn.no i dag, ser du at det er 983 hytter til salgs for under millionen. Det er nesten 1/3 av den totale mengden som er til salgs på Finn.

Se flere hytter i Klikk Rubrikk.

Les også:

Alt om ski

Her kan du se Nordlyset

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning